Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Bazna din Bazna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bazna, Romania precum: adresa Statiunea Bazna, program Statiunea Bazna, preturi Statiunea Bazna, localizare pe harta Statiunea Bazna si alte detalii Statiunea Bazna.

  • Locatie: Bazna, Sibiu, Romania

Statiunea Bazna se afla in nordul judetului Sibiu, la o altitudine de 320m, intr-o regiune deluroasa, langa comuna Bazna. Accesul in zona este favorizat de situarea statiunii in apropierea unor importante drumuri si cai ferate. Statiunea Bazna este atestata documentar inca de la 1302, printr-un act in care consiliul unei manastiri din Oradea adevereste ca un comite sas a donat localitatea denumita Bazna bisericii catolice din Alba Iulia.

Statiunea a devenit cunoscuta o data cu descoperirea apelor minerale nu numai in Transilvania, ci si in alte locuri. In secolul al XVIII-lea apele minerale de la Bazna fac obiectul unor lucrari interesante. Astfel, Rudolf Rothens, in lucrarea Memorabilae Europae, aminteste de aceste ape (1749), iar dr. Klaus, in studiul Izvoare tamaduitoare din monarhia austriaca se refera la binefacerea apelor din Bazna.

Principalii factori naturali de cura din zona sunt: apele minerale sarate-iodurate, folosite sub forma de bai, namolul de Bazna care se preteaza la impachetari, sarea de Bazna care se foloseste sub forma de comprese, cataplasme.

Factorii naturali secundari sunt reprezentati de mediul inconjurator, parcul statiunii Bazna reprezentand nu doar un loc de plimbare, ci si de relaxare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bazna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Bazna?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.