Vizualizezi pagina obiectivului turistic Arcul de Triumf din Paris, Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paris, Franta precum: adresa Arcul de Triumf, cum ajung la Arcul de Triumf, program Arcul de Triumf, preturi Arcul de Triumf, poze Arcul de Triumf, localizare pe harta Arcul de Triumf si alte detalii Arcul de Triumf.

  • Locatie: Paris, Ile de France, Franta
  • Adresa: place Charles de Gaulle 8e
  • Transport - metrou: Charles de Gaulle–Étoile
  • Website: www.monuments-nationaux.fr
  • Pret: adult/18-25 ani €9.50/6
  • Program: 10am-10.30pm, pana la 11pm Apr-Sep

La capatul vestic al Bulevardului Champs-Elysees se afla Arcul de Triumf, o atractie turistica principala a Parisului care sugereaza un arc antic roman, numai ca este mai mare. De fapt, este cel mai mare arc de triumf din lume avand o inaltime de 49 de metri si o latime de 44 de metri. Pentru a ajunge la el, sa nu incercati sa traversati piata care reprezinta cea mai aglomerata intersectie din Paris. Avand o duzina de strazi ce pleaca din sensul giratoriu numit de catre un poet “ruleta vehiculelor cu mai multe bile decat numere”, moartea e aproape sigura. Folositi pasajul subteran si veti trai mai mult.

Comandat de catre Napoleon in 1806 pentru a celebra victoriile marii sale armate, Arcul de Triumf nu a fost gata pentru intrarea imparatesei sale Marie-Louise in 1810 (acesta divortase de Josephine pentru ca nu putea sa-i ofere un mostenitor). Constructia a fost gata abia in 1836, sub domnia lui Louis-Philippe. Patru ani mai tarziu, ramasitele lui Napoleon, aduse de pe insula Sf. Elena, au trecut pe sub arc in drumul lor catre mormantul de la Hotel des Invalides. De atunci, acesta a devenit un centru important pentru funeraliile de stat. Este totodata si locul mormantului Soldatului Necunoscut, in a carui onoare arde o flacara eterna.

Cea mai mare inmormantare statala a fost cea a lui Victor Hugo din anul 1885; sicriul sau a fost plasat sub arc si majoritatea parizienilor a venit sa-i aduca omagiu. O alta inmormantare notabila a fost cea din 1929, a lui Ferdinand Foch, comandantul Fortelor Aliate din Primul Razboi Mondial. Arcul de Triumf din Paris a fost scena unora din cele mai glorioase momente din istoria Frantei dar si a unora din cele mai umilitoare, mai ales in 1871 si 1940. Amintirea trupelor germane defiland pe sub arc este inca dureroasa pentru francezi. Cine poate uita reportajul din 1940 care prezenta un parizian plangand pe Champs-Elysees in timp ce trupele naziste marsaluiau in pas de gasca prin capitala Frantei. Cel mai fericit moment al arcului a avut loc in anul 1944 cand parada de eliberare a Parisului a trecut pe sub el. In acelasi an, Eisenhower a facut o vizita la mormantul Soldatului Necunoscut, o traditie deja printre liderii de stat si oamenii importanti. Dupa moartea lui Charles de Gaulle, guvernul francez (in ciuda protestelor unora) a votat pentru schimbarea numelui acestei piete din l’Etoile in Piata Charles De Gaulle. Astazi este cunoscuta adesea drept place Charles de Gaulle-Etoile.

Din sculpturile de pe monument, cea mai cunoscuta este Marseillaise a lui Rude, sau “Plecarea voluntarilor”. Fatada mai este impodobita de sculpturile: Triumful lui Napoleon din 1810 (a lui J. P. Cortot), Rezistenta din 1814 si Pacea din 1815 (ale lui Etex). Monumentul este inscriptionat cu numele a sute de generali (cei subliniati au pierit in lupta) care au condus trupele franceze in victoriile napoleoniene.

Puteti lua un lift sau puteti urca scarile pana in varf, unde exista o sala de expozitii cu litografii si fotografii care ilustreaza istoria arcului, precum si o punte de observatie cu o vedere exceptionala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paris, Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Arcul de Triumf?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Badr Hary

badr-hary

Un simbol al Parisului care nu mai are nevoie de multe prezentari. Aproape toate drumurile principale duc la Arcul de Triumf, un monument care merita privit atat ziua cat si noaptea. Aruncati o privire la mormantul soldatului necunoscut de la baza arcului si apoi urcati in varful lui pentru panorame frumoase asupra orasului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Corina Dumitru

