Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Cascada Misina din Valea Sarii, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valea Sarii, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Cascada Misina, cum ajung la Rezervatia Naturala Cascada Misina, program Rezervatia Naturala Cascada Misina, preturi Rezervatia Naturala Cascada Misina, poze Rezervatia Naturala Cascada Misina, localizare pe harta Rezervatia Naturala Cascada Misina si alte detalii Rezervatia Naturala Cascada Misina.

  • Locatie: Valea Sarii, Vrancea, Romania

Cascada Misina face parte dintr-o rezervatie naturala de tip mixt, situata in bazinul superior al Paraului Misina. Intensele procese tectonice din trecut sunt cauza mirificului peisaj din peisaj. Evolutia vaii pe suportul structural si stratigrafic geologic complex a avut ca rezultat formarea unei caderi de apa de circa 12 m.

Culmea Misinei si plaiul Intorcatoarea domina rezervatia, fiind situate in est, in partea opusa a Culmii Fagetu Rotund, ambele fiind orientate pe directia generala SV si NE.

Peisajul este dominat de culmi care converg spre zona cascadei si confera reliefului un caracter framantat, accentuat de reteaua hidrografica bogata si ale carei vai inguste au versantii abrupti, foarte greu accesibili.

Aici au fost identificate 122 de specii de plante superioare a caror pondere, dupa originea fitogeografica este asemanatoare cu aceea intalnita in ariile protejate invecinate din Cheile Narujei.

Rezervatie naturala Cascada Misina se suprapune sitului Natura 2.000 cu acelasi nume. In cadrul Retelei ecologice locale de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea, situl propus este desemnat ca Zona de protectte insulara cu rol de coridor ecologic (de tip stepping stone) si se suprapune partial peste Zona de securitate pentru carnivore mari Vrancea Sud.

Cai de acces:

Drumul judetean Dj 205D Valea Sarii –Naruja (care se desprinde din DN2D), continuat cu DC 78 pana la Valea Neagra. Drumul forestier de pe vaile paraielor Balosu si în continuare, Misina, conduce în aria protejata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valea Sarii, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Cascada Misina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.