Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rietveld-Schröderhuis din Utrecht, Olanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Utrecht, Olanda precum: adresa Rietveld-Schröderhuis, cum ajung la Rietveld-Schröderhuis, program Rietveld-Schröderhuis, preturi Rietveld-Schröderhuis, poze Rietveld-Schröderhuis, localizare pe harta Rietveld-Schröderhuis si alte detalii Rietveld-Schröderhuis.

  • Locatie: Utrecht, Olanda
  • Adresa: Prins Hendriklaan 50
  • Website: www.rietveldschroderhuis.nl
  • Telefon: 030 236 23 10
  • Pret: adult/copil €16/8

Rietveld-Schröderhuis, pe strada Prins Hendriklaan, nr.50, este o cladire moderna din Olanda, inregistrata ca un monument al Patrimoniului Mondial. Casa a fost construita pentru doamna T. Schröder-Schräder de arhitectul Gerrit Rietveld in anul 1924 si a devenit manifest al grupului de arta De Stijl. Cladirea este considerata un simbol al Miscarii Moderne. Atat in interior cat si in exterior, intreaga structura se supune principiilor arhitecturii De Stijl. Doar sase culori sunt folosite: rosu, albastru, galben, alb, gri si negru. Vizitele trebuie rezervate in avans prin intermediul website-ului, prin telefon sau din Muzeul Central. Tururile pornesc de la Muzeul Central.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Utrecht, Olanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rietveld-Schröderhuis?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Casa Rietveld Schröder este un punct de atracție arhitectural al mișcării de artă De Stijl. Casa a fost proiectată de arhitectul și designerul din Utrecht, Gerrit Rietveld, comandată de văduva Truus Schröder în 1924. Casa este proiectată și decorată de Gerrit Rietveld (1888-1964).

De Stijl
Casa este proiectată în conformitate cu principiile lui De Stijl. Caracteristic pentru De Stijl sunt tranzițiile fără sudură din interior spre exterior, prin ruperea zidurilor închise. Utilizarea culorilor primare roșii, albastre și galbene (în afară de alb, gri și negru) face parte, de asemenea, din această mișcare de artă.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 10 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.