Vizualizezi oferta circuit Sri Lanka, vacanta Sri Lanka.

Circuit avion Sri Lanka

Circuit Sri Lanka
  • Tari: Sri Lanka
  • Orase tranzitate: Sigiriya, Polonnaruwa, Trincomalee, Matale, Kandy, Nilaveli

Descriere

ZIUA 1. Zbor către Sri Lanka

ZIUA 2. Sigiriya
Bine ați venit pe Aeroportul Internațional Colombo, de unde veți fi transferați la hotelul din Sigiriya și unde după check-in se va putea lua prânzul/cina, în funcție de ora sosirii. Dacă timpul permite, vom putea vizita Sigiriya Rock – Stânca Leului (a opta minune a lumii), un oraș antic construit în vârful unei stânci înalte de 183 metri din piatră masivă și împodobit în interior cu fresce ce ilustrează fecioare ce ar fi făcut parte, conform miturilor, din haremul împăratului. Dacă nu este timp suficient, ne putem relaxa la piscina hotelului. Cina la hotel.

ZIUA 3. Sigiriya
Dis de dimineață vom pleca spre Polonnaruwa pentru a vizita vechiul oraș budist. Acest tur se poate face și cu bicicleta pentru a vedea vechile ruine. Polonnaruwa a fost a doua capitală a țării din secolul XI î.e.n., și bine conservată, are mai multe situri arheologice de admirat. ‘Galvihara’ este un astfel de site remarcabil cu 3 statui ale lui Buddha sculptate în trei poziții diferite, toate dintr-o singură rocă imensă. Ne vom întoarce apoi la Sigiriya pentru prânz iar după amiaza vom face o plimbare cu un car Bullock, un mijloc tradițional de călătorie al fermierilor locali. După amiaza târziu vom urca pe stânca Pidurangala pentru o panoramă la înălțime a zonei sau pe Stanca Leului dacă nu s-a mers cu o zi în urmă. Cină la hotel.

ZIUA 4. Nilaveli
În cursul dimineții vom pleca către Nilaveli – un oraș de coastă în estul țării, cu peste 4 km de zone uimitoare de plajă, cele mai bune de pe insulă. Vom petrece puțin timp pe plajă apoi ne vom caza la hotel.

ZIUA 5. Nilaveli
Astăzi ne vom petrece dimineața pe plajă. (Opțional: Excursie la Insula porumbelului pentru snorkeling – se poate aranja și plăti la fața locului de cei interesați). În timpul după amiezii vom vizita Trincomalee – un oraș port unde se poate vizita Fortul Fredrick din epoca olandeză, înăuntrul căruia se pot admira mai multe clădiri coloniale olandeze. De asemenea se poate vizita un templu hindus clasic – Templul Koneswaran, amplasat în vârful unui deal de unde se poate vedea toată zona. Vom vizita orașul plin de viață Trincomalee, iar apoi ne vom întoarce la hotel pentru cină.

ZIUA 6. Matale
Dimineața o vom petrece pe plajă, iar după prânz vom pleca spre Matale, unde vom vizita Templul Aluvihare. Apoi vom pleca spre lanțul muntos Knuckles, care are numele după o serie de pliuri și vârfuri în vestul masivului care se aseamănă cu articulațiile pumnului strâns atunci când e văzut din anumite locații. Aici ne vom caza în bungalow.

ZIUA 7. Matale
De dimineață vom pleca pentru o zi întreagă de drumeție în zona muntoasă. Pe drum vom avea un prânz picnic la Telgamu Oya pentru o bălăceală în râu, apoi ne vom întoarce la bungalow pentru cină și cazare.

ZIUA 8. Digana – Kandy
După micul dejun vom pleca către Digana, o zonă pitorească, puțin în afara orașului Kandy, vom vizita grădina Tamarind pentru o demonstrație de gătit și pentru a înțelege bucătăria locală. Vom petrece ziua vizitând satul și vom învăța să facem bețișoare parfumate de la femeile din sat. Ne vom întoarce în Kandy pentru cină și cazare.

ZIUA 9. Kandy
După micul dejun vom vizita Kandy. Kandy a fost ultimul regat din Sri Lanka înainte ca britanicii să preia conducerea întregii insule. Kandy este situat la o altitudine de 500m și este al doilea cel mai mare oraș. Aici putem vizita locuri interesante ca piața și magazinele orașului. Apoi vom vizita grădina botanică Peradeniya, odată un loc al plăcerilor Reginei din Kandy, grădină cu o suprafață mai mare de 60 de hectare și care are una din cele mai frumoase expoziții de orhidee tropicale.
În timpul după amiezii vom vizita Templul Dintelui cunoscut ca ‘Dalada Maligawa’ unde relicva dintelui Lordului Buddha este păstrată. Mulți pelerini budiști vin să-și prezinte omagiile dimineața și seara. Relicva este luată într-o procesiune cu elefanți, toboșari și dansatori de-a lungul străzilor pentru 10 zile. Această paradă este cunoscută sub numele de ‘Esala Perahera’, iar cea din anul 2018 se va desfășura din 17 în 26 August. Dacă vizita la Kandy coincide cu această dată, veți putea admira parada împreună cu localnicii.
Cina și cazare la hotel.

