Vizualizezi oferta circuit Spania, vacanta Spania.

Circuit autocar Spania

Circuit Spania
  • Tari: Spania
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI -BUDAPESTA (cca. 815 km)
Plecare din Bucuresti, la 6.00, din parcarea de la Gara de Nord – Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Budapesta pentru cazare.

Ziua 2. BUDAPESTA LJUBLJANA -PADOVA (cca. 705 km)
Mic dejun. Plecare spre Italia, tranzitand Slovenia spre Ljubljana pentru un tur pietonal: Piata Congresului, cu Universitatea si Filarmonica, si Biserica Franciscana (sec. XVII). Apoi traversam Podul Triplu spre Orasul Medieval cu importante monumente de sec.XV: Primaria
cu un ceas amplasat pe turn, declarat monument UNESCO, Catedrala- important monument de arhitectura gotica si baroca, mentionata pentru prima oara in sec al XIII si incheiem turul cu Podul Dragonului (sec. XIX)- simbolul orasului. Continuam traseul spre Padova pentru cazare.

Ziua 3. PADOVA -MONACO -AIX-EN-PROVENCE (cca. 655 km)
Mic dejun. Plecam spre Franta si strabatem Riviera Ligurica supranumita “Riviera Florilor” si Riviera Franceza – Coasta de Azur. Vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam deplasarea spre zona Aix-en-Province pentru cazare.

Ziua 4. AIX-EN-PROVENCE -TOULOUSE -LOURDES (cca. 540 km)
Mic dejun. Plecam spre Toulouse, al 4-lea mare oras al Frantei, care a inscris pe lista UNESCO 2 dintre atractiile sale pe care le vom admira si noi: Canal du Midi (construit in sec. al XVII-lea cu lungimea de 240 km), care a reprezentat la vremea sa una dintre cele mai mari lucrari de inginerie si Bazilica St. Sernin (sec. al XII-lea), cea mai mare constructie in stil romanic din Europa, care s-a bucurat dintotdeauna de atentie aflandu-se pe traseul pelerinajului spre Santiago de Compostella. Continuam spre Lourdes, important centru de pelerinaj, unde ne vor impresiona: Esplanada Rozariului (de aprox. 10.000 m²), statuia incoronata a Maicii Domnului si Catedrala Rozariului. Cazare la Lourdes.

Ziua 5. LOURDES ZARAGOZA -MADRID (cca. 550 km)
Mic dejun. Traversand muntii Pirinei, intram in Spania si ne oprim la Zaragoza capitala Aragonului, cu o istorie de peste doua milenii si numeroase monumente istorice si religioase care scot in evidenta vechimea sa: Podul de Piatra (sec. XV) strajuit la ambele capete de cate doi lei, Catedrala Nuestra Seńora del Pillar un impresionant monument architectonic baroc de sec. XVII, Catedrala La Seo (sec.XII) cea mai veche din oras, monument UNESCO ce conserva stilul mudejar al moscheii (prima construita in Spania) peste care a fost inaltata, alaturi de stilul romanic, gotic, baroc si neo-clasic, La Lonja
fosta Bursa (azi Sala de Expozitii) cea mai importanta constructie civila renascentista de sec. XVI. Plecam spre Madrid pentru un tur de oras cu autocarul: Stadionul Santiago Bernabéu al echipei de fotbal Real Madrid, Piata Colon cu monumentul dedicat lui Christofor Columb, Piata si Fantana Cibele- care poarta numele zeitei romane a naturii si fertilitatii. Continuam spre Gran Via- cel mai frumos bulevard al Madridului, descris adesea drept o expozitie arhitectonica in aer liber, Piata Spania cu monumentul lui Miguel de Cervantes, marele scriitor spaniol. Cazare la Madrid.

