Vizualizezi oferta circuit Islanda, vacanta Islanda.

Circuit avion Islanda

Circuit Islanda
  • Tari: Islanda
  • Orase tranzitate: Reykjavik, Thorsmork

Descriere

Un circuit in Islanda cu hiking pe traseul Laugavegur, traseu cunoscut în toată lumea pentru frumuseţea şi diversitatea sa.
Acest tur de 6 zile vă poartă pe cel mai renumit traseu de drumeţie din Islanda, Laugavegur şi apoi pe traseul Fimmvorduhals unde veţi vedea craterele Modi şi Magni, care au fost formate în erupţia vulcanică din anul 2010. Experimentaţi câmpurile de obsidian, munţii roşii şi galbeni, nisipurile negre şi gheţarii strălucitori într-un tur ghidat potrivit atât pentru turiştii obişnuiţi cu drumeţiile montane cât şi pentru începători!

ZIUA 1. Reykjavik – Landmannalaugar – Hrafntinnusker
Distanță: 12 km./Timp total: 4-5 ore/Urcare: 470 m
Ne întâlnim la ora 7:00 la Ráðhústorgið (primărie) pe Vonarstraeti, la centrul de informații turistice.
Drumul durează 3-4 ore. Pornim de-a lungul coastei de sud și de aici traversăm cel mai activ vulcan din Islanda, Hekla. Începem urcușul în Landmannalaugar, printr-o minunată zonă geotermală, privind munții colorați. Trecem de cel mai frumos izvor termal, Storihver pentru a ajunge în deșertul cu obsidian, Hrafntinnusker.
Ne cazăm în cabană în Hrafntinnusker.

ZIUA 2. Hrafntinnusker – Alftavatn
Distanță: 12 km/Timp total:4-5 ore/Coborâre: 490 m
Luăm micul dejun în cabană și apoi pornim în tură prin munții Reykjafjoll, de unde coborâm în regiunea Jokultungur. Activitatea geotermală a colorat această zonă în galben și roșu. Avem o priveliște superbă asupra zonei Fjallabak și a lacului Alftavatn, următoarea noastră cazare.
Înainte de a ajunge la Alftavatn, traversăm un pârâu, peste care nu există pod.
Ne cazăm într-o cabană lângă lac.

ZIUA 3. Alftavatn – Emstrur
Distanță: 15 km/ Timp total: 6-7 ore/Coborâre: 40 m
Începem ziua cu o altă traversare a unui pârâu, pentru a ne răcori, în drum spre vulcanul Storasula și deșertul negru, Maelifellssandur. În drumul nostru vom întâlni Hattafell, un vulcan cu un vârf plat, ciudat. Drumeția prin acest deșert negru, glaciar, ne poartă către Emstrur, unde avem șansa să vedem ghețarii Eyjafjallajokull și Myrdalsjokull. Înainte de a ajunge la cabana noastră de la Botnar facem o mică deviație pentru a privi Markarfljotsgljufur, un canion adânc de aproape 200 m, sculptat de râul glaciar Markarfljot.
Cabana din Botnar se află într-o mică oază verde, o priveliste binevenită după o zi de drumeție printre nisipurile negre.

ZIUA 4. Emstrur – Thorsmork
Distanța: 15 km/Timp total: 6-7 ore/Coborâre: 300 m
Lăsăm Emstrur în spate și continuăm de-a lungul canioanelor în drumul nostru spre Thorsmork. Traseul ne duce la câțiva kilometri de ghețarul Myrdalsjokull. Pe măsură ce coborâm spre Almenningar putem vedea câțiva copaci, semn că ne apropiem de coastă. Mergem pe sub muntele Einhyrningur și prin pădurea densă de mesteacăn din Thorsmork. Thorsmork este o vale verde, aflată sub ghețarii Eyjafjallajokull și Myrdalsjokull, un loc minunat pentru a petrece noaptea.

