Vizualizezi pagina obiectivului turistic Stadionul National din Beijing, China. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Beijing, China precum: adresa Stadionul National, cum ajung la Stadionul National, program Stadionul National, preturi Stadionul National, poze Stadionul National, localizare pe harta Stadionul National si alte detalii Stadionul National.

  • Locatie: Beijing, China

Denumit cu afectiune ‘Cuib de pasare’, Stadionul National din Beijing este situat in Satul Olimpic Verde, districtul Chaoyang. A fost construit ca stadionul principal al Jocurilor Olimpice din Beijing din anul 2008. Aici s-au desfasurat evenimentele olimpice specifice unei piste si unui teren, inclusiv fotbal, atletism, aruncarea greutatii sau a discului, etc. Din octombrie 2008, dupa sfarsitul Olimpiadei, stadionul a fost deschis ca o atractie turistica a Beijingului.

Proiectul acestui mare stadion a fost realizat de catre arhitectii elvetieni Jacques Herzog si Pierre de Meuron, impreuna cu arhitectul chinez Li Xinggang. Acestia au ales sa lase la vedere structurile din otel pentru a crea un aspect natural. Forma stadionului seamana cu un cuib imens care imbratiseaza si adaposteste fiinte umane. De asemenea, seamana cu un leagan care poarta sperantele oamenilor spre viitor.

Constructia Stadionului National din Beijing a inceput pe 24 decembrie 2003. In iulie 2004, proiectul a fost oprit din cauza modificarilor designului. Pe 27 decembrie 2004, lucrarile au fost reluate, fiind finalizate in martie 2008. Costul brut al intregului proiect a fost de 2.267 de milioane de yuani (in jur de 33 de milioane de dolari).

Stadionul acopera o suprafata de 258.000 de metri patrati si poate gazdui 80.000 de scaune fixe si inca 11.000 de scaune temporare. Aspectul sau este format din cadre mari de otel. Suprafata din varf are forma unei sa, cu axa mare de 332 de metri si cea mica de 296 de metri. Cel mai inalt punct al stadionului este la 68,5 metri de sol, iar cel mai mic la 42,8 metri inaltime. Partea de sus este acoperita cu o folie semi-transparenta cu bule de aer. Acest tip de material este rezistent la apa si permite suficienta lumina sa intre in stadion, astfel incat gazonul sa creasca fara probleme.

La interior, scaunele din tribune pot fi ajustate in functie de numarul de spectatori si de diferite perioade. In timpul Olimpiadei, scaunele temporare au fost montate in varful tribunelor. Randurile sunt distribuite stiintific. Indiferent unde se afla spectatorul, el poate urmari meciul fara niciun obstacol vizual. De asemenea, stadionul poseda un sistem de sonorizare electro-acustic, ceea ce asigura faptul ca publicul poate auzi transmisia foarte clar. In plus, exista peste 200 de locuri pentru cei aflati in scaune cu rotile. Multi considera ca stadionul nu este doar simbolul Olimpiadei din 2008 ci si un exemplu foarte bun de arhitectura moderna.

Stadionul gazduieste, pe perioada iernii, cea mai mare statiune de schi din oras. Turistii pot vizita Stadionul National din Beijing si, in acelasi timp, pot schia. Langa stadion, puteti vizita si alte atractii, inclusiv Centrul Acvatic National (Cubul de Apa).

Preturi

  • 50 yuani

Program

  • Martie-octombrie: 9:00-18:00
  • Noiembrie-februarie: 9:00-17:30

Transport

  • Metrou: linia 8 (linia speciala olimpica) – statia Olympic Sports Center Station
  • Autobuz: liniile 82, 538 si 611 – statia Guo Jia Ti Yu Chang Dong; liniile 11, 558, 985, 124, Te 2, 758, 108, 328, 207, 653, 694, 380, 409, 426, 387, 18, 620 – statia Ao Ti Dong Men

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Beijing, China? Doresti sa te cazezi in apropiere de Stadionul National?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.