Vizualizezi pagina obiectivului turistic Romer – Primaria din Frankfurt am Main, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Frankfurt am Main, Germania precum: adresa Romer – Primaria, cum ajung la Romer – Primaria, program Romer – Primaria, preturi Romer – Primaria, poze Romer – Primaria, localizare pe harta Romer – Primaria si alte detalii Romer – Primaria.

  • Locatie: Frankfurt am Main, Hessen, Germania

Romer, Primaria din Frankfurt, este una din cele mai importante cladiri istorice ale orasului. Primaria a fost construita initial in secolul 15, dar a fost extinsa in mod regulat, cele mai recente aripi datand din 1908.

Cea mai veche sectiune din Primarie, cu fata la Romerberg, este formata din trei structuri diferite, cu frontoane in trepte, construite initial intre secolele 15 si 18, in stilul gotic. Cladirea din centru, cunoscuta ca ‘Zum Romer’, a dat numele Primariei. ‘Zum Romer’ inseamna ‘la roman’, referindu-se la asezarile romane care existau aici cu mult inainte ca orasul Frankfurt sa fie infiintat. Cladirea din stanga este numita ‘Alt-Limpurg’ iar cea din dreapta ‘Löwenstein’.

Primaria din Frankfurt a fost extinsa de mai multe ori, la sfarsitul secolului 19 fiind construita peste drum. Un pod acoperit, romantic, din piatra rosie a fost construit pentru a conecta aripa de cladirea principala. Acest pod este cunoscut sub numele de ‘Seufzerbrücke’ sau Podul Suspinelor, dupa faimosul pod din Venetia.

La inceputul secolului 20, atunci cand Primaria a fost extinsa cu inca o aripa mare administrativa, au fost adaugate si turnuri. Cele mai mari din aceste turnuri erau supranumite ‘Langer Franz’ (Franz cel Inalt) si ‘Kleiner Cohn’ (Micul Cohn). La acea vreme, Langer Franz era cea mai inalta structura din oras, atingand inaltimea de 70 de metri. Turnurile au fost reconstruite dupa ce au fost distruse in Al Doilea Razboi Mondial, dar Langer Franz a ramas fara acoperisul romantic, decorat cu turnulete, stema si o turla. Acum are un acoperis plat, dar este in plan reconstruirea unui acoperis ornat.

La fel ca si toate cladirile istorice din Romerberg, Romer a fost distrusa de bombardamentele aliate din 1944, fiind apoi reconstruita. ‘Kaisersaal’, sala istorica in care multi regi si imparati ai ‘Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana’ erau incoronati, a fost reconstruita intr-o forma simplificata. Sala contine portretele a 52 de regi si imparati germani, de la Friedrich Barbarossa din 1152 la Franz al II-lea, care a abdicat in 1806.

Adresa

  • Piata Romerberg

Program

  • Zilnic: 10:00-13:00; 14:00-17:00

Preturi

  • Adulti: 1 eur

Transport

  • Metrou: U4 – statia Romer
  • Tramvai: Liniile 13, 14, 15, 16, 18 – statia Rathaus/Paulskirche

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Frankfurt am Main, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Romer - Primaria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Römer, primăria din Frankfurt, este una dintre cele mai importante clădiri istorice ale orașului. Primăria a fost construită inițial în secolul al XV-lea, dar sa extins în mod regulat, cu cele mai recente aripi care datează din 1908.
Cea mai veche secțiune a primăriei, se invecineaza cu Römerberg, este formata din trei structuri diferite, cu frontoane, construiet în trepte în secolele XV-lea și al XVIII-lea în stil gotic.
Clădirea centrală, cunoscută sub numele de “Zum Römer”, a dat numele primăriei. „Zum Römer“ înseamnă „la Roman“, referindu-se la așezările romane care existau aici, cu mult înainte a fost fondat orașul Frankfurt. Clădirea de pe stânga este cunoscut sub numele de Alt-Limpurg și cel din dreapta este numit Löwenstein.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 12 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Frankfurt am Main