Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Baisoara din Baisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baisoara, Romania precum: adresa Statiunea Baisoara, program Statiunea Baisoara, preturi Statiunea Baisoara, localizare pe harta Statiunea Baisoara si alte detalii Statiunea Baisoara.

  • Locatie: Baisoara, Cluj, Romania

Statiunea Baisoara este situata in judetul Cluj, pe culmile ce pleaca spre est din varful Buscat (1676 m), la o altitudine cuprinsa intre 1200m si 1400m. Conturarea actualei statiuni a inceput dupa 1970, cand s-au construit primele case de vacanta

In zona se pot practica diverse sporturi si jocuri, baza ramanand insa sporturile montane, in special drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta, in mai mica masura schi fond, alpinism.

Desi aici exista doua partii de schi, doar una dintre ele (Partia Mare) este folosita regulat si intensiv.

Partia Mare are o lungime de 1200m, dificultate medie, iar Partia Slalom are o lungime de 300m, fiind destinata schiorilor avansati. Ambele partii au teleschi. Statiunea ofera posibilitati vaste si pentru schi de tura, schi fond si parapanta.

Trasee turistice din zona:

Baisoara – Ghetarul de la Scarisoara, Baisoara – Lupsa, Baisoara – Rezervatia Scarita Belioara – Ocolis, Statiunea Baisoara – Satul Baisoara, Statiunea Baisoara – Cabana Muntele Filii.

Acces: In statiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara si urca 10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune (Distanta Cluj-Napoca – statiune: 60 km).

Din statiune mai pleaca trei drumuri nemodernizate: unul coboara in valea Vadului, unul urca pana pe Vf. Muntele Mare (1826m, al treilea ca inaltime din Apuseni) si unul coboara in Muntele Baisorii pe paraul Crintului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Baisoara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.