ZIUA 10. Bandarawela
În cursul dimineții vom pleca către Nuwara Eliya traversând plantațiile de ceai iar prânzul îl vom lua la Nuwara Eliya, cunoscut și ca ’ Mica Anglie’ pentru fermecătoarea arhitectură colonială britanică. Veți admira în timpul călătoriei un décor cu plantații de ceai și preparatori de ceai. Vom putea vizita de asemenea o fabrică de ceai, unde frunzele proaspete sunt uscate, fărâmițate, fermentate și aprinse folosind aceleași mașini vechi folosite pentru a face celebrul ceai Ceylon. Apoi vom pleca către stația de tren de la Nanu Oya, de unde vom lua trenul către Bandarawela. După amiază ne putem bucura de o partidă de Cricket-Cricket, un sport popular în Sri Lanka cu fani pasionați și jucători, și de unde puteți primi câteva îndrumări despre cum să loviți mingea.
Cina și cazare.

ZIUA 11. Udawalawe
Dimineața vom pleca către Udawalawe apoi vom ajunge la locul de tabără pentru prânz, iar după amiază vom vizita Parcul Național cu jeepurile. Udawalawe este cunoscut pentru turmele sale de elefanți, de asemenea vor putea fi observați bivoli sălbatici, porci mistreți și o varietate de păsări.
Cina va fi lângă foc de tabără, cazare în camping.

ZIUA 12. Colombo
De dimineață vom pleca către Colombo, vom lua prânzul pe drum și vom sosi în oraș în cursul după amiezii. Cazare la hostel.

ZIUA 13. Colombo
Dacă timpul va permite, în cursul dimineții vom face un tur al orașului cu autobuzul pentru a vedea câteva dintre moștenirile orașului ca Muzeul Național, Parcul Victoria, Lacul Beira și zona veche a orașului Pettah. Apoi ne vom transfera către aeroport pentru zborul spre casă.

ziua 1. zbor către sri lanka

2. sigiriya
bine ați venit pe aeroportul internațional colombo, de unde veți fi transferați la hotelul din sigiriya și unde după check-in se va putea lua prânzul/cina, în funcție de ora sosirii. dacă timpul permite, vom putea vizita sigiriya rock – stânca leului (a opta minune a lumii), un oraș antic construit în vârful unei stânci înalte de 183 metri din piatră masivă și împodobit în interior cu fresce ce ilustrează fecioare ce ar fi făcut parte, conform miturilor, din haremul împăratului. dacă nu este timp suficient, ne putem relaxa la piscina hotelului. cina la hotel.

3. sigiriya
dis de dimineață vom pleca spre polonnaruwa pentru a vizita vechiul oraș budist. acest tur se poate face și cu bicicleta pentru a vedea vechile ruine. polonnaruwa a fost a doua capitală a țării din secolul xi î.e.n., și bine conservată, are mai multe situri arheologice de admirat. ‘galvihara’ este un astfel de site remarcabil cu 3 statui ale lui buddha sculptate în trei poziții diferite, toate dintr-o singură rocă imensă. ne vom întoarce apoi la sigiriya pentru prânz iar după amiaza vom face o plimbare cu un car bullock, un mijloc tradițional de călătorie al fermierilor locali. după amiaza târziu vom urca pe stânca pidurangala pentru o panoramă la înălțime a zonei sau pe stanca leului dacă nu s-a mers cu o zi în urmă. cină la hotel.

4. nilaveli
În cursul dimineții vom pleca către nilaveli – un oraș de coastă în estul țării, cu peste 4 km de zone uimitoare de plajă, cele mai bune de pe insulă. vom petrece puțin timp pe plajă apoi ne vom caza la hotel.

5. nilaveli
astăzi ne vom petrece dimineața pe plajă. (opțional: excursie la insula porumbelului pentru snorkeling – se poate aranja și plăti la fața locului de cei interesați). În timpul după amiezii vom vizita trincomalee – un oraș port unde se poate vizita fortul fredrick din epoca olandeză, înăuntrul căruia se pot admira mai multe clădiri coloniale olandeze. de asemenea se poate vizita un templu hindus clasic – templul koneswaran, amplasat în vârful unui deal de unde se poate vedea toată zona. vom vizita orașul plin de viață trincomalee, iar apoi ne vom întoarce la hotel pentru cină.

