Ghid turistic Thailanda – Rubrica sfaturi de calatorie Thailanda contine recomandari emise de Ministerul Afacerilor Externe care se pot dovedi utile in timpul vacantei in Thailanda: conditii de munca in Thailanda, siguranta si criminalitate Thailanda, circulatia auto in Thailanda, reglementari vamale Thailanda.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Ghiduri din Thailanda

Sfaturi de calatorie Thailanda

Sfaturi de calatorie Thailanda

Avertisment de calatorie

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Thailanda sa fie precauti si sa reduca timpul petrecut in zone aglomerate. De asemenea, trebuie sa aiba asupra lor documente pentru identificare, sa coopereze cu bunavointa cu personalul de securitate la cererea acestora de prezentare a documentelor de calatorie. In perioada mai-octombrie, cand este sezonul ploios in cea mai mare parte a Thailandei, se recomanda cetatenilor romani sa respecte cu strictete sfaturile autoritatilor locale si sa urmareasca mass-media locala pentru a afla care sunt zonele afectate. Cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Thailanda sunt sfatuiti sa se informeze, in prealabil, asupra situatiei de securitate din zona. In acest sens, este recomandata consultarea periodica a paginii web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), in special a Rubricii “Sfaturi de calatorie”.

Contactarea autoritatilor romane

Cetatenii romani care se deplaseaza in Thailanda sau care se afla deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Bangkok si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta. Cetatenii romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc sunt atentionati ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca, de la caz la caz, pot interveni limitari privind posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera in situatii de urgenta.

Alte recomandari

 • Cetatenii romani sunt sfatuiti cu insistenta sa isi incheie asigurare de calatorie, medicala si de viata!
 • Cetatenii romani sunt sfatuiti sa aiba in permanenta asupra lor o copie a pasaportului pentru a o prezenta autoritatilor thailandeze, ori de cate ori li se cere acest lucru, mentionand ca originalul poate fi gasit in siguranta la hotelul in care sunt cazati. Au fost semnalate cazuri in care turistii au fost retinuti pentru ca nu au putut fi identificati.
 • MAE recomanda cetatenilor romani care se afla deja in Thailanda:
  • Sa evite circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale tarii.
  • Sa respecte cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale;
  • In timpul deplasarii cu masina, geamurile trebuie sa ramana tot timpul ridicate, iar usile, blocate.
  • Sa respecte traditiile si obiceiurile locale;
  • Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini.
 • Pentru informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, cetatenii romani sunt sfatuiti sa se adreseze Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.
 • Atentie! Detinerea, distribuirea si fabricarea de droguri sunt pedepsite extrem de sever in Thailanda, inclusiv prin pedeapsa cu moartea.

Conditii de intrare si regimul de sedere

 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Thailandei.
 • Autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile. Pentru a obtine o viza de intrare in Thailanda pe aeroport va trebui sa va deplasati, dupa coborarea din avion, la biroul “Oficiul Emigrari si Vize Speciale, Diplomati si Visa-On-Arrival” unde sunt necesare urmatoarele:
  • valabilitatea pasaportului sa fie de minimum 6 luni;
  • sa completati un formular tip;
  • fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
  • bilet de avion pentru retur;
  • durata sejurului sa nu depaseasca 15 zile;
  • persoana care calatoreste individual trebuie sa aibe asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro;
  • pentru o familie (sot, sotie, copii) suma minima necesara este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro;
  • dupa predarea formularelor si verificarea documentelor, procedura care va dura in jur de 5-10 minute, cetatenilor romani li se va aplica pe pasaport viza necesara intrarii in Thailanda.
 • Acest tip de viza se elibereaza contra sumei de 1000 Baht.
 • Atentie! Cetatenii romani care doresc sa ramana pe teritoriul Thailandei pentru o perioada mai mare de 15 zile, sunt obligati sa obtina, in prealabil, o viza de intrare de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti. Depasirea termenului de sedere in Thailanda acordat prin viza va fi sanctionat conform legislatiei in vigoare! Pentru turistii care depasesc durata de 15 zile de sedere, ca beneficiari ai “vizei la sosire”, se va percepe o taxa, dupa cum urmeaza:
  • daca depasirea este de o zi, nu se percepe nici o taxa;
  • incepand cu a 2-a zi de sedere peste durata admisa de 15 zile, se va percepe o taxa de 500 Baht (16-17 USD) pentru fiecare zi de depasire, maximum 20.000 Baht. Aceasta taxa va fi achitata la iesirea din Thailanda, la punctul de frontiera. Fara achitarea acestei taxe, nu este permisa trecerea frontierei de stat thailandeze. Refuzul sau imposibilitatea de a plati taxa, poate conduce la aplicarea unei amenzi de 20.000 Baht si dispunerea arestarii pana la achitarea acesteia. Cetatenii straini care depasesc perioada acordata de viza cu o perioada mai mare de 40 de zile, risca aceleasi masuri ca in cazul refuzului de plata.

