Vizualizezi pagina locatiei de activitati Herghelia Lucina – Leaganul Calului Hutul din Campulung Moldovenesc, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campulung Moldovenesc, Romania precum: adresa Herghelia Lucina – Leaganul Calului Hutul, program Herghelia Lucina – Leaganul Calului Hutul, preturi Herghelia Lucina – Leaganul Calului Hutul, localizare pe harta Herghelia Lucina – Leaganul Calului Hutul si alte detalii Herghelia Lucina – Leaganul Calului Hutul.

  • Locatie: Campulung Moldovenesc, Suceava, Romania

Obcinele Bucovinei ascund locuri de vis de care se indragosteste orice turist iubitor al muntelui. Printre obiectivele turistice de aici ce merita vizitate se numara si Herghelia Lucina, izolata si aproape necunoscuta turistilor.Herghelia Lucina este una dintre cele doua herghelii din judeţul Suceava, alaturi de Herghelia din Radauti, unde sunt crescuti cai de rasa, in special cai hutuli.

Este situata la o altitudine cuprinsa intre 1200-1590 metri si la o distanta de 45 kilometrii Nord-Vest de municipiul Campulung Moldovenesc.

Inainte de infiintarea hergheliei de cai hutuli, incepand cu anul 1788, Lucina a fost intrebuintata ca pasune alpina pentru tineretul de diferite varste si rase de la herghelia Radauti, fiind sectie de crestere a tineretului cabalin de la acea herghelie.

In anul 1856, Herghelia Lucina a primit statutul de herghelie a armatei austriece. Dupa Unirea Bucovinei cu Romania in 1918, austriecii au scos la licitatie caii din rasa hutul, acestia fiind cumparati de Cehoslovacia, Polonia si Romania. Statul roman a reinfiintat herghelia de la Radauti si au fost cumparate 26 de iepe si 3 armasari pentru a popula herghelia Lucina.

In anul 1943, secţia de crestere a cailor de la Lucina a redevenit herghelie, aici existand 60 de iepe si 5 armasari pepinieri. Herghelia s-a dezvoltat în anii urmatori, maximul de efectiv fiind atins in perioada 1970-1990.

In prezent grajdurile hergheliei se afla intr-o rezervatie naturala. Aici a fost construit si un mic hotel pentru cei ce doresc sa calareasca si sa petreaca cateva zile la munte.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campulung Moldovenesc, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Herghelia Lucina - Leaganul Calului Hutul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Campulung Moldovenesc