Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Municipal din Haga, Olanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Haga, Olanda precum: adresa Muzeul Municipal, cum ajung la Muzeul Municipal, program Muzeul Municipal, preturi Muzeul Municipal, poze Muzeul Municipal, localizare pe harta Muzeul Municipal si alte detalii Muzeul Municipal.

  • Locatie: Haga, Zuid-Holland, Olanda

La nord de Palatul Pacii din Haga se afla cartierul rezidential modern Duinoord, un fel de oras-gradina cu case construite intr-un stil influentat de vechile azile de binefacere (hofjes) din Olanda. La marginea parcului Zorgvliet, pe strada Stadhouderslaan, nr.41, se afla Muzeul Municipal (Gemeentemuseum), proiectat de H. P. Berlage (in 1935). Muzeul expune o gama larga de materiale referitoare la istoria orasului, arta secolelor 19 si 20, arta aplicata si decorativa (ceramica, argint, mobilier) si o colectie impresionanta de instrumente muzicale, atat electronice, cat si traditionale. De o caracteristica deosebita este sectiunea de arta moderna (alcatuita initial din doua colectii private), cu numeroase lucrari de Piet Mondriaan si Paul Klee.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Haga, Olanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Municipal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Gemeentemuseum este un loc care cucereste inima vizitatorului.
Cladirea Art Deco, construita in 1935 cu galeriile inundate de lumina naturala sunt locul perfect pentru a vedea lucrarile de top ale unor maestri iconici din secolul al XX-lea, cum ar fi Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Claude Monet, Constant, Francis Bacon si Louise Bourgeois. În altă parte în clădire există picturi murale colorate de Sol LeWitt si lucrari ale unor artiști contemporani precum Panamarenko, Marlene Dumas, Frank Stella și Daniel Richter.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 10 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.