Vizualizezi oferta circuit Muntenegru, vacanta Muntenegru.

Circuit autocar Muntenegru

Circuit Muntenegru
  • Tari: Muntenegru
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI PORTILE DE FIER -BELGRAD (cca. 595 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Gara de Nord de pe Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Drobeta
Turnu Severin. Trecand peste barajul de la Portile de Fier, urmam malul sarbesc al Defileului Dunarii si strabatem Cazanele Mari si Cazanele Mici, cu peisaje grandioase. Scurta oprire pentru fotografii la Cetatea Golubac. Seara ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, unde incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailov ne vor oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Cazare la Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD -CANIONUL TARA -VELIPOLJE (cca. 565 km)
Mic dejun. Strabatem Serbia pentru a ajunge in Muntenegru, unde vizitam Canionul Tara. Renumele acestuia este determinat atat de lungimea sa (al 2-lea dupa Marele Canion din SUA), cat mai ales datorita peisajelor salbatice care ne vor incanta. Seara, cazare in Albania la Velipolje, la numai 5 km de frontiera cu Muntenegru.

Ziua 3. VELIPOLJE -plaja, mare, relaxare
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa la plaja pe malul Adriaticii. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

Ziua 4. FIORDUL BOKA KOTORSKADUBROVNIK VELIPOLJE (cca. 425 km)
Mic dejun. O intreaga zi la dispozitie in Velipolje, sau excursie optionala in Muntenegru (39 euro) spre cel mai sudic fiord din Europa
Boka Kotorska. Urmeaza Dubrovnik in Croatia, extrem de bine fortificat si excelent conservat, inclus in patrimoniul UNESCO. Turul orasului medieval include faimoasele ziduri considerate de necucerit, Poarta Pile, celebra farmacie (sec. XIV) din Manastirea Franciscana, palatele Sponza si Rector si turnul Orologiului. Timp liber in Dubrovnik, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

Ziua 5. VELIPOLJE -plaja, mare, relaxare
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa la plaja pe malul Adriaticii. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

Ziua 6. PODGORITA -Man. OSTROG -CETINJE -VELIPOLJE (cca. 315 km)
Mic dejun. Program la dispozitia turistilor pentru plaja in Velipolje, sau excursie optionala (29 euro) spre Podgorica, capitala Muntenegrului, pentru un tur de oras: Catedrala catolica, cu o arhitectura moderna, nonconformista, Monumentul regelui Nikola, Podul Mileniului, modern dar impresionant in acelasi timp si Piata Rimski, unde vom avea si o pauza pentru mici cumparaturi si o scurta plimbare in cea mai importanta zona de agrement a orasului. Ne indreptam apoi spre Manastirea Ostrog, cel mai important centru de pelerinaj orthodox din Balcani, intemeiata de Mitropolitul Hertegovinei – Vasile, canonizat Vasile din Ostrog dupa moartea sa in 1671. Ansamblul monahal a fost reconstruit in 1926 pe o stanca aproape verticala, (de aici vom fi rasplatiti si cu o priveliste de vis asupra intregii regiuni), dupa ce vechiul locas s-a pierdut intr-un incendiu. Din fericire, s-au pastrat intacte doua bisericute adapostite in pesteri, unde putem admira si frescele din sec. XVII. La intoarcerea spre Albania, vizitam Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, fondata in sec. XV de voievodul vlah Ivan Borojevic. Il gasim inmormantat in Biserica ortodoxa Vlaska (Bis. Vlahilor), cea mai veche constructie din oras (cca 1450), de unde pietonal, ne indreptam cateva sute de metri pe langa Palatul Regelui Nikola, care gazduieste astazi Muzeul National, spre Manastirea Sf. Petru, constructie impozanta de la inceputul sec. XVIII. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipoljeje.

Ziua 7. CASTELUL KRUJE DURRES -TIRANAVELIPOLJE (cca. 285 km)
Mic dejun. Program la dispozitia turistilor pentru plaja in Velipolje, sau excursie optionala in Albania (29 euro) spre castelul Kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2 – 3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje. Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo. Dupa amiaza exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste
muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.
Ziua 8. VELIPOLJE -plaja, mare, relaxare
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa la plaja pe malul Adriaticii. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

Ziua 9. VELIPOLJE OHRID -SKOPJE (cca. 390 km)
Mic dejun. Traversam Albania spre Ohrid in Macedonia, supranumit “Ierusalimul din Balcani”. Ne bucuram de o adevarata “intoarcere in timp” in Ohrid vizitand Biserica Sf. Sofia, ridicata in sec. IX, care inca pastreaza in conditii deosebite fresce din sec. XI-XII, si Teatrul Roman (sec. al II-lea i.Hr.), inca functional oferind cca 4000 de locuri pentru diferite Festivaluri locale. Scurtul urcus necesar pentru a ajunge la Fortareata Tarului Samuil, va fi rasplatit prin privelistea splendida asupra orasului si lacului Ohrid. Plimbarea continua spre Biserica St. Clement si Man. St. Jovan Kaneo, ambele din sec. XIII, in perioada de maxima inflorire a stilului Bizantin. Circuitul nostru continua spre Skopje. Incheiem ziua cu turul capitalei Macedoniei: Casa Memoriala a Maicii Teresa, Piata Macedonia, Kamen Most (Podul de Piatra) construit de Mehmet al II-lea la jumatatea sec. XV, apoi trecem pe langa Kale
fortareata construita de Iustinian in sec. VI si reconstruita de otomani spre Podul Artei, unde sunt expuse statuile principalelor personalitati ale culturii macedonene. Cazare la Skopje.

Ziua 10. SKOPJE -SOFIA -VELIKO TARNOVO -BUCURESTI (cca. 635 km)
Mic dejun. Pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Dupa amiaza facem un ultim popas in vechea capitala din periada Taratelor Bulgare, Veliko Tarnovo, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Gara de Nord in jurul orei 22.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

ziua 1. bucuresti portile de fier -belgrad (cca. 595 km)
plecare din bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la gara de nord de pe calea grivitei (langa muzeul cfr) spre drobeta
turnu severin. trecand peste barajul de la portile de fier, urmam malul sarbesc al defileului dunarii si strabatem cazanele mari si cazanele mici, cu peisaje grandioase. scurta oprire pentru fotografii la cetatea golubac. seara ajungem in belgrad, capitala serbiei, unde incepem vizita cu fortareata kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul dunarii. multimea de magazine si terase de pe strada knez mihailov ne vor oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre catedrala ortodoxa si parlament. cazare la belgrad.

2. belgrad -canionul tara -velipolje (cca. 565 km)
mic dejun. strabatem serbia pentru a ajunge in muntenegru, unde vizitam canionul tara. renumele acestuia este determinat atat de lungimea sa (al 2-lea dupa marele canion din sua), cat mai ales datorita peisajelor salbatice care ne vor incanta. seara, cazare in albania la velipolje, la numai 5 km de frontiera cu muntenegru.

3. velipolje -plaja, mare, relaxare
mic dejun. timp liber la dispozitie pentru a va relaxa la plaja pe malul adriaticii. cazare la acelasi hotel din velipolje.

4. fiordul boka kotorska – dubrovnik velipolje (cca. 425 km)
mic dejun. o intreaga zi la dispozitie in velipolje, sau excursie optionala in muntenegru (39 euro) spre cel mai sudic fiord din europa
boka kotorska. urmeaza dubrovnik in croatia, extrem de bine fortificat si excelent conservat, inclus in patrimoniul unesco. turul orasului medieval include faimoasele ziduri considerate de necucerit, poarta pile, celebra farmacie (sec. xiv) din manastirea franciscana, palatele sponza si rector si turnul orologiului. timp liber in dubrovnik, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului. intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din velipolje.

5. velipolje -plaja, mare, relaxare
mic dejun. timp liber la dispozitie pentru a va relaxa la plaja pe malul adriaticii. cazare la acelasi hotel din velipolje.

6. podgorita -man. ostrog -cetinje -velipolje (cca. 315 km)
mic dejun. program la dispozitia turistilor pentru plaja in velipolje, sau excursie optionala (29 euro) spre podgorica, capitala muntenegrului, pentru un tur de oras: catedrala catolica, cu o arhitectura moderna, nonconformista, monumentul regelui nikola, podul mileniului, modern dar impresionant in acelasi timp si piata rimski, unde vom avea si o pauza pentru mici cumparaturi si o scurta plimbare in cea mai importanta zona de agrement a orasului. ne indreptam apoi spre manastirea ostrog, cel mai important centru de pelerinaj orthodox din balcani, intemeiata de mitropolitul hertegovinei – vasile, canonizat vasile din ostrog dupa moartea sa in 1671. ansamblul monahal a fost reconstruit in 1926 pe o stanca aproape verticala, (de aici vom fi rasplatiti si cu o priveliste de vis asupra intregii regiuni), dupa ce vechiul locas s-a pierdut intr-un incendiu. din fericire, s-au pastrat intacte doua bisericute adapostite in pesteri, unde putem admira si frescele din sec. xvii. la intoarcerea spre albania, vizitam cetinje, capitala istorica a muntenegrului, fondata in sec. xv de voievodul vlah ivan borojevic. il gasim inmormantat in biserica ortodoxa vlaska (bis. vlahilor), cea mai veche constructie din oras (cca 1450), de unde pietonal, ne indreptam cateva sute de metri pe langa palatul regelui nikola, care gazduieste astazi muzeul national, spre manastirea sf. petru, constructie impozanta de la inceputul sec. xviii. intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din velipoljeje.

7. castelul kruje durres -tirana – velipolje (cca. 285 km)
mic dejun. program la dispozitia turistilor pentru plaja in velipolje, sau excursie optionala in albania (29 euro) spre castelul kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2 – 3000 de soldati. abia la 10 ani dupa moartea lui skandenberg, insusi mehmet al ii-lea, cel care a cucerit constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. timp liber prin bazarul cu produse artizanale din kruje. continuam cu turul de oras in durres: turnul venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. v din perioada bizantina, moscheea fatih construita in 1503, amfiteatrul, forumul si baile romane, si resedinta regelui zugo. dupa amiaza exploram tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului skandenberg din piata omonima, moscheea et’hem bey, turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste
muzeul enver hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din velipolje.

8. velipolje -plaja, mare, relaxare
mic dejun. timp liber la dispozitie pentru a va relaxa la plaja pe malul adriaticii. cazare la acelasi hotel din velipolje.

9. velipolje ohrid -skopje (cca. 390 km)
mic dejun. traversam albania spre ohrid in macedonia, supranumit “ierusalimul din balcani”. ne bucuram de o adevarata “intoarcere in timp” in ohrid vizitand biserica sf. sofia, ridicata in sec. ix, care inca pastreaza in conditii deosebite fresce din sec. xi-xii, si teatrul roman (sec. al ii-lea i.hr.), inca functional oferind cca 4000 de locuri pentru diferite festivaluri locale. scurtul urcus necesar pentru a ajunge la fortareata tarului samuil, va fi rasplatit prin privelistea splendida asupra orasului si lacului ohrid. plimbarea continua spre biserica st. clement si man. st. jovan kaneo, ambele din sec. xiii, in perioada de maxima inflorire a stilului bizantin. circuitul nostru continua spre skopje. incheiem ziua cu turul capitalei macedoniei: casa memoriala a maicii teresa, piata macedonia, kamen most (podul de piatra) construit de mehmet al ii-lea la jumatatea sec. xv, apoi trecem pe langa kale
fortareata construita de iustinian in sec. vi si reconstruita de otomani spre podul artei, unde sunt expuse statuile principalelor personalitati ale culturii macedonene. cazare la skopje.

10. skopje -sofia -veliko tarnovo -bucuresti (cca. 635 km)
mic dejun. pe traseul de intoarcere spre bucuresti, nu putem tranzita bulgaria fara a admira capitala acesteia, sofia: catedrala al. nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si biserica sfanta sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. iv -vi), care din sec. xiv a dat chiar denumirea orasului. foarte aproape admiram si cladirea parlamentului, in stil neo renascentist. dupa amiaza facem un ultim popas in vechea capitala din periada taratelor bulgare, veliko tarnovo, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. in afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. traversam podul prieteniei la giurgiu si sosim in bucuresti la gara de nord in jurul orei 22.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
15 Iunie 2018 289 €
Data plecare Tarif
20 Iulie 2018 339 €
Data plecare Tarif
31 August 2018 319 €

tarife incepand de la 289 €

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*), – Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizitele la Cazanele Dunarii, Belgrad, Canionul Tara, Ohrid, Skopje, Sofia, Veliko Tarnovo

Servicii neincluse

- Asigurare Travel (medicala + storno) cca. 68 lei
- Excursiile si vizitele optionale conform program.
- Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se achita cash in euro de catre turisti)

Observatii

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers.
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Jumbo Travel