6. matale
dimineața o vom petrece pe plajă, iar după prânz vom pleca spre matale, unde vom vizita templul aluvihare. apoi vom pleca spre lanțul muntos knuckles, care are numele după o serie de pliuri și vârfuri în vestul masivului care se aseamănă cu articulațiile pumnului strâns atunci când e văzut din anumite locații. aici ne vom caza în bungalow.

7. matale
de dimineață vom pleca pentru o zi întreagă de drumeție în zona muntoasă. pe drum vom avea un prânz picnic la telgamu oya pentru o bălăceală în râu, apoi ne vom întoarce la bungalow pentru cină și cazare.

8. digana – kandy
după micul dejun vom pleca către digana, o zonă pitorească, puțin în afara orașului kandy, vom vizita grădina tamarind pentru o demonstrație de gătit și pentru a înțelege bucătăria locală. vom petrece ziua vizitând satul și vom învăța să facem bețișoare parfumate de la femeile din sat. ne vom întoarce în kandy pentru cină și cazare.

9. kandy
după micul dejun vom vizita kandy. kandy a fost ultimul regat din sri lanka înainte ca britanicii să preia conducerea întregii insule. kandy este situat la o altitudine de 500m și este al doilea cel mai mare oraș. aici putem vizita locuri interesante ca piața și magazinele orașului. apoi vom vizita grădina botanică peradeniya, odată un loc al plăcerilor reginei din kandy, grădină cu o suprafață mai mare de 60 de hectare și care are una din cele mai frumoase expoziții de orhidee tropicale.
În timpul după amiezii vom vizita templul dintelui cunoscut ca ‘dalada maligawa’ unde relicva dintelui lordului buddha este păstrată. mulți pelerini budiști vin să-și prezinte omagiile dimineața și seara. relicva este luată într-o procesiune cu elefanți, toboșari și dansatori de-a lungul străzilor pentru 10 zile. această paradă este cunoscută sub numele de ‘esala perahera’, iar cea din anul 2018 se va desfășura din 17 în 26 august. dacă vizita la kandy coincide cu această dată, veți putea admira parada împreună cu localnicii.
cina și cazare la hotel.

10. bandarawela
În cursul dimineții vom pleca către nuwara eliya traversând plantațiile de ceai iar prânzul îl vom lua la nuwara eliya, cunoscut și ca ’ mica anglie’ pentru fermecătoarea arhitectură colonială britanică. veți admira în timpul călătoriei un décor cu plantații de ceai și preparatori de ceai. vom putea vizita de asemenea o fabrică de ceai, unde frunzele proaspete sunt uscate, fărâmițate, fermentate și aprinse folosind aceleași mașini vechi folosite pentru a face celebrul ceai ceylon. apoi vom pleca către stația de tren de la nanu oya, de unde vom lua trenul către bandarawela. după amiază ne putem bucura de o partidă de cricket-cricket, un sport popular în sri lanka cu fani pasionați și jucători, și de unde puteți primi câteva îndrumări despre cum să loviți mingea.
cina și cazare.

11. udawalawe
dimineața vom pleca către udawalawe apoi vom ajunge la locul de tabără pentru prânz, iar după amiază vom vizita parcul național cu jeepurile. udawalawe este cunoscut pentru turmele sale de elefanți, de asemenea vor putea fi observați bivoli sălbatici, porci mistreți și o varietate de păsări.
cina va fi lângă foc de tabără, cazare în camping.

12. colombo
de dimineață vom pleca către colombo, vom lua prânzul pe drum și vom sosi în oraș în cursul după amiezii. cazare la hostel.

13. colombo
dacă timpul va permite, în cursul dimineții vom face un tur al orașului cu autobuzul pentru a vedea câteva dintre moștenirile orașului ca muzeul național, parcul victoria, lacul beira și zona veche a orașului pettah. apoi ne vom transfera către aeroport pentru zborul spre casă.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 13 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
06 Octombrie 2018 1,877 €

tarife incepand de la 1,877 €

Servicii incluse

Transport cu microbuz cu aer condiţionat, inclusiv transferul de la/la aeroport cu ghid/şofer vorbitor de limba engleză
Cazare la hoteluri/bungalow/hostel conform programului turistic
Cazare cu demipensiune
Biciclete pentru vizită în Polonaruwa
Jeep-safari pentru vizita în parcul Udawalawe
Picnic în ziua pe munte
Ghid local vorbitor de limba engleză pe toata perioada circuitului
Ghid român

Servicii neincluse

Biletele de avion din București
Taxa de intratre în Parcul Naţional
Excursii opţionale
Taxă pentru înregistrare video la siturile vizitate
Bacşiş pentru şofer şi ghid
Asigurare medicală/storno
Taxa de viză (45 usd)
Alte servicii nemenționate la servicii incluse


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour Brasov