Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Munticelu (Ghiocelu) din Bicazu Ardelean, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bicazu Ardelean, Romania precum: adresa Pestera Munticelu (Ghiocelu), cum ajung la Pestera Munticelu (Ghiocelu), program Pestera Munticelu (Ghiocelu), preturi Pestera Munticelu (Ghiocelu), poze Pestera Munticelu (Ghiocelu), localizare pe harta Pestera Munticelu (Ghiocelu) si alte detalii Pestera Munticelu (Ghiocelu).

  • Locatie: Bicazu Ardelean, Neamt, Romania

Pestera Munticelu a fost descoperita in primavara anului 1973, de cativa copii plecati la cules de ghiocei, iar din acest motiv localnicii au denumit-o Pestera Ghiocelu.

Fiind situata intr-o zona in care pesterile sunt mai putin raspandite, pestera a starnit interesul multor speologi din tara.

Drumul spre pestera incepe in dreptul carierei Surduc, la 250 m de la intrarea in Cheile Sugaului. Pestera Munticelu se intinde pe o suprafata de 120 m.

La baza unui perete de calcar se ascunde intrarea scunda de aproximativ 1,5 m, careia ii urmeaza un culoar descendent de 10 m ce ne conduce intr-o sala mare, lunga de 30 m si inalta de 4-5 m.

Sala mare are planseul neted, acoperit cu argila si crusta stalagmitica, de unde porneste o mare ingramadire de blocuri care urca in trepte, asemenea unui amfiteatru. In nordul salii intalnim stalagmite luminare care formeaza o adevarata padure, element peisagistic de o extraordinara frumusete.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bicazu Ardelean, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Munticelu (Ghiocelu)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.