Vizualizezi oferta circuit Armenia, vacanta Armenia.

Circuit avion Armenia

Circuit Armenia
  • Tari: Armenia
  • Orase tranzitate: Yerevan, Sevan, Dilijan, Tatev, Tsaghkadzor

Descriere

Armenia este una dintre cele mai vechi civilizații din lume, prima țară care a adoptat oficial religia creștină și locul unde tradiții biblice spun că Arca lui Noe a ajuns pe muntele Ararat după potop. Vă invităm să descoperiți comorile antice ale Armeniei, într-un circuit în care vă puteti bucura de minunata natură a Armeniei, muntele Ararat – una din minunile care fac Armenia unică – puteți vizita monumentele antice și singurul templu pagân din munții Caucaz sau perla albastră a Armeniei – Lacul Sevan.

ZIUA 1. Yerevan
Sosire în Yerevan. Transfer la hotel. Urmează un tur de oraș, cu vizitarea Teatrului National Academic de operă și balet, Cascada – o scară uriașă din calcar, una din marile atracții turistice din inima orașului, Lacul Lebedelor, Bulevardul nordic, Institutul vechilor manuscrise – Matenadaran. Cazare în Yerevan.

ZIUA 2. Yerevan – Zvartnots – Etchmiadzin – Yerevan
După micul dejun se va pleca către Zvartnots, unde se va vizita Catedrala Zvartnots (îngerii celesti) – catedrala armeană din secolulVII, situată între Yerevan și Vagharshapat (Etchmiadzin). Catedrala a fost construită sub îndrumarea lui Catholicos Nerses III care dorea să transfere locul patriarhal de la Dvin la Vagharshapat. Zvartnots a rămas în picioare până la sfârșitul secolului al X-lea, iar în anul 2000 ruinele sale au fost adăugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Apoi se va pleca către Etchmiadzin, a cărui catedrală este considerată biserica mamă a Bisericii Apostolice Armene și a catolicosatului, din 1441. Catedrala este situată în Vagharshapat, în provincia Armevir. Împreună cu bisericile medievale – biserica Sf. Hripsime și Sf. Gayane – catedrala este considerată Patrimoniu Mondial UNESCO. După aceea va avea loc transferul înapoi la Yerevan, pentru cină și cazare.

ZIUA 3. Yerevan – Garni – Geghard – Yerevan
După micul dejun se va pleca către Geghard, unde se va vizita mănăstirea monument UNESCO , o construcție arhitecturală unică din secolul IV, parțial sculptată din munții adiacenți, înconjurată de stânci. Apoi va urma o degustare a unei rețete tradiționale armene – Gata – un fel de plăcintă sau pâine dulce, cu diverse umpluturi. Apoi se va vizita templul păgân Garni, fondat în secolul I de regele Trdat, și unde cele 24 de coloane simbolizează cele 24 de ore ale zilei. Templul este dedicat zeului soarelui, Mithra și este singura clădire conservată a arhitecturii elenistice armene. Apoi se va face returul către Yerevan pentru timp liber, cină și cazare.

ZIUA 4. Yerevan – Sevan – Haghartsin – Yerevan
După micul dejun se va pleca către Lacul Sevan apoi se va vizita complexul mănăstiresc Sevanavanq,
fondat în anul 874. Apoi drumul va continua către Dilijan unde se va vizita mănăstirea Haghartsin, construită între secolele X – XIII. Apoi se va face transferul înapoi la Yerevan pentru cină și cazare.

ZIUA 5. Zi liberă în Yerevan
După micul dejun, zi liberă în Yerevan.

ZIUA 6. Yerevan – Khor Virap – Noravank – Tatev – Yerevan
După micul dejun se va pleca către mănăstirea Khor Virap. O panoramă frumoasă către muntele Ararat se deschide din zona mănăstirii. Apoi se va vizita mănăstirea Noravank (secolul XIII), devenită între secolele XIII-XIV reședința episcopilor Syunik este una din cele mai spectaculoase atracții turistice din Armenia. Aici se află singura reprezentare a lui Dumnezeu Tatăl în Armenia. Un loc unde pietrele din complexul monahal își schimbă culoarea în funcție de oră. Apoi se va pleca spre mănăstirea Tatev cu telefericul, care este inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai lung ’’drum’’ suspendat din lume. După aceasta se va face transferul înapoi în Yerevan pentru cină și cazare.

ZIUA 7. Yerevan – Tsaghkadzor – Yerevan
În cursul dimineții, după micul dejun, se va pleca către Tsaghkadzor unde se va vizita mănăstirea Kecharis, complex monahal ridicat între secolele XI-XIII. Este format din 4 biserici și 2 capele, dintre care una a servit ca loc de înmormântare a prințului armean, lingvist, cărturar și fondator al mănăstirii, Grigor Pahlavuni. Apoi vă puteți bucura de timp liber în Tsaghkadzor până la întoarcerea în Yerevan. Cazare în Yerevan.

