Vizualizezi oferta circuit Turcia, vacanta Turcia.

Circuit autocar Turcia

Circuit Turcia
  • Tari: Turcia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI EDIRNE -ISTANBUL (cca. 645 km)
Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Gara de Nord de pe Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Veliko Tarnovo
Edirne- Istanbul.

Ziua 2. ISTANBUL -Palatul DOLMABAHCE -Bisericile CHORA si PAMMAKARISTOS
Dimineata ajungem in Istanbul pentru cazare. Vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Dupa amiaza admiram vechile biserici bizantine in prezent muzee: Chora (Karyie Camii), construita in sec. IV de catre Constantin cel Mare, considerata Capela Sixtina a Orientului, avand cele mai frumoase mozaicuri Bizantine din regiune si Biserica Pammakaristos (Fethye Camii). Acesta este cel mai vechi ansamblu arhitectural de tip galerie din Istanbul. A fost transformata in Moschee dupa cucerirea Georgiei si Azerbaidjanului, de unde si denumirea Fethiye (cucerire). Din punct de vedere al suprafetei acoperite cu mozaic este a 3-a, dupa Sf. Sofia si Chora. Utilizand transportul in comun, intoarcere la hotelul din Istanbul pentru cazare.

Ziua 3. ISTANBUL -Catedrala Sf. SOFIA -Palatul TOPKAPI -Basilica Cisterna -Moscheea Albastra
Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi -resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL Croaziera in insula BUYUKADA
Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional (40 € /pers. – plimbare cu caleasca si pranz inclus) croaziera in Insula Printilor
Buyukada, din marea Marmara, denumita astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locatie minunata, cu vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Excursia optionala include plimbarea cu trasura si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL -BUCURESTI (cca. 645 km)
Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

ziua 1. bucuresti edirne -istanbul (cca. 645 km)
plecare din bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la gara de nord de pe calea grivitei (langa muzeul cfr) spre veliko tarnovo
edirne- istanbul.

2. istanbul -palatul dolmabahce -bisericile chora si pammakaristos
dimineata ajungem in istanbul pentru cazare. vizita la palatul dolmabahce, supranumit si “versailles-ul orientului”, simbolul maririi si decadentei imperiului otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui mustafa kemal. dupa amiaza admiram vechile biserici bizantine in prezent muzee: chora (karyie camii), construita in sec. iv de catre constantin cel mare, considerata capela sixtina a orientului, avand cele mai frumoase mozaicuri bizantine din regiune si biserica pammakaristos (fethye camii). acesta este cel mai vechi ansamblu arhitectural de tip galerie din istanbul. a fost transformata in moschee dupa cucerirea georgiei si azerbaidjanului, de unde si denumirea fethiye (cucerire). din punct de vedere al suprafetei acoperite cu mozaic este a 3-a, dupa sf. sofia si chora. utilizand transportul in comun, intoarcere la hotelul din istanbul pentru cazare.

3. istanbul -catedrala sf. sofia -palatul topkapi -basilica cisterna -moscheea albastra
mic dejun. plimbare pietonala prin centrul istoric: piata sultanahmet, hipodromul, si obeliscul egiptean (cel mai vechi monument din istanbul) adus din orasul karnak, provincia egipteana luxor, de catre imparatul roman theodosius i (379-395 d.hr.). urmeaza catedrala sfanta sofia construita in anul 537 d.hr., simbolul arhitecturii bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. dupa caderea constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. continuam cu topkapi -resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui stefan cel mare si toiagul lui moise, apoi cu basilica cisterna, construita in secol iv si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze palatul topkapi. cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale meduzei. incheiem cu moscheea albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe bosfor. cazare la istanbul.

4. istanbul croaziera in insula buyukada
mic dejun. timp liber in istanbul sau optional (40 € /pers. – plimbare cu caleasca si pranz inclus) croaziera in insula printilor
buyukada, din marea marmara, denumita astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. e o locatie minunata, cu vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil victorian si gradini minunat intretinute. excursia optionala include plimbarea cu trasura si masa de pranz cu preparate din peste. intoarcere in istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. sugeram o vizita in marele bazar, inima comerciala a istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. cazare la acelasi hotel in istanbul.

5. istanbul -bucuresti (cca. 645 km)
mic dejun. pornind spre bucuresti vom trece prin edirne, fosta capitala a imperiului otoman, pentru a vizita moscheea selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta academie militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. sosire in bucuresti in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 5 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
21 Martie 2018 139 €
Data plecare Tarif
16 Mai 2018 139 €
Data plecare Tarif
19 Septembrie 2018 139 €
Data plecare Tarif
10 Octombrie 2018 139 €
Data plecare Tarif
21 Noiembrie 2018 139 €

tarife incepand de la 139 €

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international, in zilele 1 si 5.
- 3 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standarde locale).
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra Bisericile Cisterna, Chora, Pammakaristos, Marele Bazar, Edirne

Servicii neincluse

- Asigurare Travel (medicala + storno) cca. 55 lei
- Excursiile si vizitele optionale conform program.
- Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se achita cash in euro de catre turisti)

Observatii

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Jumbo Travel