Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Breaza din Breaza, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Breaza, Romania precum: adresa Statiunea Breaza, program Statiunea Breaza, preturi Statiunea Breaza, localizare pe harta Statiunea Breaza si alte detalii Statiunea Breaza.

  • Locatie: Breaza, Prahova, Romania

Breaza este stațiune balneo-climaterică situata in județul Prahova, la sud de orasul Comarnic si la nord-vest de Campina, in zona subcarpatica, la o altitudine de 380-450 m.

Aerul ozonat si imbogatit cu ioni negativi din zona are un efect terapeutic. Regimul de cura în statiune este recomandat în: nevroza astenica, sindroame neuro-astenice, boli endocrinometabolice (diabet zaharat, hipertiroidie și dislipidemii), turburari circulatorii periferice, hipertensiune arteriala, afecțiuni ale căilor respiratorii, anemii, etc.

Izvoarele cu apa minerala din zona sunt sulfuroase, sulfatate, calcice, sodice, hipotone, fiind utilizate pentru tratament balnear ale unor afecțiuni cum ar fi nevroze, a bolilor cardio-vasculare, respiratorii, hepatobiliare. Acestea sunt cunoscute pe plan local din 1883, deoarce generalul rus Pavel Kiseleff trimitea aici la tratament soldații bolnavi. Izvoarele din oraș au primit în 1873, la Expozitia de la Viena, Diploma de Onoare pentru calități terapeutice deosebite.

Obiective turistice:

- Biserica cu Hramul Sfantul Nicolae, aflata la intersectia strazilor Republicii si Garii, a fost ctitorita in 1777 de domnitorul Alexandru Ipsilante.

Aceasta biserica a fost declarata monument istoric pentru arhitectura si pictura ei interioara si exterioara, dar si pentru vechimea sa de peste doua secole.

- Conacul “Toma Cantacuzino” este asezat in parcul central al orasului, fiind ctitorit de spatarul Toma Cantacuzino in secolul XVII.

- Biserica cu hramul “Sfantul Gheorghe” a fost construita in anul 1830 de catre slugerul Nicolae Saegiu. Pe interior, pictura in tempera facuta de catre Radu Vintilescu a fost partial restaurata de pictorul Calinescu in anul 1963.

- Biserica cu hramul “Schimbarea la fata” construita in 1892 pe locul altei biserici mai vechi, se afla in Capu Campului. Este pictata in ulei, are doua turle iar catapeteasma este din lemn.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Breaza, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Breaza?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.