Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Feldioara din Feldioara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Feldioara, Romania precum: adresa Cetatea Feldioara, cum ajung la Cetatea Feldioara, program Cetatea Feldioara, preturi Cetatea Feldioara, poze Cetatea Feldioara, localizare pe harta Cetatea Feldioara si alte detalii Cetatea Feldioara.

  • Locatie: Feldioara, Brasov, Romania

Cetatea taraneasca din Feldioara este situata la 20 km nord de Brasov. A fost atestata documentar in secolul al XIII-lea, istoricii sustinand ca a fost construita de catre cavalerii teutoni, intre anii 1211-1225, desi nu toate cercetarile arheologice nu sustin aceasta teorie.

Cavalerii teutoni s-au asezat in acest tinut datorita vointei regelui Ungariei, Andrei al II-lea, cu scopul de a pazii teritoriile regatului de invaziile cumanilor. In anul 1222 regele maghiar le acorda dreptul de a construi cetati si orase de piatra, astfel ei au construit cetati fortificate pentru apararea Tarii Barsei, printre care enumeram cetatile: Feldioara, Codlea si Tampa. In anul 1225 cavalerii teutoni au fost atacati si alungati de catre regele maghiar.

Numele cetatii provine de la cuvantul maghiar "foldvar&quot, insemnand "cetate de pamant&quot. Si-a indeplinit functia de aparare, tinand piept invaziei turcesti din anul 1421, fiind insa grav afectata de invazia din anul 1432.

In anul 1612 cetatea a fost ocupata de principele Gabriel Bathory si asediata timp de trei zile de brasoveni, in frunte cu Michael Weiss. Intre batalia dintre acestia si principele Gabriel Bathory, principele a iesit invingator, conducatorul brasovenilor fiind ucis.

In anul 1657 a fost ridicat un turn nordic, urmand ca din acel moment cetatea sa fie folosita drept granar, pana in 1838, cand a fost parasita datorita pagubelor insemnate produse de un cutremur.

Astazi se pot observa doua turnuri legate de ziduri de aparare, fantana din mijloc, temelia de piatra a capelei si o mare parte din pivnita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Feldioara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Feldioara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.