Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium din Harsova, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Harsova, Romania precum: adresa Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium, cum ajung la Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium, program Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium, preturi Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium, poze Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium, localizare pe harta Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium si alte detalii Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium.

  • Locatie: Harsova, Constanta, Romania

Cetatea Carsium, din orasul Harsova este situata intre strada Portului, fiind datata intre secolele I – II i.Hr. A fost construita de romani in timpul razboaielor de cucerire a Daciei. Ridicata intre doua stanci masive, exact pe malul apei, cetatea dispunea de cheiuri de acostare a navelor comerciale si mijloace de aparare impotriva atacurilor.

Romanii au dotat portul cu instalatii de acostare pentru navele comerciale si militare. Negustorii genovezi obisnuiam sa faca escala la Carsium, portul fiind trecut in hartile de navigatie. In secolul al X-lea bizantinii au reconstruit cetatea, iar in secolul al XIV-lea, Mircea cel Batran a ocupat-o si a fortificat-o. Din secolul al XV-lea pana in 1829, Carsium a fost cetate otomana.

In campania arheologica din anul 2009, pe strada Unirii a fost descoperita poarta de nord a cetatii, aparata de doua turnuri in forma literei “U”, descoperirea a dus la stabilirea limitei de nord a fortificatiei. Aici au fost decoperit un numar mare de stalpi militar si anume, 10 pana in prezent. Printre cele mai valoroase descoperiri se numara: obiecte de aur, bustul lui Licinus Sura (comandant in razboaiele dacice), masca de bronz din secolul al II-lea, ceramica de lux, un fragment din arhitava de marmura, torta in forma de cruce si alte obiecte ce tineau de viata spirituala. De asemenea, de o importanta majora sunt si descoperirile arhitecturale, edificii construite din marmura si calcar; s-au pastrat foarte bine termele, bazilica crestina si elemente specific arhitecturii de fortificatie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Harsova, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vestigiile Arheologice de la Cetatea Carsium?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.