Pentru o sedere de un an se poate solicita o viza “non-immigrant” la reprezentanta diplomatica thailandeza, care inainteaza cererea spre aprobare Biroului de Imigrari din Thailanda. Pentru informatii suplimentare poate fi accesata pagina de internet a reprezentantei diplomatice a Regatului Thailandei la Bucuresti http://www.thaiembassy.org/bucharest/ Cetatenii romani carora Ambasada Romaniei la Bangkok le elibereaza un pasaport temporar, trebuie sa se prezinte la un birou al politiei de imigrari pentru a solicita verificarea in sistem a datei de intrare in tara care a fost aplicata pe pasaportul precedent si respectiv aplicarea pe pasaportul temporar a unei stampile cu data respectiva. Stampila este necesara intrucat, pentru fiecare zi pentru care se depaseste perioada de sedere acordata prin viza, se platesc penalitati de 500 baht/zi (cca.13 Euro) Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

↑ Sari sus

Doriti sa munciti in Thailanda?

Vizele pentru munca trebuie solicitate Biroului de Imigrari de catre firma thailandeza care doreste sa angajeze un strain.

Viza de sedere permanenta

Pot solicita viza de sedere permanenta strainii care poseda viza “non-immigrant” si au o perioada continua de sedere in Thailanda de 3 ani. Posesorul unei vize de sedere permanenta care doreste sa calatoreasca in afara Thailandei si sa pastreze dreptul de sedere permanenta trebuie sa solicite in prealabil o viza “non-immigrant”.
In cazul in care cetatenii romani care detin o viza de sedere permanenta decid sa calatoreasca in afara granitelor Thailandei pentru o perioada mai mare de un an, li se va suspenda, automat, dreptul de sedere permanenta pe teritoriul acestui stat.

Atentie! Trebuie sa anuntati Biroul de Imigrari cu privire la adresa la care locuiti, procedura care se repeta la fiecare 90 zile. Celor carora le-a expirat viza de sedere si se prezinta din proprie initiativa la Biroul de Imigrari, li se aplica o amenda de 200 Baht pentru fiecare zi de depasire a valabilitatii vizei, dar suma totala a amenzii nu poate depasi 20.000 Baht (cca. 500 $ SUA). Exceptie fac strainii care si-au pierdut documentele de calatorie si se prezinta la Biroul de Imigrari pentru acordarea unei noi vize de sedere temporara in Thailanda pe documentele eliberate de ambasadele statelor de provenienta.

Permisiunea de revenire

Este obligatoriu sa obtineti “permisiunea de revenire” in cazul in care sunteti posesor al unei vize de sedere pentru Thailanda, doriti sa calatoriti in alta tara si ulterior sa va intoarceti in Thailanda inainte de expirarea vizei. Aceasta permisiune va da dreptul sa reveniti in Thailanda si sa folositi valabilitatea vizei initiale pana la expirare. Daca nu solicitati permisiunea de revenire, viza se anuleaza automat la iesirea din Thailanda. Permisiune de revenire in Thailanda in cadrul unei vize initiale poate fi obtinuta ori de cate ori se solicita. Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala thailandeza, modificari ce pot interveni in mod periodic, cuantumul minim al sumelor ce trebuie detinute pe categorii de vize, regimul asigurarilor medicale si alte detalii necesare obtinerii diferitelor categorii de vize, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile thailandeze:

 • Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei (www.mfa.go.th)
 • Ambasada Thailandei la Bucuresti

Va recomandam sa anuntati misiunea diplomatica a Romaniei in Thailanda cu privire la prezenta dumneavoastra pe teritoriul acestei tari.

↑ Sari sus

Amenintari teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat. Prin urmare nici Thailanda nu poate fi exclusa din fata acestei amenintari. Cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Thailanda sunt sfatuiti sa se informeze, in prealabil, asupra situatiei de securitate din zona. In acest sens, este recomandata consultarea periodica a paginii web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

↑ Sari sus

Siguranta si criminalitate

Atragem atentia cu privire la existenta legii lèse majesté in Thailanda, care este aplicata cu multa strictete si prevede pedepse grele privative de libertate in cazul in care se apreciaza ca se aduc insulte regelui sau membrilor familiei regale. Intre infractiunile cele mai frecvente se numara consumul si traficul de droguri si sustragerea si falsificarea pasapoartelor.

