Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul lui Carol al V-lea din Granada, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Granada, Spania precum: adresa Palatul lui Carol al V-lea, cum ajung la Palatul lui Carol al V-lea, program Palatul lui Carol al V-lea, preturi Palatul lui Carol al V-lea, poze Palatul lui Carol al V-lea, localizare pe harta Palatul lui Carol al V-lea si alte detalii Palatul lui Carol al V-lea.

  • Locatie: Granada, Andalucia, Spania
  • Adresa: Alhambra

In partea de est a pietei Plaza de los Aljibes din Granada este palatul construit pentru imparatul Carol al V-lea (Carol Quintul) de catre Pedro Machuca. Inceput in 1526, dar niciodata terminat, palatul a fost platit cu o taxa speciala impusa maurilor, care au ramas in Granada, dupa recucerirea ei. Palatul lui Carol al V-lea din Granada este o structura masiva cu laturi de 65 m si 17 m inaltime. Chiar si in starea sa neterminata, cu fatada sa sobra, este cel mai bun exemplu de arhitectura renascentista din Spania. In afara de fatada, singura parte finalizata este curtea interioara cu stalpi, o rotonda cu doua etaje, cu coloane dorice in galeria de jos si coloane ionice in galeria de sus.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Granada, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul lui Carol al V-lea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Palatul lui Charles V este o clădire renascentistă din Granada, sudul Spaniei, situată pe vârful dealului Assabica, în interiorul fortificației maure din Alhambra. Clădirea nu a fost niciodată o casă pentru un monarh și a rămas fără acoperiș până în 1957.
Structura a fost comandată de Charles V, împăratul Roman, care dorea să își stabilească reședința aproape de palatele din Alhambra. Deși monarhii catolici au modificat deja unele camere din Alhambra după cucerirea orașului în 1492, Charles V intenționa să construiască o reședință permanentă, potrivită unui împărat.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ un an

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.