Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Berna, Elvetia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berna, Elvetia precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Berna, Berne, Elvetia
  • Website: www.bernermuenster.ch
  • Pret: intrarea in turla adult/copil CHF 5/2
  • Program: 10am-5pm Mar-Sam, 11.30am-5pm Dum Paste-Noi; pranz-4pm Mar-Vin, pana la 5pm Sam, 11.30am-4pm Dum restul anului, turla se inchide 30 min mai devreme

Bern Munster sau Catedrala din Berna (Catedrala Sfantului Vicentiu) se gaseste in inima Orasului Vechi, langa raul Aare. Aceasta catedrala protestanta cu trei nave este de constructie gotica si cladita din gresia venita, in mare parte, de la o cariera din Ostermundingen. Constructia a inceput in anul 1421, sub supravegherea mesterului zidar Matthaus Ensinger din Strasbourg, cu turnul finalizandu-se abia in anul 1893. Catedrala Sfantului Vicentiu are 84 metri lungime, 33 metri latime si 100 metri inaltime la varful turnului sau.

Turla catedralei este deschisa celor pregatiti sa parcurga cele 254 de trepte pana la platforma de sus. Peisajele de deasupra Bernei si a alpilor elvetieni merita toata osteneala. Intr-o zi senina, muntii Wetterhorn, Schreckhorn, Eiger, Monch si Jungfrau sunt cu totii vizibili. Turla catedralei este casa celui mai mare clopot din tara, care cantareste 10,5 tone si bate in fiecare zi la pranz si la ora 18:00.

Intrarea principala a Munster-ului afiseaza scena ‘Judecatii de Apoi’, o colectie cu peste 200 de statui sculptate in lemn si piatra. Supravietuitoare iconoclasmului reformei protestante, lucrarea sculptorului Edhard Küng, ‘Judecata de Apoi’, ii infatiseaza goi pe cei pacatosi si imbracati in alb pe cei drepti, in centru aflandu-se Arhanghelul Mihail.

Ferestrele-vitraliu ale Catedralei din Berna reprezinta o alta atractie principala. Datand din 1444-1450, majoritatea prezinta simboluri heraldice si imagini religioase. Cea mai extraordinara este scena ‘Dansului mortii’, care poate fi observata in Capela Matter; aceasta lucrare din secolul al 16-lea apartine lui Niklaus Manuel si descrie schelete simbolizand moartea, care pretind vietile claselor muncitoare si a celor bogati si buni. Asemenea lucrari erau frecvente la momentul Mortii Negre.

Slujbele sunt tinute sambetele si duminicile, catedrala gazduind concerte si evenimente culturale pe tot parcursul anului. In alaturata Munsterplatz, o piata frumoasa pietruita, se tine un targ anual de Craciun si este camin a 1545 de fantani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berna, Elvetia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Bern Minster este cea mai mare clădire ecleziastică din Elveția, cel mai impresionant exemplu al arhitecturii târzii gotice. Bazilica cu cele trei nave se ridică deasupra orașului vechi din Berna. Construcția a început în 1421 și a continuat sub o serie de constructori diferiți de mai multe generații.
Turnul a fost finalizat în 1893. Portalul cu o descriere a Judecății de Apoi este o trăsătură remarcabilă. Punctul de vedere al acestei capodopere este situat la 344 de trepte deasupra intrării, în vârful catedralei,inalt de 100 de metri.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 10 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.