Ziua 6. MADRID EL ESCORIAL
Mic dejun. Ne deplasam cu transportul public, dar si pietonal pentru a explora Madridul: Palatul Regal
unul dintre cele mai mari palate regale din Europa cu interioare remarcabile, ce pastreaza importante colectii de pictura, mobilier, ceasuri, argintarie, s.a., Catedrala Almudena, inchinata protectoarei spirituale a orasului, Calle Mayor- principala strada din timpul domniei habsburgice, Plaza Mayor construita in sec. al XVII-lea de regele Filip III, Puerta del Sol- km zero al Madridului, construita in sec al XVI-lea de regele Carlos I, iar la cativa pasi simbolul orasului: ursul mancand dintr-un copac. Timp liber in Madrid pentru vizite individuale, sau excursie optionala (15 €) la El Escorial, un complex architectonic somptuos cu tripla functie: palat, manastire si mausoleum, construit de Filip II (unul dintre cei mai puternici si influenti regi ai Spaniei). Intreg ansamblul arhitectonic pare o imensa fortareata cu un aer sever, care adaposteste Biserica Sf. Laurentiu, Biblioteca, Sala Bataliilor, Apartamentele regale (surprizator de austere), Gradini, Relicvariile, Panteonul Regal aflat sub capela (cu mormintele majoritatii regilor spanioli) si Galerii de Arta cu lucrari apartinand scolilor spaniole, italiene, lombarde, s.a dintre sec. XV-XVII. Intoarcere la Madrid pentru cazare.

Ziua 7. MADRID ARANJUEZ -TOLEDO -CORDOBA (cca. 375 km)
Mic dejun. Parasim capitala Spaniei si ne indreptam spre Aranjuez, unde vizitam Palatul Regal (construit in sec. al XVI), care impresioneaza prin arhitectura, decoratiunile interioare fantastice, mobilierul exotic si gradinile ingrijite ornate cu fantani. Timp liber in Aranjuez sau excursie optionala (15 €) la Toledo, vechea capitala a Spaniei, un adevarat muzeu in aer liber, care pastreaza influentele celor 3 culturi (crestina, evreiasca si maura) ce au coexistat si au adus un plus de valoare culturii locale. Descoperim un oras fascinant care conserva zidurile medievale si cateva dintre portile de odinioara, Podul San Martin, Biserica Regilor
construita de “regii catolici” Izabela I si Ferdinand II si cartierul evreiesc (care dateeaza din sec. XII). Urmeaza vechea Primarie, Palatul Arhiepiscopal si Catedrala San Ildefonso (sec. XIII)- cu adevarat monumentala, care impresioneaza prin arhitectura sa gotica si prin altarele sale, adevarate capodopere baroce si Piata Zocodover- vechea piata araba, situata foarte aproape de Castelul Alcazar- vechea fortareata (azi Biblioteca si Muzeul Armatei). Timp liber pentru vizitarea Catedralei sau pentru shopping pe strazile deosebit de pitoresti, unde nu va fi deloc dificil să alegeti un cadou deosebit celor dragi de acasa. Incheiem cu Cordoba- “Perla Andaluziei”, oras cu mari conotatii istorice, culturale si religioase al carui centru istoric (monument UNESCO) cuprinde o retea interesanta de strazi inguste, alei, piete si curti cu arhitectura specifica vremurilor stravechi. Incepem cu Mezquita-Catedral, “bijuteria Cordobei” una dintre cele mai mari din lume (173m/ 137m) si singura moscheie ramasa din Spania Medievala, care impresioneaza prin numeroasele coloane (cca.850) din onix, porfir si marmura, ce formeaza un motiv repetitiv de alei ce se intersecteaza asemnea unui coridor de oglinzi, in miljocul caruia se afla Biserica Sf. Fecioare (sec. XVI) in stil renascentist-baroc. In apropiere admiram Podul Roman (sec. I) primul construit peste raul Guadalquivir, Alcazar- (sec.XIV) resedinta “regilor catolici” (Isabela I si Ferdinand II) in timpul campaniei impotriva maurilor din Andaluzia Strabatem apoi stradutele intortocheate din Juderia (vechiul cartier evreiesc) pana la Plaza del Porto- locul unde odinioara Cervantes a scris o parte din faimoasa carte “Don Quijote de la Mancha”. Timp liber pentru vizite individuale. Cazare la Cordoba.

