Vizualizezi pagina obiectivului turistic Marea Biserica Sfantul Martin din Koln, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Koln, Germania precum: adresa Marea Biserica Sfantul Martin, cum ajung la Marea Biserica Sfantul Martin, program Marea Biserica Sfantul Martin, preturi Marea Biserica Sfantul Martin, poze Marea Biserica Sfantul Martin, localizare pe harta Marea Biserica Sfantul Martin si alte detalii Marea Biserica Sfantul Martin.

  • Locatie: Koln, Rinul de Nord - Westfalia, Germania

Marea Biserica Sfantul Martin este una din cele 12 biserici romanice din Koln. Datorita turnului sau masiv, biserica este si una din cele mai impozante, iar pana la finalizarea catedralei, era unul din cele mai importante simboluri ale orasului. Chiar si astazi, turnul bisericii Gross St. Martin se ridica deasupra caselor din centrul vechi si silueta sa este o prezenta distincta pe orizontul Kolnului.

O prima biserica a fost construita aici in secolul 10, fondata de Arhiepiscopul de Koln, Bruno cel Mare. Biserica a fost construita pe Rheinvorstadt, o mica insula de pe Rin, care a fost unita de oras dupa ce un afluent a fost acoperit.

Cladirea actuala, dedicata sfantului Martin, a fost construita intre anii 1150 si 1250 pentru ordinul benedictin, dupa ce biserica anterioara a fost distrusa de un incendiu care a mistuit intregul cartier. In secolul 15, turla originala a fost inlocuita cu o versiune mai inalta. Ca si mare parte din oras, biserica a fost grav avariata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Lucrarile de reconstructie au inceput la scurt timp dupa razboi, dar au durat pana in anul 1985.

Exteriorul bisericii este dominat de turnul masiv, cu patru turnulete in fiecare colt. Designul este unul romanic, cu ferestre inguste si ziduri masive. Masa greoaie este oarecum diminuata datorita arcadelor din jurul absidelor si datorita detaliilor arhitecturale. Planul la sol al bisericii are forma unei frunze de trifoi, rezultand trei abside. Interiorul este sec, aproape toate decoratiunile medievale fiind distruse in timpul razboiului. Naosul central este, totusi, impresionant, datorita dimensiunilor sale.

In primul secol d.Hr. pe locul acesta se afla o palaestra, un complex folosit pentru antrenamente sportive. In secolul urmator, romanii au construit un depozit mare aici. Ramasitele ambelor structuri au fost gasite sub cripta bisericii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Koln, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Marea Biserica Sfantul Martin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.