Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Alhambra din Granada, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Granada, Spania precum: adresa Palatul Alhambra, cum ajung la Palatul Alhambra, program Palatul Alhambra, preturi Palatul Alhambra, poze Palatul Alhambra, localizare pe harta Palatul Alhambra si alte detalii Palatul Alhambra.

  • Locatie: Granada, Andalucia, Spania
  • Website: www.alhambra-tickets.es
  • Telefon: 902 44 12 21
  • Pret: adult/copii sub 8 ani €13/gratuit, doar Generalife €6
  • Program: 8.30am-8pm 16 Mar-31 Oct, pana la 6pm 1 Nov-14 Mar, vizite nocturne 10-11.30pm Mar-Sam Mar-Oct, 8-9.30pm Vin & Dum Nov-Feb

Pe partea de nord a palatului lui Carol al V-lea, este intrarea in Palatul Alhambra, resedinta domnitorilor mauri din dinastia Nasrid. Lucrarile la cladirea palatului au inceput in timpul domniei lui Yusuf I (1333-1354) si au fost finalizate in mod substantial in timpul domniei lui Mohammed V (1354-1391). La fel ca toate cladirile seculare maure, exteriorul este simplu si modest. Palatul, inconjurat de ziduri si numeroase turnuri, a fost cunoscut de arabi ca Medinat al-Hambra, ‘Orasul rosu’, dupa culoarea pietrei.

Interiorul Palatului Alhambra este un exemplu remarcabil de arhitectura islamica, cu articulatia in trei sectiuni – Mexuar, folosit pentru administratia publica a justitiei si pentru adunari mari; palatul regal (Divanul sau Serrallo); si apartamentele femeilor sau Haremul, proiectat pentru viata privata si de familie a monarhului. In fiecare sectiune toate camerele dau intr-o curte centrala, la fel ca o casa greco-romana veche; in Divan aceasta are un iaz ornamental mare (Curtea de Mirt) iar in harem, o fantana (Fantana Leului).

O anticamera din Palatul Alhambra duce in Mexuar, initial o camera de audienta si o sala de judecata, care, dupa cucerirea crestina a fost folosita ca o capela. Adiacent cu Mexuar este Patio del Mexuar, pe partea stanga a ei fiind Cuarto Dorado (Camera de Aur), pe partea dreapta a celei mai frumoase fatade din Alhambra. Patio del Mexuar duce in Patio de los Arrayanes sau Patio de los Mírtos, care ia numele gardurilor de mirt din jurul lacului central. Curtea are 37 m lungime si 23 m latime, cu o arcada gratioasa la fiecare capat. La capatul ei nordic, dincolo de Sala de la Barca (Sala Binecuvantarii), este Torre de Comares, un turn inalt de 45 m.

In Torre de Comares este Sala de los Embajadores (Sala ambasadorilor). In aceasta camera (11 m patrati, 18 m inaltime), utilizata si ca o sala de tron, conducatorii Granadei au primit trimisii straini. Cu cupola sa magnifica, numeroasele sale ferestre inalte si abundenta privind ornamentele (peste 150 de modele diferite, inclusiv versete din Coran si teme florale si geometrice), acesta este unul dintre cele mai bogate si cele mai frumoase apartamente din Alhambra.

Din coltul de sud-est al Patio de los Mírtos din cadrul Palatului Alhambra din Granada, turul continua prin Sala de los Mozárabes in Patio de los Leones, caracteristica principala a resedintei de iarna regala construita de Mohammed V, cu haremul invecinat. In centrul acestei curti spatioase (28 m cu 16 m), este Fantana Leului, bazinul sau fiind sustinut de doisprezece lei de marmura. Arcada din jurul curtii, cu 124 de coloane, este de o luminozitate si delicatete extraordinara.

Pe partea de nord a Curtii Leilor este Sala de las Dos Hermanas, care, impreuna cu apartamentele urmatoare a fost, probabil, resedinta de iarna pentru femei. Decorul de gresie si stuc este, probabil, cel mai bun din intregul Alhambra. Cupola in forma de fagure de miere, cea mai mare dintre toate boltile stalactitice arabe, are circa 5.000 de celule. Sala isi datoreaza numele celor doua placi mari identice de marmura din podea.

La capatul de est al Curtii Leilor este Sala de los Reyes sau Sala de la Justicia. Aceasta este impartita in sapte sectiuni cu cupole stalactitice. Sunt bine conservate picturile de pe tavan din secolul al 15-lea. Extrem de neobisnuite sunt cele trei picturi pe piele cu scene din viata de la curte si, posibil, portrete de domnitori. Picturile arata o consultare intre zece consilieri, o scena de vanatoare si o reprezentare a salvarii unei fete din ghearele unui om salbatic.

Pe partea de sud a Curtii Leilor este Sala de los Abencerrajes, numita dupa o puternica familie aristocrata care, probabil, a sarbatorit festivalul de iarna aici, la Palatul Alhambra din Granada. In centrul camerei, care este incoronata de un dom in forma de stalactita, este o fantana de marmura cu 12 laturi.

Merita vizitate si turnurile din Alhambra. Turnurile sunt parte a fortificatiei si sunt asociate cu diferite momente istorice din Alhambra. Imediat la est de Palatul Alhambra este Torre de las Damas, un turn de aparare, cu o sala cu bolta adiacenta, o piscina si o moschee mica. La est de Torre de las Damas, la Puerta de Hierro sau del Arrabal (unde exista un drum pana la Paseo de los Tristes), se afla Torre de los Picos. Dincolo de Torre de los Picos de Alhambra este Torre del Candil, cu o vedere a fostului Convento de San Francisco, cel mai vechi lacas religios din Granada, transformat in 1495 dintr-un palat arab si actualmente Parador Nacional. Torre de la Cautiva de Alhambra vine dupa Torre del Candil, cu o curte interioara mica si un apartament principal decorat splendid. Torre de las Infantas dispune de o sala bogat decorata si ofera vederi extinse de pe platforma superioara. La capatul de est al Dealului Alhambra este Torre del Agua, cu cisterna care a alimentat Alhambra cu apa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Granada, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Alhambra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Nimeni nu uită prima dată când a văzut Alhambra, cea mai spectaculoasă și renumită clădire arabă din lume.Din orice punct al orașului, se poate vedea silueta sub forma unei barci, punctată de chiparosi, a unui monument care, timp de douăsprezece secole, a fost emblema Granadei.Alhambra a fost un oraș palatin, palat de regi și cetate, toate într-una. Întregul este o construcție surprinzătoare: nu are fațadă principală, nici centru, nici o axă specifică.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de un an

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.