Ziua 8. SEVILLA GIBRALTAR -ALGECIRAS (cca. 345 km)
Mic dejun. Vizitam Sevilla
capitala Andaluziei si al 4-lea mare oras al Spaniei. Principala atractie este Catedrala (sec. XV)- cea mai mare constructie gotica si a 3-a biserica din lume ca marime. Admiram apoi Turnul Minareta Giralda (sec XII) si strabatem Bario Santa Cruz (fostul cartier evreiesc) spre Real Alcázar (sec. XIV), dezvoltat pe o veche fortificatie maura de sec. X, care a fost resedinta regilor spanioli timp de 700 de ani. Arhitectura Palatului si gradinilor, reflecta cele doua perioade majore (maura si crestina) in care s-a construit si dezvoltat oferind o imbinare magnifică de arhitectură mudéjar si renascentism. Pornim spre Algeciras pentru cazare. Optional (20 €) excursie la Gibraltar- colonie britanica, ce domina stramtoarea ce desparte Europa de Africa si face legatura intre. Mediterana si Oceanul Atlantic. Cele mai hazlii momente ale excursiei vor fi cele de pe Upper Rock unde vom urca (contra cost) cu microbuzele locale si vom intalni colonia de macaci, iar pentru pasionatii de shopping Gibraltarul este un adevarat pradis al preturilor tax-free. Intarcere la Algeciras pentru cazare.

Ziua 9. ALGECIRAS COSTA DEL SOL -GRANADA (cca. 265 km)
Mic dejun. Strabatem Costa del Sol
una din cele mai populare destinatii turistice din lume, spre Torremolinos, iar de la Malaga parasim zona de coasta spre nord catre Granada, oras care se leaga indiscutabil de impresionantul complex Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica, resedinta suveranilor mauri iar mai tarziu a regilor catolici. Vizitarea complexului Alhambra este optionala (35 €/ pers., fara Palatul Nazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). Aici admiram vechea fortareata militara, Alcazaba, palatul de vara Generalife, Palatul renascentist al lui Carol al V-lea si gradina paradisiaca aflata intre acestea. Revenind in Granada, parcurgem pietonal centrul orasului spre Catedrala si Capela Regala (sec. XVI) o combinatie de gotic si renascentist, locul de inmormantare a regilor catolici. Seara cazare la Granada.

Ziua 10. GRANADA VALENCIA (cca. 475 km)
Mic dejun. Parasim Andaluzia si ne indreptam spre Valencia
al 3-lea mare oras al Spaniei, cu arhitectura avangardista, gradini luxuriante si multime de repere istorice: Turnurile Serranos (sec. XIV) o masiva fortificatie care odinioara servea ca poarta de intrare, Palau de la Generalitat (cu birourile Guvernului local), construit in sec. al XV-lea in stil gotic, Plaza de la Virgen (Piata Fecioarei), aflata in centrul orasului si dominata de doua biserici: Biserica de Nuestra Seniora de los Desamparados (sec. XVII), patroana spirituala a orasului si Catedrala, construita in sec. al XIII-lea in stil gotic, locul unde se spune ca se pastreaza Sf. Graal. Continuam cu Plaza de la Reina (km zero al orasului), spre Palatul Marchizului Dos Aguas, construit in sec al XV-lea si care gazduieste Muzeul National de Ceramica si Arte. Ne deplasam cu autocarul in Orasul Stiintelor si Artelor, un proiect futurist din anii `90 al arhitectului Santiago Calatrava extrem de apreciat de catre turisti. Seara cazare in zona Valencia- Peniscola.

