Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Amara din Amara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amara, Romania precum: adresa Statiunea Amara, program Statiunea Amara, preturi Statiunea Amara, localizare pe harta Statiunea Amara si alte detalii Statiunea Amara.

  • Locatie: Amara, Ialomita, Romania

Statiunea Amara este situata in judetul Ialomita, pe malul Lacului Amara, la 7 km de Slobozia, in estul Campiei Romane. Localitatea a fost atestata documentar in timpul domnitorului Matei Basarab, care a inzestrat manastirea ridicata de el in Slobozia cu intinse terenuri in jurul lacului.

Principalii factori de cura ai statiunii sunt: apa lacului Amara sulfatata, clorurosodica, magneziana, usor bromurata; apele minerale ce provin din izvoare de natura sulfuroasa usor sulfatate, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone, cu o mineralizare totala de 1,6 g/l; namolul sapropelic extras din lac, cu un continut de 66,6 g/l.

Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor: reumatisme degenerative, reumatisme articulare si inflamatorii (spondiloza, artroza, poliartroza); afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologie periferice; sechele post-traumatice (dupa operatii pe articulatii, pe muschi sau pe oase, dupa entorse sau fracturi); afectiuni ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara); afectiuni asociate (dermatologice, endocrine, boli profesionale).

Obiective turistice din statiune si din imprejurimi: parc dendrologic, muzeul Judetean din Slobozia (colectii de arheologie, arta plastica, istorie, arta populara), muzeul Agriculturii – Slobozia, centrul Cultural “Ionel Perlea” – Slobozia, Biserica “Sfintii Voievozi” (fosta manastire construita in 1628) – Slobozia; Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial – Slobozia; Manastirea din comuna Balaciu ctitorita de domnitorul Dimitrie Ghica II, Piscul Crasani (vestigii geto-dacice din sec. IV I.Ch.), Muzeul satesc de etnografie din comuna Ion Roata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Amara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.