Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Tirana, Albania! Aici gasesti date generale Tirana precum: istorie Tirana, clima Tirana si economie Tirana. Rubrica stiati ca Tirana contine curiozitati si lucruri interesante despre Tirana. Daca esti in cautare de cazare in Tirana, poti verifica sectiunea de hoteluri Tirana pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Tirana este completat de colectia de harti turistice Tirana, evenimente si obiective turistice Tirana, restaurante Tirana, baruri Tirana, magazine Tirana si activitati Tirana.

Vezi harta interactiva Tirana, Albania

Tirana, Albania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Tirana este principalul oras al Albaniei, centrul sau economic, industrial, comercial si cultural. Orasul este, de asemenea, centrul administrativ al districtului Tirana. Tirana a fost fondata de turci in anul 1614, si a avut numele Teheranului, a devenit capitala in anul 1920.

Tirana este situata intr-o vale, la poalele muntelui Daiti. In ultimii 400 de ani, orasul combinat cu arhitectura turca, italiana si rusa, poate oferi turistilor multe valori istorice si viata de noapte vie. Din momentul infiintarii sale orasul s-a dezvoltat rapid datorita pozitiei sale favorabile intre rutele comerciale. Orasul a fost intotdeauna centrul luptei dintre albanezi si turci. In timpul celui de al doilea razboi mondial Tirana a fost ocupata de italieni pana in anul 1944, cand a fost preluata de trupele germane.

Dupa eliberarea Tiranei, in anul 1946, un guvern democratic al poporului s-a instalat aici si s-a proclamat Republica Populara Albania. In urmatoarele decenii, s-au construit numeroase obiective industriale si culturale in oras, cu ajutorul si sprijinul Uniunii Sovietice.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere