Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie din Berna, Elvetia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berna, Elvetia precum: adresa Muzeul de Istorie, cum ajung la Muzeul de Istorie, program Muzeul de Istorie, preturi Muzeul de Istorie, poze Muzeul de Istorie, localizare pe harta Muzeul de Istorie si alte detalii Muzeul de Istorie.

  • Locatie: Berna, Berne, Elvetia
  • Adresa: Helvetiaplatz 5
  • Website: www.bhm.ch
  • Telefon: 031 350 77 11
  • Pret: adult/copil CHF 24/12, doar muzeul Einstein CHF 18/8
  • Program: 10am-5pm Mar-Dum, 10am-8pm Mie

Muzeul de Istorie din Berna (_Historiches Museum Bern sau Musée d’Histoire de Berne), care incorporeaza si Muzeul Einstein, este al doilea cel mai mare muzeu din Elvetia.

Gazduit intr-o impunatoare cladire proiectata de Andre Lambert in anul 1894, pe baza castelelor istorice din secolele 15 si 16, muzeul se gaseste pe Helvetiaplatz (la o scurta plimbare peste raul Aare din Orasul Vechi). Colectia permanenta a Muzeului de Istorie expune 500.000 de obiecte datand din Epoca de Piatra, aranjate in opt galerii, cum ar fi: ‘Epoca de Piatra, celtii si romanii’; ‘Din Evul mediu pana la Regimul Monarhic’; ‘Comoara cu arginti a Bernei’; ’Comoara capturata – Arta de Curte in Berna’ si ‘Berna si secolul 20’.

Atractiile principale includ obiecte de la locul de inmormantare a unui lider din Epoca de Bronz din apropierea Thun, tapiserii flamande din secolul al 15-lea, un diptic Königsfelden pictat pentru regele Ungariei, un Bodhisattva Buddha din Asia de Sud, un costum daimyo japonez de armura si o mantie hawaiiana din pene colectata de capitanul Cook.

Muzeul Einstein este dedicat vietii celui mai faimos om de stiinta din lume. Einstein (1879-1955) a trait in Berna intre anii 1903 si 1909, lucrand ca un functionar de brevete iar apoi ca lector la Universitatea din Berna; in aceasta perioada, mai exact in anul 1905, Einstein a publicat lucrarile sale ‘Annus Mirabilis’ pe efectul fotoelectric, miscarea browniana, teoria speciala a relativitatii si E = mc2.

Muzeul marcheaza diferitele aspecte ale vietii sale, in 1.000 de metri patrati de spatiu expozitional, cu peste 550 de obiecte originale, 70 de filme si o serie de animatii. Atractiile principale includ rapoartele scolare (medii) ale lui Einstein, numeroase scrisori trimise sau primite de Einstein (cum ar fi o scrisoare in care il avertizeaza pe presedintele Roosevelt de capacitatile nucleare germane in 1939 si o scrisoare in care Einstein este invitat sa devina presedintele Israelului in 1952), o galerie dedicata numerosilor iubitori ai lui Einstein, exponate interactive care explica teoriile speciale si generale ale relativitatii si certificatul premiului Nobel al lui Einstein din 1921.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berna, Elvetia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Muzeul ide istorie din Berna este unul dintre cele mai importante muzee culturale și istorice din Elveția și deține o colecție istorică generală care conține aproximativ 500.000 de obiecte. Obiectele de pe afișaj variază de la epoca de piatră până în prezent, de la culturile de pe toate continentele. Muzeul prezintă momente importante din domeniile istoriei, preistoriei, istoriei timpurii și etnografiei. Tapiserii Burgundia, Königsfelder Diptych, Graechwil Hydria, dar și o gamă de obiecte etnografice și bani vechi sunt considerate obiecte de clasă mondială.
Muzeul integrat Einstein prezintă o prezentare puternică a vieții și a lucrărilor lui Albert Einstein și îl plasează în contextul istoriei lumii. Filmele animate și experimentele ilustrează teoriile de pionierat ale acestui geniu.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 10 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.