Vizualizezi pagina locatiei de activitati Herghelia din Mangalia din Mangalia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mangalia, Romania precum: adresa Herghelia din Mangalia, program Herghelia din Mangalia, preturi Herghelia din Mangalia, localizare pe harta Herghelia din Mangalia si alte detalii Herghelia din Mangalia.

  • Locatie: Mangalia, Constanta, Romania

Herghelia Mangalia a fost amenajata la 3 km nord de Municipiul cu acelasi nume si la 500 m de malul vestic al Marii Negre. Constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica, fiind un mediu excelent pentru cresterea cailor, datoria conditiilor geoclimaterice ce au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite.

Herghelia dispune de un hipodrom de trap si galop, in incinta unitatii practicandu-se echitatia. De asemenea, aici se pot efectua plimbari de agrement, calare sau cu trasura, de-a lungul Marii Negre. Herghelia este populata numai de cai de rasa: pursange arab, semigrei si cativa ponei. Este cea mai mare herghelie din sud-estul Europei.

Herghelia este speciala prin traditia sa, fiind infiintata inca din anul 1926. Intre anii 1936 si 1941, a importat specimene de armasari pursange din Polonia: El-Sbaa si Nedjari.

Pe o suprafata de 580 de hectare, din care peste 400 de hectare cultivate cu plante furajere, asigura necesarul de hrana pentru cei peste 350 de cai. Hipodromul Mangalia este unicul din tara special conceput pentru cursele de galop si are o suprafata de 19 hectare. In fiecare vara, aici se desfasoara curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.

Armasarii hergheliei sunt antrenati zilnic de catre cei 8 jockey ai hergheliei, fiecare antrenand cate cinci exemplare. Antrenamentul dureaza 8 ore pe zi, timp in care alterneaza reprize de trap, galop, galop intins si plimbari usoare.

Cel mai cunoscut personaj al hergheliei a fost Nedjari, armasarul Regelui Mihai, armasar care a murit la varsta de 34 de ani, in anul 1946.

Herghelia este vizitata in special in timpul verii, cand se organizeaza un spectacol deosebit, caii fiind scosi pe malul marii, unde sunt antrenati mai multe ore, spre bucuria localnicilor dar si a turistilor, spectacol organizat intre statiunile Saturn si Venus.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mangalia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Herghelia din Mangalia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Daren
Costinesti, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Daren

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.