Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Stiintele Naturii Focsani din Focsani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Focsani, Romania precum: adresa Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, cum ajung la Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, program Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, preturi Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, poze Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, localizare pe harta Muzeul de Stiintele Naturii Focsani si alte detalii Muzeul de Stiintele Naturii Focsani.

  • Locatie: Focsani, Vrancea, Romania

Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, judetul Vrancea, se afla pe strada Cuza Voda nr.35 si a fost constituit sub forma unei sectii continand colectiile particulare ale profesorului Anghel Bardan. Acesta in anul 1948 le pune la dispozitia Filialei de Vanatoare Putna, spre pastrare si vizionare.

In anul 1958, muzeul a primit titulatura de Muzeu de Stiintele Naturii, avand in patrimoniu un numar de 334 de piese, iar tematica expozitiei se referea la vanatoare.

In anul 1968 s-a deschis un muzeu modern in care au fost prezentate ecosistemele reprezentative pentru judetul Vrancea, avand in componenta sa si un parc zoo.

Ulterior, sectia a fost mutata in cladirea in care functioneaza si astazi, detinand un bogat patrimoniu de 53.083 piese.

La demisolul sectiei, in anul 1989 a fost inaugurat primul acvariu focsanean, care prezinta flora si fauna acvatica vie, exotica si indigena in cele 16 acvarii si noua bazine mari.

La parterul cladirii poate fi vizitata o expozitie permanenta cu tema “Minunata lume a pasarilor”, precum si expozitia cu tema “Vanat si trofee de vanatoare”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Focsani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Stiintele Naturii Focsani?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.