Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Baia lui Schneider din Rodna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rodna, Romania precum: adresa Pestera Baia lui Schneider, cum ajung la Pestera Baia lui Schneider, program Pestera Baia lui Schneider, preturi Pestera Baia lui Schneider, poze Pestera Baia lui Schneider, localizare pe harta Pestera Baia lui Schneider si alte detalii Pestera Baia lui Schneider.

  • Locatie: Rodna, Bistrita-Nasaud, Romania

Pestera este situata in Dealul Popii, in apropierea statiunii climaterice Valea Vinului, pe versantul stang al paraului Sacii (Muntii Rodnei). Drumul de acces porneste din Statiunea Sangeorz Bai si continua prin Rodna Veche.

Este sapata in calcare marmoreene componente ale complexului de sisturi cristaline (de varsta devonian-carbonifera) care alcatuiesc in cea mai mare parte masivul Rodnei. Golul subteran a fost creat de apele paraului Sacii, infiltrate de-a lungul unei linii de fractura. Pestera are o orientare generala vest-est si o lungime totala de 430 m.

Galeria principala, usor descendenta, prezinta latimi alternand intre 2 m la intrare si 10—12 m spre partea terminala. Pe planseu se gasesc numeroase blocuri, iar tavanul si peretii sunt in cea mai mare parte acoperiti cu o crusta de aragonit (partial recristalizat in calcit), din nefericire in mare parte sfaramata si distrusa de catre vizitatori. Particularitatea acestei pesteri este data de prezenta aragonitelor, deosebit de interesante din punct de vedere genetic.

Localnicii povestesc ca in vremuri indepartate un miner din partea locului, pe nume Schneider, ar fi exploatat aur din această pestera, ceea ce a determinat denumirea de Baia lui Schneider. Prima cartare detaliata a pesterii a fost facuta in 1973 de catre C. Goran si Oana Busuioceanu.

Conditii de vizitare: Pestera este accesibila oricarui turist si nu necesita nici un fel deechipament de protectie, ci doar o sursa de iluminare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rodna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Baia lui Schneider?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.