Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Baile Calan din Calan, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Calan, Romania precum: adresa Statiunea Baile Calan, program Statiunea Baile Calan, preturi Statiunea Baile Calan, localizare pe harta Statiunea Baile Calan si alte detalii Statiunea Baile Calan.

  • Locatie: Calan, Hunedoara, Romania

Statiunea Baile Calan este situata pe malul stang al raului Strei, la altitudinea de 230 m, la cca 2 km N de orasul Calan, pe soseaua DN 66 (respectiv E 79. De aici se pot admira spre est Muntii Sebesului, spre nord Muntii Metaliferi, spre vest Muntii Poiana Rusca, iar spre sud Muntii Retezat, cu varfurile cele mai inalte Peleaga (2509 m), Papusa (2508 m) si Retezat (2482 m). Baile au fost foarte cunoscute si folosite de catre romani, de unde si denumirea latineasca de „aqvae”

Apele termominerale de aici (avand o temperatura cuprinsa intre 27–29º C) bicarbonate, clorurate, calcice, sodice, magneziene cu o culoare galben rosiatica, indicand un continut sensibil mai ridicat de fier, sunt utilizate in cinci bazine din care unul este acoperit.

Aceste ape termale sunt folosite in tratamentul reumatismului degenerativ (spondiloza, artroza, poliartroza), reumatismului extraarticular (tendinoza, tendomioza, tendoperiostoza, periartritis humeroscapularis), bolilor reumatice inflamatorii (stari dureroase ale incheieturilor), a unor boli de piele si a neurasteniei.

Obiective turistice din zona: Biserica de la Strei (5 km), Biserica de la Streisingeorgiu (4 km), Manastirea Prislop (20 km), Biserica si Castelul de la Sintamaria Orlea (27 km), Biserica de la Densus (39 km), Castelul Corvinestilor (16km), Parcul Dendrologic de la Simeria (14 km), Rezervatia de zimbri din padurea Slivut – Hateg (18 km), Pestera Cioclovina (18km), Piatra Rosie – ruine din complexul cetatilor dacice (25 km).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Calan, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Baile Calan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Royal
Deva, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Royal

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.