Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vechea Opera din Frankfurt am Main, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Frankfurt am Main, Germania precum: adresa Vechea Opera, cum ajung la Vechea Opera, program Vechea Opera, preturi Vechea Opera, poze Vechea Opera, localizare pe harta Vechea Opera si alte detalii Vechea Opera.

  • Locatie: Frankfurt am Main, Hessen, Germania

Alte Oper (Vechea Opera) a fost, initial, Opera din Frankfurt. Avariata grav in cel de Al Doilea Razboi Mondial, cladirea a fost reconstruita si deschisa ca sala de concerte in 1981.

Cladirea Operei din Frankfurt a fost inaugurata pe 20 octombrie 1880, dupa 7 ani de constructie. Opernhaus, asa cum era numita, a fost platita de locuitorii din Frankfurt si proiectata de arhitectul berlinez Richard Lucae. Cvadriga trasa de cele patru pantere de pe cladirea in stil renascentist aminteste de faimoasa Opera Semper din Dresda. La acea vreme, cladirea, inalta de 34 de metri, avea un auditoriu mare si o scara somptuoasa, cunoscuta ca ‘Scara Imperiala’. Auditoriul putea acomoda mai mult de 2.000 de persoane. Opera din Frankfurt era una din cele mai importante Opere din Germania; mai multe opere celebre au avut premiera aici, printre care celebra Carmina Burama a lui Carl Orff.

In martie 1944, cladirea Operei a ars, dupa un incendiu provocat de bombardamentele Aliatilor. In 1952 au fost luate masuri pentru a preveni prabusirea completa a cladirii, dar au mai trecut 24 de ani pana cand reconstructia Operei a fost aprobata de Consiliul Local. Au existat chiar discutii despre demolarea ruinelor si inlocuirea lor cu o cladire moderna de birouri, dar multumita unui grup de activisti format din persoane care sustineau reconstruirea fostului simbol al orasului, aceste discutii nu au fost materializate.

Cladirea Operei a fost redeschisa oficial pe 28 august 1981. A fost redenumita Alte Oper, deoarece in Frankfurt se construise o noua Opera in anul 1951. In timp ce exteriorul si lobby-ul au fost refacute conform cu originalul, mare parte din interior este un complex modern multifunctional, cu sali de concerte si un centru de congrese. Cladirea are mai multe sali, inclusiv Grosse Saal, cu o capacitate de 2.500 de persoane si Mozart Saal, cu 700 de locuri. Veche Opera din Frankfurt este situata in Opernplatz, o piata din nord-vestul centrului orasului.

Adresa

  • Opernplatz 8

Transport

  • Metrou: U6, U7 – statia Alte Oper

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Frankfurt am Main, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vechea Opera?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Casa Opera , așa cum a fost numită, a fost plătită de cetățenii din Frankfurt și proiectată de arhitectul Richard Richard Lucae din Berlin. Panther quadriga(cladirea operei) este o clădire în stil renascentist care reamintește de faimoasa Opera Semper din Dresda.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 12 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Frankfurt am Main