Ziua 11. PENISCOLA PAMPLONA -BIARITZ (cca. 610 km)
Mic dejun. Plecam spre Pamplona
capitala regiunii Navarra cunoscut in intreaga lume pentru coridele de San Fermin. In turul pietonal vom admira centrul istoric medieval cu Plaza del Castillo- inconjurat de palate de sec. XVIII si impanzit de cafenele, Palatul de Navarra (sec. XIX) unul dintre simbolurile orasului, inaintam spre Plaza Consistorial (locul de unde se da “startul” Festivalului Sanfermines), cu Primaria avand o frumoasa fatada baroca de sec.XVIII, iar de aici strabatand pitoreasca straduta Calle Mercaderes ajungem la Catedrala Santa Maria La Real, locul unde isi dorm somnul de veci toti suveranii Regatului Navarra si unde in evul mediu tipuriu Cortesul (Parlamentul) si-a tinut intrunirile. Urmeaza Tara Bascilor, iar pe partea franceza vizitam Biaritz cea mai mare statiune de pe coasta franceza a Atlanticului si una dintre cele mai exclusiviste, mandrindu-se cu plajele sale nisipoase, arhitectura de sec. XIX, Cazinoul, o eleganta cladire in stil art-deco (datorita careia Biaritz a fost supranumit “MonteCarlo” al coastei atlantice). Cazare in zona Mont de Marsan.
Ziua 12. BORDEAUX LYON (cca. 655 km)
Mic dejun. Continuam traseul spre Bordeaux, pentru un tur pietonal in centrul istoric: Place des Quinconces
construita pe locul fostului Castel Trompette, Grand Theatre- construit in al XVIII-lea, in stil neo-clasic, din ordinul Maresalului Richelieu. Ne indreptam apoi spre Catedrala gotica a Sf. Andrei, ce pastreaza impresionante reminiscente romanice ale primului lacas de sec. al XIII, Turnul Pey Berland si Palatul Rohan de sec. XVIII, refacut dupa cel de- al doilea Razboi Mondial, care gazduieste Primaria si Muzeul de Arte Frumoase. Seara sosire la Lyon pentru cazare.

Ziua 13. LYON- TORINO- MILANO- PADOVA (cca. 675 km)
Mic dejun. Traversam Alpii in Italia si vizitam orasul Torino- prima capitala a Regatului Italian, admirand simbolul orasului, Mole Antonelliana- care gazduieste Muzeul Cinematografiei, apoi intr-un tur pietonal vom descoperi: Palatul Regal- fosta resedinta a regilor de Savoya, Domul San Giovanni- unde se spune ca se pastreaza Giulgiul Mantuitorului, si Palatul Madama. Continuam cu Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei” care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XIV, Domul- cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vitorio Emanuel- cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala- unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. Seara sosire la Padova pentru cazare.

Ziua 14. PADOVA -LJUBLJANA -BUDAPESTA (cca. 690 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la Padova, unde vizitam Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Plecare spre Budapesta, urmand pe autostrada malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala. Incheiem excursia cu o croaziera optionala pe Dunare la Budapesta (14 euro fara masa sau 29 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare la Budapesta.

ziua 1. bucuresti -budapesta (cca. 815 km)
plecare din bucuresti, la 6.00, din parcarea de la gara de nord – calea grivitei (langa muzeul cfr) spre budapesta pentru cazare.

2. budapesta ljubljana -padova (cca. 705 km)
mic dejun. plecare spre italia, tranzitand slovenia spre ljubljana pentru un tur pietonal: piata congresului, cu universitatea si filarmonica, si biserica franciscana (sec. xvii). apoi traversam podul triplu spre orasul medieval cu importante monumente de sec.xv: primaria
cu un ceas amplasat pe turn, declarat monument unesco, catedrala- important monument de arhitectura gotica si baroca, mentionata pentru prima oara in sec al xiii si incheiem turul cu podul dragonului (sec. xix)- simbolul orasului. continuam traseul spre padova pentru cazare.

3. padova -monaco -aix-en-provence (cca. 655 km)
mic dejun. plecam spre franta si strabatem riviera ligurica supranumita “riviera florilor” si riviera franceza – coasta de azur. vom opri in monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru cazinoul de aici si cursele de formula 1. dupa ce admiram muzeul oceanografic, catedrala sf. nicolae si palatul princiar, vom parcurge traseul circuitului de “formula 1” spre faimosul cazino. continuam deplasarea spre zona aix-en-province pentru cazare.

4. aix-en-provence -toulouse -lourdes (cca. 540 km)
mic dejun. plecam spre toulouse, al 4-lea mare oras al frantei, care a inscris pe lista unesco 2 dintre atractiile sale pe care le vom admira si noi: canal du midi (construit in sec. al xvii-lea cu lungimea de 240 km), care a reprezentat la vremea sa una dintre cele mai mari lucrari de inginerie si bazilica st. sernin (sec. al xii-lea), cea mai mare constructie in stil romanic din europa, care s-a bucurat dintotdeauna de atentie aflandu-se pe traseul pelerinajului spre santiago de compostella. continuam spre lourdes, important centru de pelerinaj, unde ne vor impresiona: esplanada rozariului (de aprox. 10.000 m²), statuia incoronata a maicii domnului si catedrala rozariului. cazare la lourdes.