ZIUA 5. Hiking la vulcanii Magni și Modi, Fimmvorduhals
Distanţa: 16 km. Timp total: 7-8 ore. Urcare: 800 m
Plecăm dimineaţa devreme din Thorsmork şi ne îndreptăm spre trecătoarea dintre doi gheţari, Eyjafjallajokull and Myrdalsjokull. Urcăm două noi cratere formate în 2010, Magni şi Modi, denumite aşa după fiii lui Thor. În drumul nostru, trecem pe lângă o formaţiune de lavă în formă de cascadă, din timpul erupţiei vulcanice. Vom avea ocazia de a vedea cum s-a format Islanda , fiind modelată chiar de natură. Vom fi răsplătiţi cu o vedere fantastică asupra văii.
Petrecem noaptea în Thorsmork şi vom avea o cina festivă tradiţională.

ZIUA 6. Valea Thorsmork – Reykjavik
Distanţa: 6 km. Timp total: 3 ore
Dimineaţă luăm micul dejun în cabană înainte de a pleca să explorăm împrejurimile. Vulcanii Katla şi Eyjafjallajokull înconjoară valea Thorsmork. Timp de mii de ani aceşti vulcani şi gheţarii care îi acopereau, au modelat gresia din Thorsmork în sculpturi suprarealiste acoperite pe alocuri cu mușchi și cu mesteceni arctici. Urcăm muntele Valahnukur de unde vom avea o vedere fantastică asupra văii. Aceia care doresc pot petrece o zi relaxându-se şi bucurându-se de natura din acest frumos loc.
După-amiaza ne întoarcem în Reykjavik unde se încheie acest tur; ajungem la centrul de informare turistică în jurul orei 18:30.

un circuit in islanda cu hiking pe traseul laugavegur, traseu cunoscut în toată lumea pentru frumuseţea şi diversitatea sa.
acest tur de 6 zile vă poartă pe cel mai renumit traseu de drumeţie din islanda, laugavegur şi apoi pe traseul fimmvorduhals unde veţi vedea craterele modi şi magni, care au fost formate în erupţia vulcanică din anul 2010. experimentaţi câmpurile de obsidian, munţii roşii şi galbeni, nisipurile negre şi gheţarii strălucitori într-un tur ghidat potrivit atât pentru turiştii obişnuiţi cu drumeţiile montane cât şi pentru începători!

1. reykjavik – landmannalaugar – hrafntinnusker
distanță: 12 km./timp total: 4-5 ore/urcare: 470 m
ne întâlnim la ora 7:00 la ráðhústorgið (primărie) pe vonarstraeti, la centrul de informații turistice.
drumul durează 3-4 ore. pornim de-a lungul coastei de sud și de aici traversăm cel mai activ vulcan din islanda, hekla. Începem urcușul în landmannalaugar, printr-o minunată zonă geotermală, privind munții colorați. trecem de cel mai frumos izvor termal, storihver pentru a ajunge în deșertul cu obsidian, hrafntinnusker.
ne cazăm în cabană în hrafntinnusker.

2. hrafntinnusker – alftavatn
distanță: 12 km/timp total:4-5 ore/coborâre: 490 m
luăm micul dejun în cabană și apoi pornim în tură prin munții reykjafjoll, de unde coborâm în regiunea jokultungur. activitatea geotermală a colorat această zonă în galben și roșu. avem o priveliște superbă asupra zonei fjallabak și a lacului alftavatn, următoarea noastră cazare.
Înainte de a ajunge la alftavatn, traversăm un pârâu, peste care nu există pod.
ne cazăm într-o cabană lângă lac.

3. alftavatn – emstrur
distanță: 15 km/ timp total: 6-7 ore/coborâre: 40 m
Începem ziua cu o altă traversare a unui pârâu, pentru a ne răcori, în drum spre vulcanul storasula și deșertul negru, maelifellssandur. În drumul nostru vom întâlni hattafell, un vulcan cu un vârf plat, ciudat. drumeția prin acest deșert negru, glaciar, ne poartă către emstrur, unde avem șansa să vedem ghețarii eyjafjallajokull și myrdalsjokull. Înainte de a ajunge la cabana noastră de la botnar facem o mică deviație pentru a privi markarfljotsgljufur, un canion adânc de aproape 200 m, sculptat de râul glaciar markarfljot.
cabana din botnar se află într-o mică oază verde, o priveliste binevenită după o zi de drumeție printre nisipurile negre.

