Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul lui Apollo Daphnephoros din Eretria, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Eretria, Grecia precum: adresa Templul lui Apollo Daphnephoros, cum ajung la Templul lui Apollo Daphnephoros, program Templul lui Apollo Daphnephoros, preturi Templul lui Apollo Daphnephoros, poze Templul lui Apollo Daphnephoros, localizare pe harta Templul lui Apollo Daphnephoros si alte detalii Templul lui Apollo Daphnephoros.

  • Locatie: Eretria, Evia, Grecia

Ruinele templului in sanctuarul lui Apollo apartin multor faze arhitecturale succesive. Primul templu, o apsida ‘hekatompedon’ (100 de picioare lungime), a fost construit in secolul 8 i.Hr. si este aproximativ contemporan cu o cladire apsidala mult mai mica, situata la sud, asa-numita ‘Daphnephoreion’ (coliba cu lauri), care este legata de cultul timpuriu al lui Apollo din Delphi.

Devreme, in secolul 6 i.Hr., un templu ionic peripteral a fost ridicat pe ruinele primului templu. Un nou templu peripteral, avand sase coloane dorice pe partile laterale inguste si paisprezece pe cele lungi, a fost construit la sfarsitul secolului al 6-lea i.Hr.. Acest templu a fost distrus in timpul invaziei persane in 490 i.Hr., si ruinele sale sunt cele vizibile astazi. Mai multe cladiri, de asemenea legate de cultul lui Apollo, au fost descoperite in zona sanctuarului. Templul a fost excavat intre anii 1899-1910 de catre K. Kourouniotes, iar zona inconjuratoare a fost investigata in continuare de I. Konstantinou si Scoala Elvetiana de Archeologie din Atena.

Excavarile de la Eretria au descoperit unele sculpturi notabile, care sunt expuse in muzeu, inclusiv cele de la frontonul de vest al templului lui Apollo arhaic Daphnephoros care descriu o Amazoana Speciala – este sculptura reprezentand pe Tezeu si Ariadna, considerata a fi executata de celebrul sculptor atenian Antenor in secolul 6 i.Hr.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Eretria, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul lui Apollo Daphnephoros?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.