Vizualizezi oferta circuit Turcia, vacanta Turcia.

Circuit avion Turcia

Circuit Turcia
  • Tari: Turcia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI -ISTANBUL -IZMIT
Prezentare la ora 13.30 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Istanbul. Dupa o scurta asteptare, preluare de la aeroportul din Istanbul de catre ghidul sosit cu autocarul si cu grupul din Bucuresti. Deplasare pentru cazare in zona Izmit.

Ziua 2. IZMIT -PAMUKKALE -HIERAPOLIS -ANTALYA (cca. 745 km)
Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii, “Perla Turciei”, adevarat amfiteatru de calcar alb si fenomen geologic foarte rar, exploatat turistic inca de pe vremea romanilor. In apropiere se afla si ruinele orasului antic Hierapolis, unde vom putea admira Piscina Cleopatrei. Seara ajungem in Antalya – vestita zona litorala de la Marea Mediterana, unde vom vizita centrul vechi al orasului. Cazare in zona Antalya.

Ziua 3. ANTALYA -ASPENDOS -MANAVGAT -SIDE -KONYA (cca. 335 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber pentru plaja sau cumparaturi in bazar. Optional, o superba croaziera pe Marea Mediterana, cu opriri pentru baie in apele ca turcoazul ale marii. La pranz pornim spre Aspendos, unde vizitam cel mai bine conservat teatru roman din Asia Mica, apoi poposim la cascada pitoreasca de la Manavgat. Urmeaza vizita in splendida statiune Side, unde admiram atat vestigiile orasului antic: Templele lui Apollo si Athena, Teatrul, Agora si apeductul, cat si cele din perioada bizantina: Basilica si Palatul Episcopului. Seara cazare si optional cina la Konya.

Ziua 4. KONYA -Orasul subteran KAYMAKLI -UCHISAR -NEVSEHIR (cca. 275 km)
Mic dejun. In Konya, batrana capitala a Sultanatului Selgiucid si patria dervisilor rotitori, vizitam o bijuterie a artei islamice, Mausoleul lui Jalal al Din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Continuam pe traseul vestitului “ Drum al Matasii”, spre Cappadocia, tinutul selenar din inima Turciei pentru a explora orasul subteran Kaymakli, cioplit in timpuri imemoriale, unde se refugiau locuitorii de spaima invaziilor, iar primii crestini din calea persecutiilor pagane. Urmeaza vizitarea “Castelului” Uchisar, gigantic “svaiter” de piatra, folosit ca refugiu de primii crestini, cu o superba panorama asupra Vaii Porumbeilor. Seara, cazare la Nevsehir. Optional, va invitam sa participati la o seara turceasca (35 €/ pers. dansuri traditionale si masa asigurata).

Ziua 5. NEVSEHIR -GOREME -ANKARA (cca. 295 km)
Mic dejun. Admiram muzeul in aer liber din Valea Goreme, vechiul complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. Dupa amiaza, tur de oras in Ankara – capitala Turciei, situata in podisul Anatoliei: Mausoleul lui Ataturk, parintele Turciei moderne, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medievale cu Turnul Otoman. Cazare la Ankara.

Ziua 6. ANKARA -ISTANBUL (cca. 440 km)
Mic dejun. Pornim spre Istanbul – impresionantul oras situat pe doua continente. Vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Seara, optional croaziera pe Bosfor (15 €/ pers). Cazare la Istanbul.

Ziua 7. ISTANBUL -Catedrala Sf. SOFIA -Palatul TOPKAPI -Basilica Cisterna -Moscheea Albastra
Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi – resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află doua capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa amiaza, timp liber. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la Istanbul.

Ziua 8. ISTANBUL -BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata libera pentru vizita individuala sau shopping in Istanbul. Dupa pranz, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

ziua 1. bucuresti -istanbul -izmit
prezentare la ora 13.30 in aeroportul henri coanda din bucuresti pentru imbarcare la zborul spre istanbul. dupa o scurta asteptare, preluare de la aeroportul din istanbul de catre ghidul sosit cu autocarul si cu grupul din bucuresti. deplasare pentru cazare in zona izmit.

2. izmit -pamukkale -hierapolis -antalya (cca. 745 km)
mic dejun. plecare spre pamukkale, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii, “perla turciei”, adevarat amfiteatru de calcar alb si fenomen geologic foarte rar, exploatat turistic inca de pe vremea romanilor. in apropiere se afla si ruinele orasului antic hierapolis, unde vom putea admira piscina cleopatrei. seara ajungem in antalya – vestita zona litorala de la marea mediterana, unde vom vizita centrul vechi al orasului. cazare in zona antalya.

3. antalya -aspendos -manavgat -side -konya (cca. 335 km)
mic dejun. dimineata timp liber pentru plaja sau cumparaturi in bazar. optional, o superba croaziera pe marea mediterana, cu opriri pentru baie in apele ca turcoazul ale marii. la pranz pornim spre aspendos, unde vizitam cel mai bine conservat teatru roman din asia mica, apoi poposim la cascada pitoreasca de la manavgat. urmeaza vizita in splendida statiune side, unde admiram atat vestigiile orasului antic: templele lui apollo si athena, teatrul, agora si apeductul, cat si cele din perioada bizantina: basilica si palatul episcopului. seara cazare si optional cina la konya.

4. konya -orasul subteran kaymakli -uchisar -nevsehir (cca. 275 km)
mic dejun. in konya, batrana capitala a sultanatului selgiucid si patria dervisilor rotitori, vizitam o bijuterie a artei islamice, mausoleul lui jalal al din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de rumi sau mevlana. continuam pe traseul vestitului “ drum al matasii”, spre cappadocia, tinutul selenar din inima turciei pentru a explora orasul subteran kaymakli, cioplit in timpuri imemoriale, unde se refugiau locuitorii de spaima invaziilor, iar primii crestini din calea persecutiilor pagane. urmeaza vizitarea “castelului” uchisar, gigantic “svaiter” de piatra, folosit ca refugiu de primii crestini, cu o superba panorama asupra vaii porumbeilor. seara, cazare la nevsehir. optional, va invitam sa participati la o seara turceasca (35 €/ pers. dansuri traditionale si masa asigurata).

5. nevsehir -goreme -ankara (cca. 295 km)
mic dejun. admiram muzeul in aer liber din valea goreme, vechiul complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. dupa amiaza, tur de oras in ankara – capitala turciei, situata in podisul anatoliei: mausoleul lui ataturk, parintele turciei moderne, baile romane, coloana lui iulian, moscheea haci bayram camii si vechile ziduri medievale cu turnul otoman. cazare la ankara.

6. ankara -istanbul (cca. 440 km)
mic dejun. pornim spre istanbul – impresionantul oras situat pe doua continente. vizita la palatul dolmabahce, supranumit si “versailles-ul orientului”, simbolul maririi si decadentei imperiului otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui mustafa kemal. seara, optional croaziera pe bosfor (15 €/ pers). cazare la istanbul.

7. istanbul -catedrala sf. sofia -palatul topkapi -basilica cisterna -moscheea albastra
mic dejun. plimbare pietonala prin centrul istoric: piata sultanahmet, hipodromul, si obeliscul egiptean (cel mai vechi monument din istanbul) adus din orasul karnak, provincia egipteana luxor, de catre imparatul roman theodosius i (379-395 d.hr.). urmeaza catedrala sfanta sofia construita in anul 537 d.hr., simbolul arhitecturii bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. dupa caderea constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. continuam cu topkapi – resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui stefan cel mare si toiagul lui moise, apoi cu basilica cisterna, construita in secol iv si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze palatul topkapi. cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află doua capete ale meduzei. incheiem cu moscheea albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. dupa amiaza, timp liber. sugeram o vizita in marele bazar, inima comerciala a istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. cazare la istanbul.

8. istanbul -bucuresti
mic dejun. dimineata libera pentru vizita individuala sau shopping in istanbul. dupa pranz, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre romania.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
19 Mai 2018 255 €
31 Mai 2018 265 €
Data plecare Tarif
18 August 2018 265 €
25 August 2018 265 €
Data plecare Tarif
15 Septembrie 2018 265 €

tarife incepand de la 255 €

Servicii incluse

- Zbor Bucuresti- Istanbul si retur, BAGAJ de CALA inclus
- Transp. autocar climatizat, clasif. pt. trafic international
- 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* si 4*.
- Ghid insotitor din seara primei zile pana dimineata ultimei zile, in rest asistenta turistica.
– Vizitele la Pamukkale, Hyerapolis, Antalya, Aspendos,
Manavgat, Side, Konya, Uchisar, Kaymakli, Nevsehir,
Goreme, Ankara, Istanbul

Servicii neincluse

- Asigurare Travel (medicala + storno) cca. 55 lei
- Excursiile si vizitele optionale conform program.
- Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

  • Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aerop.195 €

Observatii

Grup minim 35 pers., turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul.
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Excursiile optionale se organizeaza cu un grup minim de 25 pers.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Jumbo Travel