4. emstrur – thorsmork
distanța: 15 km/timp total: 6-7 ore/coborâre: 300 m
lăsăm emstrur în spate și continuăm de-a lungul canioanelor în drumul nostru spre thorsmork. traseul ne duce la câțiva kilometri de ghețarul myrdalsjokull. pe măsură ce coborâm spre almenningar putem vedea câțiva copaci, semn că ne apropiem de coastă. mergem pe sub muntele einhyrningur și prin pădurea densă de mesteacăn din thorsmork. thorsmork este o vale verde, aflată sub ghețarii eyjafjallajokull și myrdalsjokull, un loc minunat pentru a petrece noaptea.

5. hiking la vulcanii magni și modi, fimmvorduhals
distanţa: 16 km. timp total: 7-8 ore. urcare: 800 m
plecăm dimineaţa devreme din thorsmork şi ne îndreptăm spre trecătoarea dintre doi gheţari, eyjafjallajokull and myrdalsjokull. urcăm două noi cratere formate în 2010, magni şi modi, denumite aşa după fiii lui thor. În drumul nostru, trecem pe lângă o formaţiune de lavă în formă de cascadă, din timpul erupţiei vulcanice. vom avea ocazia de a vedea cum s-a format islanda , fiind modelată chiar de natură. vom fi răsplătiţi cu o vedere fantastică asupra văii.
petrecem noaptea în thorsmork şi vom avea o cina festivă tradiţională.

6. valea thorsmork – reykjavik
distanţa: 6 km. timp total: 3 ore
dimineaţă luăm micul dejun în cabană înainte de a pleca să explorăm împrejurimile. vulcanii katla şi eyjafjallajokull înconjoară valea thorsmork. timp de mii de ani aceşti vulcani şi gheţarii care îi acopereau, au modelat gresia din thorsmork în sculpturi suprarealiste acoperite pe alocuri cu mușchi și cu mesteceni arctici. urcăm muntele valahnukur de unde vom avea o vedere fantastică asupra văii. aceia care doresc pot petrece o zi relaxându-se şi bucurându-se de natura din acest frumos loc.
după-amiaza ne întoarcem în reykjavik unde se încheie acest tur; ajungem la centrul de informare turistică în jurul orei 18:30.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 6 zile
  • Categorie hoteluri: 1
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
17 Iunie 2018 1,819 €

tarife incepand de la 1,819 €

Servicii incluse

5 nopţi cazare în dormitor comun în cabană pe munte
Transportul de la/înspre Reykjavik
Ghid local vorbitor de limba engleză
Mese (începând cu prânzul din ziua 1 până la ziua 6)
Transportul bagajelor

Servicii neincluse

bilet de avion Bucuresti-Reykjavik-Bucureşti
cazare în Reykjavik înainte şi după tur
Asigurare medicală/storno

Observatii

Grupul este de maxim 16 persoane. Astfel veţi avea posibilitatea de a stabili o relaţie strânsă cu ghidul local, care vă va însoţi.
Date de plecare: în fiecare zi de luni, marţi, joi, vineri şi duminică în intervalul 15 iunie-17 septembrie 2018.
Important:
Turul începe şi se termină în Reykjavik
Turul are 6 zile de hiking
Timpul de hiking: 5-7 ore/zi
Grup maxim: 16 persoane
Există posibilitatea închirierii echipamentului (sac de dormit: 55 euro; bocanci de hiking: 32 euro; beţe de hiking: 32 euro; jachetă impermeabilă: 32 euro; pantaloni impermeabili: 32 euro)
Există posibilitatea depozitării bagajelor în Reykjavik: 32 euro
Vârsta minimă de participare: 15 ani


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour Brasov