Vizualizezi oferta circuit Turcia, vacanta Turcia.

Circuit avion Turcia

Circuit Turcia
  • Tari: Turcia
  • Orase tranzitate: Antalya Town

Descriere

Ziua 1: CLUJ NAPOCAANTALYA Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din Cluj Napoca pentru imbarcare pe cursa charter a companiei PEGASUS cu destinatia Antalya. Sosire si transfer catre hotel. Cazare si cina la hotel 4* in regiunea Antalya.
Ziua 2: ANTALYAKONYACAPPADOCIA (500 km) Mic dejun. Plecare catre Cappadocia, regiune aflata la 500 km de Antalya. Ne indreptam catre Konya, vechea capitala a seleucizilor; aici vom vizita asezamantul dervisilor rotitori unde se afla si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. Ne continuam drumul catre Cappadocia. Cazare si cina la hotel 4*.
Ziua 3: CAPPADOCIA Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Cappadociei, zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Optional, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom face o oprire pentru a fotografia de la inaltime Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira “Fairy Chimneys” – “Hornurile zanelor” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare). Urmeaza o oprire la muzeul in aer liber Goreme – complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios (intrare optionala). Revenim la hotel. Optional, inainte de cina, va propunem participarea la un spectacol-ritual al dervisilor rotitori.
Ziua 4: CAPPADOCIA Mic dejun. Ziua incepe cu o oprire la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor (intrare optionala, vizita nu este recomandata persoanelor care sufera de claustrofobie). Continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Urmeaza oprire la Urgup pentru a admira cele “trei frumuseti” (3 stanci faimoase in zona). Facem apoi o oprire in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra; vom putea urca la cateva manastiri rupestre de unde vom putea admira o frumoasa priveliste asupra zonei (Valea Rosie). Apoi ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Vom face o ultima oprire pentru a admira panorama Cappadociei de la “castelul” Ortahisar. Revenim la hotel. Dupa cina, optional, va propunem participarea la o seara turceasca cu dansuri traditionale, spectacol ce se va desfasura intr-o pestera.
Ziua 5: CAPPADOCIA – regiunea ANTALYA (500 km) Mic dejun. Plecare catre riviera Marii Mediterane – regiunea Antalya. Pe drum, vom face o oprire la Valea Ihlara unde doritorii, optional, pot cobori si traversa canionul de 5 km pentru a admira bisericile rupestre care au facut faimoasa zona Cappadociei. Traseul dureaza in jur de 2,5 ore, iar autocarul va astepta la iesirea din canion. Cei care nu opteaza pentru aceasta excursie, vor avea transportul asigurat cu autocarul si vor astepta la cafeneaua traditionala de pe rau, de la iesirea din canion. O alta oprire va fi facuta la unul din cele mai mari hanuri traditionale (keravan-serai, intrare optionala) din Turcia. Ne continuam drumul catre regiunea Antalya pentru cazare si cina la hotel 4* (sosire seara tarziu).
Ziua 6: ANTALYA – tur de oras Aceasta zi este dedicata orasului Antalya. Vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile orasului vechi. De asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intr-unul dintre cele mai vestite bazaruri din Antalya, unde vom gasi la tot pasul magazine cu o mare diversitate de produse. Aici ne putem exersa arta negocierii, Turcia fiind vestita pentru acest lucru. Negociatul este o experienta inedita si foarte interesanta, la care se adauga satisfactia de a obtine un pret cat mai bun. Incheiem turul cu o scurta oprire la cascada Karpuzkaldiran. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in regiunea Antalya.
Ziua 7: Zona ANTALYA Mic dejun. Timp liber pentru plaja si cumparaturi sau participare la excursiile optionale propuse de insotitorul de grup. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in regiunea Antalya. Ziua 8: ANTALYACLUJ NAPOCA Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa charter PEGASUS cu destinatia Cluj Napoca.

ziua 1: cluj napoca – antalya intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din cluj napoca pentru imbarcare pe cursa charter a companiei pegasus cu destinatia antalya. sosire si transfer catre hotel. cazare si cina la hotel 4* in regiunea antalya.

2: antalya – konya – cappadocia (500 km) mic dejun. plecare catre cappadocia, regiune aflata la 500 km de antalya. ne indreptam catre konya, vechea capitala a seleucizilor; aici vom vizita asezamantul dervisilor rotitori unde se afla si mormantul lui mevlana gelaledin-al-rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. ne continuam drumul catre cappadocia. cazare si cina la hotel 4*.