corina-dumitru

O structura foarte frumoasa! Îmi place puterea şi complexitatea designului. De asemenea, lângă minunatul Arc de Triumf se afla bulevardul Champs Elysee unde te poti aventura la o serie de cumpărături.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Arcul de triumf –Paris
Intr o zi de februarie (1.02.211).am urcat 284 de trepte spre inaltimi inchinate glorioasei armatei napoleoniene ,de unde Parisul mi s a aratat toata splendoarea sa in zeci de panorame.Arcul de triumf din Paris este altar inchinat armatei franceze care a purtat razboaiele lui Napoleon si loc de manifestatii nationale
In 1806 dupa batalia de la Austerlitz,Napoleon I declara soldatilor sai ‘Nu veti reveni in casele voastre decat pe sub arcuri de triumf”si pentru aceasta imparatul si propune sa ridice un altar inchinat patriotismului Marii Armate Franceze,care va domina Parisul.Napoleon dorea ca arcul sa fie amplasat in apropierea Bastiliei,in partea de rasarit a Parisului in drumul de intoarcerea armatelor de la razboi,dar a preferat Piata Stelei, pe bulevardul Champs Elysees, care se potrivea cel mai bine .
In proiectele pentru Arcul de Triumf parizian, arhitectii Chalgrin si Raymond s au inspirat dupa arcul lui Titus din Roma.
Constructiei sa a durat 30 de ani, din anul 1806 pana in anul 1836, si a parcurs mai multe reprize , datorate schimbarilor politice.In 1836 ,la inaugurarea sa ,isi capata vocatia sa prima ,de glorificare a armatelor Republicii si Imparatului.Monumentul este martor la marile manifestari nationale cum ar fi aducerea cenusei lui Napoleon I, in 1840 sau defilarea din ziua eliberarii Parisului, in anul 1944.
Arcul are trei deschideri,dintre care una centrala este considerata a fi destinata triumfatorului.La arcul din Paris se deviaza de la modelul roman ,foarte incarcat ca decor,prin renuntarea la coloane.Se prefera sobrietatea suprafetelor ,netezimea pilonilor pentra ca monumentul sa se vada mai bine din departare.Arcul parizian se distinge de modele sale prin dimensiunile exceptionale(49.5 metri inaltime, 45 de metri latime si 22 in adancime).
Partile arcului sunt:mansarda,terasa,bolta,parterul ,pilonii,
La mansarda,la inaltimea stabilimentului,se ajunge urcand 284 de trepte.
Sala mansardei inca din anul 1834 prezinta modelele arhitecturale si sculptate.Crengile de palmier din bronz,de pe pereti,reprezinta omagiile aduse memoriei Soldatului necunoscut.Dispozitivele scenografice ,create in 2007,propun o lectura originala a monumentului.In centrul salii sunt prezentate diferitele proiecte ale comemorarilor nationale care s au derulat la Arcul de triumf.Sculpturile se pot citi gratie unui dispozitiv original.Ele au fost realizate intre anii 1833 si anul 1836 de un numar de 20 de artisti printre care pot aminti Francois Rude ,care a creat pe cea mai celebra dintre ele”Plecarea Voluntarilor”careia i se spune “ La Marseillaise”
Pe peretii laterali, sase basoreliefuri evoca episoade celebre din razboaiele napoleniene si revolutionare.La baza arcadei,o friza ilustreaza plecarea armatelor si si intoarcerea din Egipt si Italia.
Terasa permite sa ai vederi din partea cea mai inalta a Arcului situat in paartea centrala a Pietei L Etoile,amenajata incepand de la sfarsitul secolului al XVIII lea.
Piata,este locul de intalnire a 12 strazi dispuse radial in jurul ei si care poarta numele bataliilor purtate sau de personaje din istoria militara a Frantei.In anul 1853 baronul Haussmann a incredintat arhitectului Hittroff amenajarea pietei.Piata Stelei Place d Etoile),a fost terminata in anul 1869, iar astazi poarta numele Charles de Gaulle. Arcul de triumf este plasat in axa majora care traverseaza Paarisul de la est la vest si uneste arcul de triumf al Caruselului,din apropierea palatului Louvre,gradina Tuileries,obeliscul din piata Concorde,bulevardul Champs Elysees,apoi bulevardul Marii Armate(Grande-Armee) si arcul La Defence,realizat in 1989.
Parterul.Pe peretii interni de sub bolta arcului,au fost gravate,pana in anul 1895,numele bataliilor si generalilor de razboi duse de Franta in timpul Revolutiei Franceze si al Imperiului lui Napoleon.Numele militarilor sut repartzate in tabele cu crengi de palmieri si cruci ale Legiunii de Onoare.
La nivelul solului se gasesc inscriptiile care comemoreaza alte evenimente;proclamarea Republicii in anul 1870,Intoarcerea armatelor din Alsacia si Lorena in Franta in anul 1918,amintirea combatantilor morti in timpul razboiului dintre anii 1939-1945,apelul de la 18 iunie 1940 al generalului de Gaulle si cei care au murit pentru Frantain razboaiele din Indochina si Algeria.
Sculpturile sprijinite de piloni sunt in relief inalt.Pe partea dinspre Champs Elysees se poate vedea sculptura”Plecarea voluntarilor”,opera lui Francois Rude, care evoca ridicarea la lupta pentru apararea Frantei a 200000 de persoane in anul 1792.O femeie inaripata,geniul Liberattii,invita poporul la lupta.

Soldatul necunoscut-
Omagiul adus soldatilor morti pentru patrie este simbolizat prin moumentul” Soldatului necunoscut”,care reprezinta glorificarea tuturor celor care au cazut pe front pentru Franta, in timpul Primului Razboi mondial.
Dupa armistitiul din 11 noiembrie 1918 ,care a pus capat coflictului dintre Franta si Germania,Camera deputatilor din Senat,decide in unanimitate ,ca osemintele unui soldat neidentificat sa fie depuse in Pantheon,dar asociatiile vechilor combatanti au refuzat asta si au preferat ca acest mort emblematic sa fie depus in Arcul de triumf. Soldatul necunoscut a fost inhumat sub arc in 1921 si decorat cu Legiunea de onoare.In cinstea lui si a ministrului de razboi Andre Maginot arde in permanenta flacara amintirii.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.