5. lourdes zaragoza -madrid (cca. 550 km)
mic dejun. traversand muntii pirinei, intram in spania si ne oprim la zaragoza capitala aragonului, cu o istorie de peste doua milenii si numeroase monumente istorice si religioase care scot in evidenta vechimea sa: podul de piatra (sec. xv) strajuit la ambele capete de cate doi lei, catedrala nuestra seńora del pillar un impresionant monument architectonic baroc de sec. xvii, catedrala la seo (sec.xii) cea mai veche din oras, monument unesco ce conserva stilul mudejar al moscheii (prima construita in spania) peste care a fost inaltata, alaturi de stilul romanic, gotic, baroc si neo-clasic, la lonja
fosta bursa (azi sala de expozitii) cea mai importanta constructie civila renascentista de sec. xvi. plecam spre madrid pentru un tur de oras cu autocarul: stadionul santiago bernabéu al echipei de fotbal real madrid, piata colon cu monumentul dedicat lui christofor columb, piata si fantana cibele- care poarta numele zeitei romane a naturii si fertilitatii. continuam spre gran via- cel mai frumos bulevard al madridului, descris adesea drept o expozitie arhitectonica in aer liber, piata spania cu monumentul lui miguel de cervantes, marele scriitor spaniol. cazare la madrid.

6. madrid el escorial
mic dejun. ne deplasam cu transportul public, dar si pietonal pentru a explora madridul: palatul regal
unul dintre cele mai mari palate regale din europa cu interioare remarcabile, ce pastreaza importante colectii de pictura, mobilier, ceasuri, argintarie, s.a., catedrala almudena, inchinata protectoarei spirituale a orasului, calle mayor- principala strada din timpul domniei habsburgice, plaza mayor construita in sec. al xvii-lea de regele filip iii, puerta del sol- km zero al madridului, construita in sec al xvi-lea de regele carlos i, iar la cativa pasi simbolul orasului: ursul mancand dintr-un copac. timp liber in madrid pentru vizite individuale, sau excursie optionala (15 €) la el escorial, un complex architectonic somptuos cu tripla functie: palat, manastire si mausoleum, construit de filip ii (unul dintre cei mai puternici si influenti regi ai spaniei). intreg ansamblul arhitectonic pare o imensa fortareata cu un aer sever, care adaposteste biserica sf. laurentiu, biblioteca, sala bataliilor, apartamentele regale (surprizator de austere), gradini, relicvariile, panteonul regal aflat sub capela (cu mormintele majoritatii regilor spanioli) si galerii de arta cu lucrari apartinand scolilor spaniole, italiene, lombarde, s.a dintre sec. xv-xvii. intoarcere la madrid pentru cazare.

7. madrid aranjuez -toledo -cordoba (cca. 375 km)
mic dejun. parasim capitala spaniei si ne indreptam spre aranjuez, unde vizitam palatul regal (construit in sec. al xvi), care impresioneaza prin arhitectura, decoratiunile interioare fantastice, mobilierul exotic si gradinile ingrijite ornate cu fantani. timp liber in aranjuez sau excursie optionala (15 €) la toledo, vechea capitala a spaniei, un adevarat muzeu in aer liber, care pastreaza influentele celor 3 culturi (crestina, evreiasca si maura) ce au coexistat si au adus un plus de valoare culturii locale. descoperim un oras fascinant care conserva zidurile medievale si cateva dintre portile de odinioara, podul san martin, biserica regilor
construita de “regii catolici” izabela i si ferdinand ii si cartierul evreiesc (care dateeaza din sec. xii). urmeaza vechea primarie, palatul arhiepiscopal si catedrala san ildefonso (sec. xiii)- cu adevarat monumentala, care impresioneaza prin arhitectura sa gotica si prin altarele sale, adevarate capodopere baroce si piata zocodover- vechea piata araba, situata foarte aproape de castelul alcazar- vechea fortareata (azi biblioteca si muzeul armatei). timp liber pentru vizitarea catedralei sau pentru shopping pe strazile deosebit de pitoresti, unde nu va fi deloc dificil să alegeti un cadou deosebit celor dragi de acasa. incheiem cu cordoba- “perla andaluziei”, oras cu mari conotatii istorice, culturale si religioase al carui centru istoric (monument unesco) cuprinde o retea interesanta de strazi inguste, alei, piete si curti cu arhitectura specifica vremurilor stravechi. incepem cu mezquita-catedral, “bijuteria cordobei” una dintre cele mai mari din lume (173m/ 137m) si singura moscheie ramasa din spania medievala, care impresioneaza prin numeroasele coloane (cca.850) din onix, porfir si marmura, ce formeaza un motiv repetitiv de alei ce se intersecteaza asemnea unui coridor de oglinzi, in miljocul caruia se afla biserica sf. fecioare (sec. xvi) in stil renascentist-baroc. in apropiere admiram podul roman (sec. i) primul construit peste raul guadalquivir, alcazar- (sec.xiv) resedinta “regilor catolici” (isabela i si ferdinand ii) in timpul campaniei impotriva maurilor din andaluzia strabatem apoi stradutele intortocheate din juderia (vechiul cartier evreiesc) pana la plaza del porto- locul unde odinioara cervantes a scris o parte din faimoasa carte “don quijote de la mancha”. timp liber pentru vizite individuale. cazare la cordoba.