Recomandari generale:

 • Evitati circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale tarii.
 • Respectati cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale;
 • In timpul deplasarii cu masina, geamurile trebuie sa ramana tot timpul ridicate, iar usile, blocate.
 • Respectati traditiile si obiceiurile locale;
 • Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil asupra dumneavoastra sau in masini.
 • In cazul calatoriilor cu autobuze este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor personale pe intreaga durata a calatoriei.
 • Va recomandam ca schimburile valutare sa se desfasoare doar la casele de schimb valutar.
 • Jocurile de noroc sunt interzise pe teritoriul Thailandei.
 • Atentie! Atunci cand in urma unor evenimente se apeleaza la diferite servicii locale (organe de ordine, companii de asigurari etc.), orice document semnat trebuie sa fie tradus intr-o limba de circulatie internationala cunoscuta de persoanele implicate, pentru eliminarea oricaror neclaritati in interpretarea ulterioara a documentului.
 • In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei.
 • In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a Ambasadei Romaniei la Bangkok. In cazul furtului pasaportului, cetatenii romani trebuie sa declare furtul la politia locala.
 • In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor thailandeze, trebuie apelata Politia – telefon 191.

↑ Sari sus

Sistemul medical

Va recomandam cu insistenta sa va incheiati asigurari de calatorie, medicala si de viata in cazul in care va deplasati in Thailanda. Costul serviciilor medicale este ridicat. Atentie! Unitatile medicale accepta asigurarile incheiate in alte tari, in conditiile in care firma la care se incheie polita are reprezentanta in aceasta tara. Este obligatorie vaccinarea cetatenilor care, anterior depunerii cererii pentru viza de intrare in Thailanda, au vizitat Africa sau America de Sud. Pentru informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, va recomandam sa va adresati Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile

↑ Sari sus

Conditii privind traficul auto

Circulatia auto

Sistemul de conducere auto este asemanator celui britanic (volanul pe partea dreapta), iar sensul de deplasare al vehiculelor este pe partea stanga a arterei de circulatie. Regulile de circulatie sunt cele valabile pe plan international, adaptate mersului pe partea stanga. O atentie deosebita trebuie acordata in marile orase participantilor la trafic ce utilizeaza motorete si motociclete, care de cele mai multe ori nu au un stil preventiv de a conduce si pun in pericol siguranta circulatiei.

Starea drumurilor

Thailanda dispune de o infrastructura foarte buna a autostrazilor si drumurilor nationale.

Limitele de viteza admise

 • pe autostrazi – 120 km/h, iar
 • in orase de 50 km/h, cu exceptia zonelor cu alt regim indicat in mod expres

Parcarea

Parcarea este permisa in locurile special amenajate si marcate corespunzator. In caz contrar, politia rutiera blocheaza rotile autoturismului si nu se revine asupra acestei masuri decat dupa plata unei amenzi la cea mai apropiata sectie de politie.

Centura de siguranta

Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie.

Permisul de conducere

Cetatenii straini aflati in Thailanda pot conduce mijloace auto pe teritoriul tarii numai dupa sustinerea examenului auto si a vizitei medicale.

Transportul public

Va recomandam sa acordati o atentie sporita in momentul recurgerii la serviciile taximetristilor. Majoritatea nu cunosc limba engleza, de aceea va recomandam sa prezentati adresa de destinatie in limba thai.

↑ Sari sus

Reglementari vamale

Introducerea in Thailanda a drogurilor de orice natura este interzisa. Atentie! Nu acceptati preluarea de bagaje la aeroport sau in orice punct de trecere a frontierei de la persoane necunoscute, deoarece puteti fi acuzat de trafic de droguri. Detinerea si traficul de droguri se pedepsesc, in anumite cazuri, cu moartea. Sumele care depasesc 10.000 euro trebuie declarate la intrarea in Thailanda.

↑ Sari sus

Regimul medicamentelor

Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala. Exista restrictii in privinta medicamentelor psihotrope

↑ Sari sus

Utilizarea cartilor de credit

Majoritatea cartilor de credit sunt acceptate de bancile, restaurantele si magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite si cecurile de calatorie la toate bancile si casele de schimb valutar.

↑ Sari sus

Regimul animalelor de companie

Va recomandam sa nu calatoriti in Thailanda cu animale de companie ca urmare a problemelor pe care Thailanda le-a avut cu gripa aviara, precum si ca urmare a neacceptarii acestora in majoritatea hotelurilor. Informatiile prezentate in aceasta sectiune au numai caracter informativ. Ele nu angajeaza raspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul calatoriei. Fiecare calator trebuie sa fie constient de faptul ca riscurile de securitate sunt prezente oriunde in lume si sa isi asigure in mod individual masurile de protectie necesare.


Sursa: www.mae.ro


Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere