Vizualizezi oferta circuit Romania, vacanta Romania.

Circuit autocar Romania

Circuit Romania
  • Tari: Romania
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI COZIA -SIBIU -ALBA IULIA -DEVA (cca. 410 km)
Plecare din Bucuresti la 06.00, din parcarea de la Gara de Nord (Calea Grivitei, langa Muzeul CFR) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam traseul spre Sibiu, fosta Capitala Culturala Europeana in 2007, unul din cele mai frumoase orase din Romania, pt. un tur pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de picturi, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoratiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in stil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Ne deplasam apoi spre Alba Iulia(dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), importanta atractie turistica a Romaniei, unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)
o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Deplasare la Deva pentru cazare la pensiune / hotel 3*. Optional, urcam cu funicularul pentru a vizita Cetatea Devei (mentionata documentar pentru prima oara in sec. XIII), una din cele mai importante fortificatii din Transilvania.

Ziua 2. Castelul HUNIAZILOR Biserica DENSUS Manastirile LAINICI +TISMANA -TARGU JIU (cca. 240 km)
Mic dejun. Incepem vizita la Castelul Huniazilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare castel gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Apoi admiram Bis. Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Parasim Hunedoara si ne indreptam spre spectaculosul defileu al Jiului. Oprim la Man. Lainici, cu o istorie extrem de zbuciumata: Tudor Vladimirescu s-a ascuns aici de turci, iar in 1817 acestia au devastat Manastirea, au decapitat un calugar si i-au risipit pe ceilalti. In 1916, trupele germane au intrat cu caii, au facut focul si si-au facut tabara in biserica, de unde au furat toate obiectele de pret, inclusive clopotele, au smuls crucile si au profanat cimitirul. Brigadierii comunisti care au construit calea ferata prin defileul Jiului si-au instalat baracile in incinta Manastirii, iar dupa incheierea santierului, aceasta a fost inchisa si folosita drept Casa de Oaspeti. Continuam spre Manastirea Tismana (sec. XIV) cel mai vechi asezamant monahal inca in functiune din Tara Romaneasca, care pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XVI. Intre 1944 si 1947, intr-o pestera din apropierea Man. Tismana a fost ascuns Tezaurul Romaniei, pentru a fi protejat de ororile razboiului. Dupa intoarcerea in Targu Jiu, vizitam Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. Cazare in zona Targu Jiu.

Ziua 3. Pestera MUIERILOR -Culele de la MALDARESTI -Manastirea HOREZU -BUCURESTI (cca. 290 km)
Mic dejun. Dimineata exploram in Pestera Muierilor cei circa 500 m de galerie amenajata pentru vizitare turistica (prima pestera electrificata din Romania), folosita de localnici inca din Evul Mediu, unde se refugiau din calea otomanilor. Continuam vizitele la Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. La doar cativa kilometri distanta admiram Manastirea Horezu (ctirorie a lui Constantin Brancoveanu) o bijuteriile arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. In drum spre Bucuresti, facem o ultima oprire la Muzeul trovantilor de la Costesti, a caror aparitie desi explicata de geologi, nu poate elimina convingerea localnicilor ca aceste “pietre vii” cresc dupa fiecare ploaie, ba chiar se deplaseaza in mod miraculous. Sosire la Bucuresti (Gara de Nord) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

ziua 1. bucuresti cozia -sibiu -alba iulia -deva (cca. 410 km)
plecare din bucuresti la 06.00, din parcarea de la gara de nord (calea grivitei, langa muzeul cfr) spre valea oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam manastirea cozia (sec. xiv) ctitorie a lui mircea cel batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. xiv. continuam traseul spre sibiu, fosta capitala culturala europeana in 2007, unul din cele mai frumoase orase din romania, pt. un tur pietonal: piata mare cu turnul sfatului, simbolul orasului, palatul brukenthal (sec. xviii) care gazduieste muzeul brukenthal cu o valoroasa colectie de picturi, catedrala evanghelica (sec. xiv), una dintre cele mai vechi si impresionante constructii gotice din transilvania, catedrala sf. treime, casa haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. xv-xvi (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoratiunile), casa lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al xv-lea de regele sigismund (cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. xvi-xvii, primaria in stil art-nouveau, podul minciunilor (sec xix). ne deplasam apoi spre alba iulia(dezvoltata pe locul anticului castru roman apulum), importanta atractie turistica a romaniei, unde vizitam cetatea alba carolina (restaurata minutios)
o fortareata cu bastioane de tip vauban, construita in sec. al xviii-lea. deplasare la deva pentru cazare la pensiune / hotel 3*. optional, urcam cu funicularul pentru a vizita cetatea devei (mentionata documentar pentru prima oara in sec. xiii), una din cele mai importante fortificatii din transilvania.