8. sevilla gibraltar -algeciras (cca. 345 km)
mic dejun. vizitam sevilla
capitala andaluziei si al 4-lea mare oras al spaniei. principala atractie este catedrala (sec. xv)- cea mai mare constructie gotica si a 3-a biserica din lume ca marime. admiram apoi turnul minareta giralda (sec xii) si strabatem bario santa cruz (fostul cartier evreiesc) spre real alcázar (sec. xiv), dezvoltat pe o veche fortificatie maura de sec. x, care a fost resedinta regilor spanioli timp de 700 de ani. arhitectura palatului si gradinilor, reflecta cele doua perioade majore (maura si crestina) in care s-a construit si dezvoltat oferind o imbinare magnifică de arhitectură mudéjar si renascentism. pornim spre algeciras pentru cazare. optional (20 €) excursie la gibraltar- colonie britanica, ce domina stramtoarea ce desparte europa de africa si face legatura intre. mediterana si oceanul atlantic. cele mai hazlii momente ale excursiei vor fi cele de pe upper rock unde vom urca (contra cost) cu microbuzele locale si vom intalni colonia de macaci, iar pentru pasionatii de shopping gibraltarul este un adevarat pradis al preturilor tax-free. intarcere la algeciras pentru cazare.

9. algeciras costa del sol -granada (cca. 265 km)
mic dejun. strabatem costa del sol
una din cele mai populare destinatii turistice din lume, spre torremolinos, iar de la malaga parasim zona de coasta spre nord catre granada, oras care se leaga indiscutabil de impresionantul complex alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica, resedinta suveranilor mauri iar mai tarziu a regilor catolici. vizitarea complexului alhambra este optionala (35 €/ pers., fara palatul nazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). aici admiram vechea fortareata militara, alcazaba, palatul de vara generalife, palatul renascentist al lui carol al v-lea si gradina paradisiaca aflata intre acestea. revenind in granada, parcurgem pietonal centrul orasului spre catedrala si capela regala (sec. xvi) o combinatie de gotic si renascentist, locul de inmormantare a regilor catolici. seara cazare la granada.

10. granada valencia (cca. 475 km)
mic dejun. parasim andaluzia si ne indreptam spre valencia
al 3-lea mare oras al spaniei, cu arhitectura avangardista, gradini luxuriante si multime de repere istorice: turnurile serranos (sec. xiv) o masiva fortificatie care odinioara servea ca poarta de intrare, palau de la generalitat (cu birourile guvernului local), construit in sec. al xv-lea in stil gotic, plaza de la virgen (piata fecioarei), aflata in centrul orasului si dominata de doua biserici: biserica de nuestra seniora de los desamparados (sec. xvii), patroana spirituala a orasului si catedrala, construita in sec. al xiii-lea in stil gotic, locul unde se spune ca se pastreaza sf. graal. continuam cu plaza de la reina (km zero al orasului), spre palatul marchizului dos aguas, construit in sec al xv-lea si care gazduieste muzeul national de ceramica si arte. ne deplasam cu autocarul in orasul stiintelor si artelor, un proiect futurist din anii `90 al arhitectului santiago calatrava extrem de apreciat de catre turisti. seara cazare in zona valencia- peniscola.

11. peniscola pamplona -biaritz (cca. 610 km)
mic dejun. plecam spre pamplona
capitala regiunii navarra cunoscut in intreaga lume pentru coridele de san fermin. in turul pietonal vom admira centrul istoric medieval cu plaza del castillo- inconjurat de palate de sec. xviii si impanzit de cafenele, palatul de navarra (sec. xix) unul dintre simbolurile orasului, inaintam spre plaza consistorial (locul de unde se da “startul” festivalului sanfermines), cu primaria avand o frumoasa fatada baroca de sec.xviii, iar de aici strabatand pitoreasca straduta calle mercaderes ajungem la catedrala santa maria la real, locul unde isi dorm somnul de veci toti suveranii regatului navarra si unde in evul mediu tipuriu cortesul (parlamentul) si-a tinut intrunirile. urmeaza tara bascilor, iar pe partea franceza vizitam biaritz cea mai mare statiune de pe coasta franceza a atlanticului si una dintre cele mai exclusiviste, mandrindu-se cu plajele sale nisipoase, arhitectura de sec. xix, cazinoul, o eleganta cladire in stil art-deco (datorita careia biaritz a fost supranumit “montecarlo” al coastei atlantice). cazare in zona mont de marsan.

12. bordeaux lyon (cca. 655 km)
mic dejun. continuam traseul spre bordeaux, pentru un tur pietonal in centrul istoric: place des quinconces
construita pe locul fostului castel trompette, grand theatre- construit in al xviii-lea, in stil neo-clasic, din ordinul maresalului richelieu. ne indreptam apoi spre catedrala gotica a sf. andrei, ce pastreaza impresionante reminiscente romanice ale primului lacas de sec. al xiii, turnul pey berland si palatul rohan de sec. xviii, refacut dupa cel de- al doilea razboi mondial, care gazduieste primaria si muzeul de arte frumoase. seara sosire la lyon pentru cazare.

13. lyon- torino- milano- padova (cca. 675 km)
mic dejun. traversam alpii in italia si vizitam orasul torino- prima capitala a regatului italian, admirand simbolul orasului, mole antonelliana- care gazduieste muzeul cinematografiei, apoi intr-un tur pietonal vom descoperi: palatul regal- fosta resedinta a regilor de savoya, domul san giovanni- unde se spune ca se pastreaza giulgiul mantuitorului, si palatul madama. continuam cu milano, capitala lombardiei si totodata “capitala modei” care se impune prin monumentele sale: castelul sforzesco, construit in sec. xiv, domul- cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, galeriile vitorio emanuel- cea mai veche galerie comerciala si opera scala- unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. seara sosire la padova pentru cazare.

14. padova -ljubljana -budapesta (cca. 690 km)
mic dejun. dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la padova, unde vizitam basilica sf. anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. plecare spre budapesta, urmand pe autostrada malul lacului balaton, cel mai mare lac din europa centrala. incheiem excursia cu o croaziera optionala pe dunare la budapesta (14 euro fara masa sau 29 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei ungariei: parlamentul, podul cu lanturi, bastionul pescarilor, basilica sf. matyas, palatul regal, stanca ghelert. cazare la budapesta.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 15 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
10 Iunie 2018 765 €
Data plecare Tarif
30 August 2018 799 €

tarife incepand de la 765 €

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international
- 14 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizitele la Ljubljana, Monaco, Toulouse, Lourdes, Madrid, Cordoba, Sevilla, Costa del Sol, Granda, Valencia, Zaragoza, Pamplona, Biaritz, Bordeaux, Lyon, Torino, Milano

Servicii neincluse

Asigurare Travel (medicala + storno) cca. 68 lei
- Excursiile si vizitele optionale conform program.
- Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Observatii

Grup minim 35 pers., turistii plecati din tara cu autocarul, impreuna cu cei sositi cu avionul.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 45 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Jumbo Travel