ZIUA 8. Plecare
După micul dejun grupul va fi transferat la aeroport, pentru plecarea către casă.

armenia este una dintre cele mai vechi civilizații din lume, prima țară care a adoptat oficial religia creștină și locul unde tradiții biblice spun că arca lui noe a ajuns pe muntele ararat după potop. vă invităm să descoperiți comorile antice ale armeniei, într-un circuit în care vă puteti bucura de minunata natură a armeniei, muntele ararat – una din minunile care fac armenia unică – puteți vizita monumentele antice și singurul templu pagân din munții caucaz sau perla albastră a armeniei – lacul sevan.

1. yerevan
sosire în yerevan. transfer la hotel. urmează un tur de oraș, cu vizitarea teatrului national academic de operă și balet, cascada – o scară uriașă din calcar, una din marile atracții turistice din inima orașului, lacul lebedelor, bulevardul nordic, institutul vechilor manuscrise – matenadaran. cazare în yerevan.

2. yerevan – zvartnots – etchmiadzin – yerevan
după micul dejun se va pleca către zvartnots, unde se va vizita catedrala zvartnots (îngerii celesti) – catedrala armeană din secolulvii, situată între yerevan și vagharshapat (etchmiadzin). catedrala a fost construită sub îndrumarea lui catholicos nerses iii care dorea să transfere locul patriarhal de la dvin la vagharshapat. zvartnots a rămas în picioare până la sfârșitul secolului al x-lea, iar în anul 2000 ruinele sale au fost adăugate pe lista patrimoniului mondial unesco. apoi se va pleca către etchmiadzin, a cărui catedrală este considerată biserica mamă a bisericii apostolice armene și a catolicosatului, din 1441. catedrala este situată în vagharshapat, în provincia armevir. Împreună cu bisericile medievale – biserica sf. hripsime și sf. gayane – catedrala este considerată patrimoniu mondial unesco. după aceea va avea loc transferul înapoi la yerevan, pentru cină și cazare.

3. yerevan – garni – geghard – yerevan
după micul dejun se va pleca către geghard, unde se va vizita mănăstirea monument unesco , o construcție arhitecturală unică din secolul iv, parțial sculptată din munții adiacenți, înconjurată de stânci. apoi va urma o degustare a unei rețete tradiționale armene – gata – un fel de plăcintă sau pâine dulce, cu diverse umpluturi. apoi se va vizita templul păgân garni, fondat în secolul i de regele trdat, și unde cele 24 de coloane simbolizează cele 24 de ore ale zilei. templul este dedicat zeului soarelui, mithra și este singura clădire conservată a arhitecturii elenistice armene. apoi se va face returul către yerevan pentru timp liber, cină și cazare.

4. yerevan – sevan – haghartsin – yerevan
după micul dejun se va pleca către lacul sevan apoi se va vizita complexul mănăstiresc sevanavanq,
fondat în anul 874. apoi drumul va continua către dilijan unde se va vizita mănăstirea haghartsin, construită între secolele x – xiii. apoi se va face transferul înapoi la yerevan pentru cină și cazare.

5. zi liberă în yerevan
după micul dejun, zi liberă în yerevan.

6. yerevan – khor virap – noravank – tatev – yerevan
după micul dejun se va pleca către mănăstirea khor virap. o panoramă frumoasă către muntele ararat se deschide din zona mănăstirii. apoi se va vizita mănăstirea noravank (secolul xiii), devenită între secolele xiii-xiv reședința episcopilor syunik este una din cele mai spectaculoase atracții turistice din armenia. aici se află singura reprezentare a lui dumnezeu tatăl în armenia. un loc unde pietrele din complexul monahal își schimbă culoarea în funcție de oră. apoi se va pleca spre mănăstirea tatev cu telefericul, care este inclus în cartea recordurilor ca fiind cea mai lung ’’drum’’ suspendat din lume. după aceasta se va face transferul înapoi în yerevan pentru cină și cazare.

7. yerevan – tsaghkadzor – yerevan
În cursul dimineții, după micul dejun, se va pleca către tsaghkadzor unde se va vizita mănăstirea kecharis, complex monahal ridicat între secolele xi-xiii. este format din 4 biserici și 2 capele, dintre care una a servit ca loc de înmormântare a prințului armean, lingvist, cărturar și fondator al mănăstirii, grigor pahlavuni. apoi vă puteți bucura de timp liber în tsaghkadzor până la întoarcerea în yerevan. cazare în yerevan.

8. plecare
după micul dejun grupul va fi transferat la aeroport, pentru plecarea către casă.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
03 Octombrie 2018 401 €

tarife incepand de la 401 €

Servicii incluse

Cazare la hotel de 3* cu mic dejun
Transferuri aeroport – hotel – aeroport
Excursii conform programului
Ghid local vorbitor de limba engleză
Transport conform programului
Bilete de intrare la muzee, bilete la teleferic în Tatev

Servicii neincluse

Bilete de avion din București


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour Brasov