3: cappadocia mic dejun. aceasta zi este dedicata cappadociei, zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. optional, puteti survola cu balonul peste vaile cappadociei la rasarit de soare. datorita locatiei izolate, cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. vom face o oprire pentru a fotografia de la inaltime valea porumbeilor, care adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. de asemenea, admiram si „castelul” uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii cappadociei. vom merge in valea devrent, denumita si valea imaginatiei, pentru a admira “fairy chimneys” – “hornurile zanelor” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare). urmeaza o oprire la muzeul in aer liber goreme – complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios (intrare optionala). revenim la hotel. optional, inainte de cina, va propunem participarea la un spectacol-ritual al dervisilor rotitori.

4: cappadocia mic dejun. ziua incepe cu o oprire la orasul subteran kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor (intrare optionala, vizita nu este recomandata persoanelor care sufera de claustrofobie). continuam cu pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de valea calugarilor. urmeaza oprire la urgup pentru a admira cele “trei frumuseti” (3 stanci faimoase in zona). facem apoi o oprire in satul cavusin unde casele sunt construite in piatra; vom putea urca la cateva manastiri rupestre de unde vom putea admira o frumoasa priveliste asupra zonei (valea rosie). apoi ne continuam drumul catre avanos, faimos pentru arta olaritului. acest micut oras este strabatut de raul kizilirmak, cel mai lung din turcia (1.350 km). vom face o ultima oprire pentru a admira panorama cappadociei de la “castelul” ortahisar. revenim la hotel. dupa cina, optional, va propunem participarea la o seara turceasca cu dansuri traditionale, spectacol ce se va desfasura intr-o pestera.

5: cappadocia – regiunea antalya (500 km) mic dejun. plecare catre riviera marii mediterane – regiunea antalya. pe drum, vom face o oprire la valea ihlara unde doritorii, optional, pot cobori si traversa canionul de 5 km pentru a admira bisericile rupestre care au facut faimoasa zona cappadociei. traseul dureaza in jur de 2,5 ore, iar autocarul va astepta la iesirea din canion. cei care nu opteaza pentru aceasta excursie, vor avea transportul asigurat cu autocarul si vor astepta la cafeneaua traditionala de pe rau, de la iesirea din canion. o alta oprire va fi facuta la unul din cele mai mari hanuri traditionale (keravan-serai, intrare optionala) din turcia. ne continuam drumul catre regiunea antalya pentru cazare si cina la hotel 4* (sosire seara tarziu).

6: antalya – tur de oras aceasta zi este dedicata orasului antalya. vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile orasului vechi. de asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intr-unul dintre cele mai vestite bazaruri din antalya, unde vom gasi la tot pasul magazine cu o mare diversitate de produse. aici ne putem exersa arta negocierii, turcia fiind vestita pentru acest lucru. negociatul este o experienta inedita si foarte interesanta, la care se adauga satisfactia de a obtine un pret cat mai bun. incheiem turul cu o scurta oprire la cascada karpuzkaldiran. cazare cu demipensiune la hotel 4* in regiunea antalya.

7: zona antalya mic dejun. timp liber pentru plaja si cumparaturi sau participare la excursiile optionale propuse de insotitorul de grup. cazare cu demipensiune la hotel 4* in regiunea antalya. ziua 8: antalya – cluj napoca mic dejun. dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa charter pegasus cu destinatia cluj napoca.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Cluj-Napoca, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
27 Mai 2019 595 € Rezerva

tarife incepand de la 595 €

Servicii incluse

transport cu avionul cursa charter Cluj Napoca – Antalya si retur cu compania PEGASUS; • 7 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 4*: 3 nopti in Cappadocia si 4 nopti in regiunea Antalya; • transferuri aeroport – hotel – aeroport; • transport local cu autocarul; • tururi panoramice in Cappadocia si Antalya; • insotitor roman de grup; • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie, anul 2018. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii neincluse

asigurarea medicala de calatorie (optionala); • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in TURCIA, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup; • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse; • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Observatii

EXCURSII OPTIONALE (minim 20 participanti, preturi informative):
• zbor cu balonul in Cappadocia: 175 Euro/ persoana; • seara turceasca cu spectacol in Cappadocia: 45 Euro/persoana; • spectacol al dervisilor rotitori in Cappadocia: 35 Euro/persoana; • Valea Ihlara: 15 Euro/persoana; • intrari la obiectivele turistice din program: aproximativ 20 Euro/persoana. NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Acestea pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu