Vizualizezi oferta circuit Portugalia, vacanta Portugalia.

Circuit avion Portugalia

Circuit Portugalia
  • Tari: Portugalia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA
Prezentare la ora 12.00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Lisabona. Transfer din aeroport la Hotelul din Lisabona pentru cazare.

Ziua 2. LISABONA SINTRA -CABO DA ROCA
Mic dejun. Descoperim Lisabona
capitala Portugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute impanzite de cafenele si magazine si monumente interesante: Manastirea Jeronymus, simbol al epocii cuceririlor geografice, cu mormantul lui Vasco da Gama si Turnul Belem (sec. XVI). Ne deplasam apoi spre Piata Comertului, incadrata de frumoase arcade si dominata de stauia ecvestra a regelui Jose I si cartierul Baixa cu reteaua sa de strazi de sec XVIII. Dupa amiza timp liber pentru vizite individuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (20 €) la Sintra si Cabo da Roca. Incepem vizita in Sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuind pana la arhitectura romantica de secol XIX- Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Cast. Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Pal. Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil gotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Pal. Pena a fost construit in sec. XIX ca resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedintele si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Intoarcere la Lisabona pentru cazare.

Ziua 3. LISABONA FATIMA -BATALHA -ALCOBAÇA -TOMAR -COIMBRA (cca. 215 + 150 km)
Mic dejun. Plecare spre Fatima
unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (25 €) la cele trei perle din patrimoniul UNESCO: Alcobaça- Batalha- Tomar. Pentru inceput vizitam Manastirea Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica. Urmeaza Manastirea Batalha (sec. XIV), cu numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu. Continuam cu cel mai important obiectiv al zilei- Tomar, cunoscut pentru Castelul si Manastirea “Convento de Christo”- resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima (preluam turistii care nu au optat pentru excursia optionala), apoi ne indreptam spre Coimbra pentru cazare.

Ziua 4. COIMBRA PORTO -SANTIAGO DE COMPOSTELA (cca. 351 km)
Mic dejun. Dedicam primele ore orasului Coimbra
fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original si cartierul Baixa unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Urmeaza Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira- faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis (emblem orasului). Revenind apoi in Spania, ne indreptam spre Santiago de Compostella pentru cazare.

Ziua 5. SANTIAGO LEON -BURGOS (cca. 536 Km)
Mic dejun. Alocam primele ore “orasului pelerinilor”, Santiago de Compostella, al 3-lea mare centru spiritual al crestinismului (dupa Vatican si Ierusalim), unde vizitam impresionanta Catedrala (sec.XI)
monument UNESCO, ce adaposteste mormantul Sf. Ap. Iacob. Strabatand centrul istoric pe stradutele pietruite admiram Palatul Episcopal si Universitatea. Plecam spre Leon unde vizitam centrul istoric: Plaza Mayor (sec. XVII) cu farmecul sau aparte, Plaza Real, Catedrala (sec. XIII), inspirata de cea din Reims, avand ca unicitate turnurile alaturate naosului prin contraforturi, Casa Botines opera a lui Gaudi. Seara sosire si cazare la Burgos

Ziua 6. BURGOS BILBAO BIARITZ- LOURDES (cca. 467 km)
Mic dejun. Vizitam in Burgos renumita Catedrala gotica, cu numeroase opere de arta, care a fost construita timp de 3 secole si este locul unde isi doarme somnul de veci eroul national El Cid. Continuam spre Bilbao, in Tara Bascilor si admiram din autocar inedita arhitectura a Muzeului Guggenheim- adevarata opera de arta moderna. Facem apoi o plimbare pe eleganta esplanada Paseo del Arenal catre Plaza Nueva. Ne deplasam apoi catre partea franceza a Tarii Bascilor si vizitam Biaritz, cea mai mare si exclusivista statiune de pe coasta franceza a Atlanticului, ce se mandreste cu plajele sale nisipoase si cu eleganta cladire in stil art-deco a Cazinoului, construit in 1901 pe Plaja Mare. Incheiem ziua la Lourdes, unul din cele 3 locuri (impreuna cu Fatima si Medugorje) ale miraculoasei aparitii a Fecioarei, unde vom admira: Esplanada Rozariului, statuia incoronata a Maicii Domnului si Catedrala Rozariului un ansamblu architectonic impresionant. Cazare la Lourdes.

Ziua 7. LOURDES ANDORRA -COSTA BRAVA (cca. 479 km)
Mic dejun. Traversam Muntii Pirinei, care care formeaza granita naturala dintre Spania si Fanta. Tot pe granita dintre cele doua mari state se afla si Principatul Andorra, unul dintre cele mai mici state ale lumii, pradis tax free pentru iubitorii de shopping, unde vom face un popas pentru cumparaturi. Continuam traseul spre Costa Brava pentru cazare.
Ziua 8. BARCELONA -MONTSERRAT
Mic dejun. Excursie GRATUITA la Barcelona, “orasul bucuriei” pentru un tur cu autocarul in care vom descoperi remarcabila mostenirea lasata de Antoni Gaudi (patrimoniu UNESCO): Sagrada Familia catedrala gotica “imbracata” architectural intr-un complex de coloane elicoidale, bolti si pereti laterali ce copleseste mintea si intrece orice imaginatie, Parc Güell
loc unic, extrem de frumos, cu forme curioase si combinatii de culori indraznete iesite parca dintr-un basm. Continuam spre: Casa Batllo, Casa Mila, Piata Catalunya, Piata Spania cu “Fantanile Magice” si Palatul National, Parc Montjuic cu Gradina Botanica ce ofera o frumoasa privliste asupra portului. Timp liber pe bulevardul Las Ramblas (cel mai animat si imbietor loc) si in vechiul cartier Bario-Gotic, sau optional (20€) excursie la Montserrat, “Muntele Sfant” al Catalunyei, unde se afla Manastirea Benedictina care pastreaza statuia Maicii Domnului (“La Moreneta”)- cel mai venerat obiect de cult din regiune. Cazare pe Costa Brava.

Ziua 9. COSTA BRAVA -BUCURESTI
Mic dejun. Eliberam camera, depunem bagajele la receptie in language room si avem mai bine de jumatate de zi la dispozitie pt. a ne bucura de o zi relaxanta pe malul Mediteranei. Dupa amiaza imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

1. bucuresti -lisabona
prezentare la ora 12.00 in aeroportul henri coanda din bucuresti pentru imbarcare la zborul spre lisabona. transfer din aeroport la hotelul din lisabona pentru cazare.

2. lisabona sintra -cabo da roca
mic dejun. descoperim lisabona
capitala portugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute impanzite de cafenele si magazine si monumente interesante: manastirea jeronymus, simbol al epocii cuceririlor geografice, cu mormantul lui vasco da gama si turnul belem (sec. xvi). ne deplasam apoi spre piata comertului, incadrata de frumoase arcade si dominata de stauia ecvestra a regelui jose i si cartierul baixa cu reteaua sa de strazi de sec xviii. dupa amiza timp liber pentru vizite individuale in lisabona (recomandam oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (20 €) la sintra si cabo da roca. incepem vizita in sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. viii- castelo dos mouros si palacio de sintra, continuind pana la arhitectura romantica de secol xix- palacio da pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul unesco. daca in prezent, cast. maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, pal. sintra a fost extins masiv si decorat in sec. xvi in timpul regelui manuel i, prezentand un stil gotic- renascentist de tranzitie (manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul mudejar). in schimb pal. pena a fost construit in sec. xix ca resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre presedintele si alti oficiali ai portugaliei. urmeaza cabo da roca- cel mai vestic punct al europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. intoarcere la lisabona pentru cazare.

3. lisabona fatima -batalha -alcobaÇa -tomar -coimbra (cca. 215 + 150 km)
mic dejun. plecare spre fatima
unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. aici vom vizita sanctuarul fecioarei de la fatima, bazilica da nossa senhora de rosario, si capela aparitiilor. timp liber in fatima sau excursie optionala (25 €) la cele trei perle din patrimoniul unesco: alcobaça- batalha- tomar. pentru inceput vizitam manastirea alcobaça (sec. xii), intemeiata de primul rege portughez alfonso henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din portugalia, si panteonul regal (sec. xviii) o adevarata capodopera arhitectonica. urmeaza manastirea batalha (sec. xiv), cu numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu. continuam cu cel mai important obiectiv al zilei- tomar, cunoscut pentru castelul si manastirea “convento de christo”- resedinta de odinioara a puternicilor cavaleri templieri. orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief marelui maestru gualdim pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. revenim la fatima (preluam turistii care nu au optat pentru excursia optionala), apoi ne indreptam spre coimbra pentru cazare.

4. coimbra porto -santiago de compostela (cca. 351 km)
mic dejun. dedicam primele ore orasului coimbra
fosta capitala a portugaliei, unde vizitam universitatea (sec.xiii), una dintre cele mai vechi din europa, catedrala (sec. xii) cea mai veche catedrala a portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original si cartierul baixa unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. urmeaza porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in delta raului duoro, unde admiram: ribeira- faimoasa piata din centrul istoric (monument unesco), impunatoarea catedrala (sec. xii), biserica sao francisco si podul d. luis (emblem orasului). revenind apoi in spania, ne indreptam spre santiago de compostella pentru cazare.

5. santiago leon -burgos (cca. 536 km)
mic dejun. alocam primele ore “orasului pelerinilor”, santiago de compostella, al 3-lea mare centru spiritual al crestinismului (dupa vatican si ierusalim), unde vizitam impresionanta catedrala (sec.xi)
monument unesco, ce adaposteste mormantul sf. ap. iacob. strabatand centrul istoric pe stradutele pietruite admiram palatul episcopal si universitatea. plecam spre leon unde vizitam centrul istoric: plaza mayor (sec. xvii) cu farmecul sau aparte, plaza real, catedrala (sec. xiii), inspirata de cea din reims, avand ca unicitate turnurile alaturate naosului prin contraforturi, casa botines opera a lui gaudi. seara sosire si cazare la burgos

6. burgos bilbao biaritz- lourdes (cca. 467 km)
mic dejun. vizitam in burgos renumita catedrala gotica, cu numeroase opere de arta, care a fost construita timp de 3 secole si este locul unde isi doarme somnul de veci eroul national el cid. continuam spre bilbao, in tara bascilor si admiram din autocar inedita arhitectura a muzeului guggenheim- adevarata opera de arta moderna. facem apoi o plimbare pe eleganta esplanada paseo del arenal catre plaza nueva. ne deplasam apoi catre partea franceza a tarii bascilor si vizitam biaritz, cea mai mare si exclusivista statiune de pe coasta franceza a atlanticului, ce se mandreste cu plajele sale nisipoase si cu eleganta cladire in stil art-deco a cazinoului, construit in 1901 pe plaja mare. incheiem ziua la lourdes, unul din cele 3 locuri (impreuna cu fatima si medugorje) ale miraculoasei aparitii a fecioarei, unde vom admira: esplanada rozariului, statuia incoronata a maicii domnului si catedrala rozariului un ansamblu architectonic impresionant. cazare la lourdes.

7. lourdes -andorra -costa brava (cca. 479 km)
mic dejun. traversam muntii pirinei, care care formeaza granita naturala dintre spania si fanta. tot pe granita dintre cele doua mari state se afla si principatul andorra, unul dintre cele mai mici state ale lumii, pradis tax free pentru iubitorii de shopping, unde vom face un popas pentru cumparaturi. continuam traseul spre costa brava pentru cazare.

8. barcelona montserrat
mic dejun. excursie gratuita la barcelona, “orasul bucuriei” pentru un tur cu autocarul in care vom descoperi remarcabila mostenirea lasata de antoni gaudi (patrimoniu unesco): sagrada familia catedrala gotica “imbracata” architectural intr-un complex de coloane elicoidale, bolti si pereti laterali ce copleseste mintea si intrece orice imaginatie, parc güell
loc unic, extrem de frumos, cu forme curioase si combinatii de culori indraznete iesite parca dintr-un basm. continuam spre: casa batllo, casa mila, piata catalunya, piata spania cu “fantanile magice” si palatul national, parc montjuic cu gradina botanica ce ofera o frumoasa privliste asupra portului. timp liber pe bulevardul las ramblas (cel mai animat si imbietor loc) si in vechiul cartier bario-gotic, sau optional (20€) excursie la montserrat, “muntele sfant” al catalunyei, unde se afla manastirea benedictina care pastreaza statuia maicii domnului (“la moreneta”)- cel mai venerat obiect de cult din regiune. cazare pe costa brava.

9. costa brava -bucuresti
mic dejun. eliberam camera, depunem bagajele la receptie in language room si avem mai bine de jumatate de zi la dispozitie pt. a ne bucura de o zi relaxanta pe malul mediteranei. dupa amiaza imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre romania.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 9 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
24 Iunie 2018 555 €
Data plecare Tarif
13 Septembrie 2018 579 €

tarife incepand de la 555 €

Servicii incluse

- Zbor Bucuresti- Lisabona si Barcelona- Bucuresti, BAGAJ de CALA inclus
- Transport cu autocar climatizat, clasif. pt. trafic international
- 8 cazari cu 8 mic dejun in hotel 3* si 2 cine INCLUSE pentru cazarea de pe Costa Brava.
- Ghid insotitor din seara primei zile pana seara zilei a 7-a din program, in rest asistenta turistica.
- Vizite la Lisabona, Fatima, Coimbra, Santiago de Compostella, Porto, Leon, Burgos, Bilbao, Biaritz, Lourdes, Andorra, Barcelona

Servicii neincluse

Asigurare Travel (medicala + storno) cca. 68 lei
- Excursiile si vizitele optionale conform program.
- Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
- Supliment pentru locuri preferentiale in autocar (primele 3 banchete)
**Taxe de Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 199 €

Observatii

Grup minim 35 pers., turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 35 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Excursiile optionale se organizeaza cu un grup minim de 25 pers.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Jumbo Travel