Vizualizezi pagina obiectivului turistic Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu din Frankfurt am Main, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Frankfurt am Main, Germania precum: adresa Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu, cum ajung la Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu, program Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu, preturi Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu, poze Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu, localizare pe harta Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu si alte detalii Kaiserdom – Catedrala Sf Bartolomeu.

  • Locatie: Frankfurt am Main, Hessen, Germania

Kaiserdom, Catedrala din Frankfurt, a fost construita initial in secolul 13. In aceasta biserica au fost incoronati regii si imparatii germani ai Sfantului Imperiu Roman, intre anii 1356 si 1792. In ciuda numelui sau, Kaiserdom nu este o catedrala propriu-zisa, din moment ce nu a fost niciodata scaunul unui episcop. Cu toate acestea, si-a primit titulatura in secolul 18, datorita faptului ca aici erau incoronati regii si imparatii germani.

Constructia Kaiserdom a inceput in anul 1250, pe locul unei capele merovingiane. Biserica, a cincea pe acest loc, a fost dedicata Sfantului Bartolomeu. De-a lungul timpului a fost modificata in splendida structura gotica pe care o vedem astazi. O data cu Bula de Aur din 1356, imparatul Carol al IV-lea a decretat ca biserica sa fie folosita pentru alegerea si incoronarea noului rege. Din acel moment, regii germani, si, incepand cu 1562, imparatii Sfantului Imperiu Roman au fost incoronati aici. Acest lucru a condus la numele actual, Kaiserdom traducandu-se ‘Catedrala Imparatului’.

Un incendiu de proportii a distrus mare parte din biserica in 1867. A fost reconstruita in 1880, doar pentru a fi distrusa din nou la sfarsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial. Catedrala din Frankfurt a fost reconstruita din nou intre anii 1950 si 1953.

Biserica gotica are un plan la sol simetric, in forma de cruce. Altarul inalt din centrul corului este decorat cu un panou gotic din a doua jumatate a secolului 15. Splendidul altar Maria Schlaf, situat in Capela Sf Maria, este singurul altar care impodobea Kaiserdom-ul la inceput. A fost realizat in anul 1434 si o infatiseaza pe Fecioara Maria pe moarte, inconjurata de apostoli. De asemenea, merita vazut si corul, realizat in anul 1352.

Nu ratati nici Wahlkapelle (Capela Alegerilor)! Cei sapte electori se intruneau aici pentru a alege noul imparat. 16 din cei 23 de imparati germani au fost alesi aici, in aceasta incapere mica. In fata corului se afla un altar modern alb, instalat in 1994, care marcheaza locul in care erau incoronati imparatii. Orga, una din cele mai mari din Germania, este, de asemenea, moderna.

Turnul gotic al catedralei a fost adaugat in secolul 15. Designul sau actual, cu o turla inalta, care atinge inaltimea de 95 de metri, dateaza de la sfarsitul secolului 19, atunci cand turnul a fost reconstruit dupa incendiu. Cupola este foarte frumos iluminata pe timpul noptii. O usa de pe partea dreapta a catedralei ofera acces catre turn. Dupa ce urcati 328 de trepte veti fi rasplatiti cu privelisti minunate asupra orasului Frankfurt.

In manastirea catedralei se afla Muzeul Catedralei, unde veti vedea expuse relicve legate de istoria catedralei, inclusiv obiecte dintr-un mormant merovingian descoperit in naosul central al catedralei.

Adresa

  • Domplatz 14, D-60311

Transport

  • Metrou: U4 – statia Romer
  • Tramvai: 13, 14, 15, 16, 18 – statia Domstrasse

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Frankfurt am Main, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Kaiserdom - Catedrala Sf Bartolomeu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Kaiserdom, catedrala din Frankfurt, a fost construită inițial în secolul al XIII-lea si nu a fost niciodata sediul unui episcop. Se umeste Kaiserdom deoarece imparatii germani și împărații Sfântului Imperiu Roman au fost încoronați în această biserică între anii 1356 și 1792

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 12 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Frankfurt am Main