Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bulevardul Champs-Elysees din Paris, Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paris, Franta precum: adresa Bulevardul Champs-Elysees, cum ajung la Bulevardul Champs-Elysees, program Bulevardul Champs-Elysees, preturi Bulevardul Champs-Elysees, poze Bulevardul Champs-Elysees, localizare pe harta Bulevardul Champs-Elysees si alte detalii Bulevardul Champs-Elysees.

  • Locatie: Paris, Ile de France, Franta
  • Transport - metrou: Charles de Gaulle–Étoile, George V, Franklin D Roosevelt sau Champs-Élysées-Clemenceau

Bulevardul Champs-Elysees este cel mai faimos si cel mai frumos dintre bulevardele Parisului si un important obiectiv turistic al orasului. Are o lungime de aproape 2 kilometri si este impartit in doua de catre sensul giratoriu Point des Champs-Elysées, cea mai mare intersectie a sa. Partea superiora care se intinde pana la Arcul de Triumf este plina de magazine de lux si hoteluri, nenumarate restaurante si cafenele in aer liber, cinematografe si teatre, sedii de banci si companii aeriene si tarabe de suveniruri.

Acesta este locul de intalnire a intregii lumi intr-o confuzie de foarte multe limbi. Parte inferioara a Bulevardului Champs-Elysees care duce la “Place de la Concordehttp://portalturism.com/obiectiv-turistic/place-de-la-concorde” este flancata de gradini in care se gasesc muzee, teatre si un numar de restaurante. Pana la sfarsitul secolului 16, aceasta zona era un camp plin de mlastini. La inceputul secolului 17 s-a construit primul drum, numit Cours de la Reine, care pornea de la palatul Tuileries si mergea de-a lungul Senei. Dupa terminarea lucrarilor la gradinile Tuileries, arhitectul peisagist Le Notre a conturat un bulevard larg si umbrit care sa plece de acolo pana sus pe dealul unde se afla acum Arcul de Triumf. La inceputul secolului 18 bulevardul a fost numit Champs-Elysees dar nu a mai fost imbunatatit pana in 1828, cand a devenit proprietate a orasului.

Bulevardul face parte din voie triomphale (calea triumfala) care a fost finalizata in timpul domniei lui Napoleon III si care pornea de la Arcul de Triumf de l’Etoile, trecea prin Place de la Concorde si mergea pana la Arcul de Triumf du Carrousel. Aceasta axa principala magnifica a Parisului se extinde in zilele noastre de la Piramida de la Luvru pana la Marele Arc din La Defense.

Renovarea Bulevardului Champs-Elysees, care a fost inceputa de Jacques Chirac in 1991 si finalizata in 1995, a urmarit restabilirea farmecului legendar al bulevardului prin restructurarea si redesenarea teraselor adiacente strazii. Locurile de parcare au fost pavate in mod frumos si acum sunt rezervate pietonilor, golurile din liniile de platani au fost umplute si copacii bolnavi inlocuiti iar cladirile istorice au fost restaurate in stilul original. In plus, statia de metrou George V a fost marita si a fost construita o parcare subterana cu 850 de locuri de parcare la intersectia dintre Rue de Washington si Rue La Boetie.

Bulevardul este scena multor evenimente importante printre care parada militara din 14 iulie care celebreaza Ziua Natinala a Frantei, manifestarile de Anul Nou sau finalul celei mai renumite curse de ciclism din lume – Turul Frantei.

Transport:
Metrou si RER: Champs-Elysées – Clémenceau (M1), Franklin D. Roosevelt (M1), George V (M1), Charles de Gaulle (M1, RER A)

Adresa:
Intre Place de la Concorde si Arc de Triomphe


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paris, Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bulevardul Champs-Elysees?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Badr Hary

badr-hary

Probabil cel mai celebru bulevard din lume. Un loc minunat pentru plimbare, relaxare si cumparaturi. Este plin de cafenele, restaurante si magazine de lux.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Parte din Calea triumfului,Bulevardul Champs-Elysees,,este o promenada de 2 kilometri ce leaga Piata Concorde cu Arcul de triumf si pe care o strabati cu placere ,dupa ce teopresti la o cafea intr una din teresale sau cafenele care o bordeaza si care ii dau un farmec deosebit.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.