2. castelul huniazilor biserica densus manastirile lainici +tismana -targu jiu (cca. 240 km)
mic dejun. incepem vizita la castelul huniazilor (sec. xiv) transformat de iancu de hunedoara intr-un mare castel gotic (in sec. xv) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, sala dietei, palatul administrativ. apoi admiram bis. sf. nicolae din densus (sec. xiii), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la ulpia traiana sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la curtea de arges. parasim hunedoara si ne indreptam spre spectaculosul defileu al jiului. oprim la man. lainici, cu o istorie extrem de zbuciumata: tudor vladimirescu s-a ascuns aici de turci, iar in 1817 acestia au devastat manastirea, au decapitat un calugar si i-au risipit pe ceilalti. in 1916, trupele germane au intrat cu caii, au facut focul si si-au facut tabara in biserica, de unde au furat toate obiectele de pret, inclusive clopotele, au smuls crucile si au profanat cimitirul. brigadierii comunisti care au construit calea ferata prin defileul jiului si-au instalat baracile in incinta manastirii, iar dupa incheierea santierului, aceasta a fost inchisa si folosita drept casa de oaspeti. continuam spre manastirea tismana (sec. xiv) cel mai vechi asezamant monahal inca in functiune din tara romaneasca, care pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. xvi. intre 1944 si 1947, intr-o pestera din apropierea man. tismana a fost ascuns tezaurul romaniei, pentru a fi protejat de ororile razboiului. dupa intoarcerea in targu jiu, vizitam ansamblul sculptural constantin brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: masa tacerii, poarta sarutului si coloana infinitului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. cazare in zona targu jiu.

3. pestera muierilor -culele de la maldaresti -manastirea horezu -bucuresti (cca. 290 km)
mic dejun. dimineata exploram in pestera muierilor cei circa 500 m de galerie amenajata pentru vizitare turistica (prima pestera electrificata din romania), folosita de localnici inca din evul mediu, unde se refugiau din calea otomanilor. continuam vizitele la cula greceanu de la maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din romania, datand din jurul anului 1517 si la cula maldarescu (cumparata de i.g.duca in 1912). acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. la doar cativa kilometri distanta admiram manastirea horezu (ctirorie a lui constantin brancoveanu) o bijuteriile arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in patrimoniul unesco. in drum spre bucuresti, facem o ultima oprire la muzeul trovantilor de la costesti, a caror aparitie desi explicata de geologi, nu poate elimina convingerea localnicilor ca aceste “pietre vii” cresc dupa fiecare ploaie, ba chiar se deplaseaza in mod miraculous. sosire la bucuresti (gara de nord) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 3 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
01 Iunie 2018 465 RON
Data plecare Tarif
13 Iulie 2018 519 RON
Data plecare Tarif
31 August 2018 519 RON
Data plecare Tarif
19 Octombrie 2018 519 RON

tarife incepand de la 465 RON

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pentru transp. turistic
- 2 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zona Deva si Targu Jiu
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la: Man. Cozia, Sibiu, Alba Iulia, Cet. Deva, Cast. Hunedoara Bis. Densus, Man. Lainici, Man. Tismana, Tg. Jiu

Servicii neincluse

- Supliment 5% pentru locuri preferentiale in autocar (primele 3 banchete)
- Intrarile la obiectivele turistice
- Taxa de oras pt. fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Observatii

Grup minim 25 pers.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (19-24 persoane) se va achita un supliment de 59 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Jumbo Travel