Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Busteni din Busteni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Busteni, Romania precum: adresa Statiunea Busteni, program Statiunea Busteni, preturi Statiunea Busteni, localizare pe harta Statiunea Busteni si alte detalii Statiunea Busteni.

  • Locatie: Busteni, Prahova, Romania

Statiunea Busteni este situata pe Valea Prahovei, la poalele muntelui Caraiman (la o altitudine de 882 m), la 73 km NV de Ploiesti si la 135 km NV de Bucuresti.

Statiunea este denumita si „Poarta Bucegilor” deoarece de aici se deschid numeroase cai de patrundere in acest masiv, simbol al turismului montan si al alpinismului romanesc.

La Busteni, mai mult decat in oricare alta parte, Bucegii isi desfasoara in toata splendoarea neintrecuta lor maretie: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici (cu monumentul inaltat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial), Costila supranumit „Paradisul alpinistilor”.

Statiunea Busteni este legata de Platoul Bucegilor printr-o linie de telecabina (cea mai lunga din tara si a 3 a din Europa).

Climatul subalpin este tonic, cu aer pur, ozonat. In lunile de iarna statiunea ofera posibilitatea practicarii schiului (numeroase partii de ski cu diferite grade de dificultate).

Obiective turistice din zona:

Monumentul Eroilor de pe Muntele Caraiman – Este situat la 45 de minute de cabana Babele, la altitudinea de 2284 metri. Aceasta constructie grandioasa a fost inceputa in 1926, si terminata 2 ani mai tarziu. Initiatoarea acestei constructii a fost Regina Maria, si reprezinta un monument dedicat ostasilor romani cazuti pe toate fronturile de lupta. In prezent, crucea este iluminata datorita montarii a 1.000 de becuri de mare putere, curentul electric fiind fumizat de un generator aflat in interiorul soclului. La cruce se ajunge fie pe jos, pe traseele montane, fie cu telecabina pana la statia Babele si apoi pe jos.

Casa memoriala Cezar Petrescu – Casa este o sectie a muzeului judetean de istorie si arheologie, acest lacas de cultura infiintandu-se la 17 decembrie 1967. Situata in orasul Busteni, oras indragit de scriitor, acesta stabilindu-se aici in anul 1937, pentru tot restul vietii.

Expozitia de baza cuprinde acte de familie, scrisori, autografe, manuscrise si iconografie, editii vechi si recente ale operei, cu piese originale din viata si opera scriitorului.

Vizitatorii casei memoriale vor retine faptul ca Cezar Petrescu a scris si multa literatura pentru copii, iar multe din lucrarile scriitorului au fost traduse in 22 de limbi, precum deja celebra „Fram-ursul polar". Casa se gaseste la iesirea din orasul Busteni, intre blocuri. Exista un indicator pe soseaua principala ce merge spre Predeal. Programul de vizitare este zilnic intre orele 9.00 – 17.00. Lunea inchis.

Castelul Cantacuzino – situat in cartierul Zamora al orasului Busteni. Initiatorul constructiei si totodata proprietar a fost Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis “Nababul”, din cauza averii sale impresionante. Se spunea ca ar fi putut pava intreaga curte aferenta castelului cu monedele sale de aur.

Statuia caporalului Musat aflata in fata garii din Busteni, sculptata de Dimitrie Barlad in anul 1928. Monumentul este intitulat “Ultima grenada a caporalului Musat”.

Manastirea Caraiman din Busteni – situata in poiana Palanca, accesibila de pe drumul care duce la hotelul Silva intr-un cadru peisagistic deosebit.

Casa Romano-Franceza din Busteni, construita ca simbol al bunei intelegeri intre orasele Busteni si Moissy-Cramayel, din Franta in anul 1996. Se afla la dispozitia numeroaselor persoane care au o inclinatie spre limba sau cultura franceza, printr-o biblioteca bogata, atat in carti si in reviste, sau casete video. Frecvent, sala de la intrare adaposteste felurite expozitii. Este situata vis-a-vis de primaria din Busteni.

Casa de Cultura din Busteni – In trecut aici a existat Scoala Germana, construita in 1889 la initiativa Familiei Regale. La ora actuala, reprezinta locul unor diverse manifestari culturale, adapostind biblioteca oraseneasca si un centru UNESCO.

Cai de acces:

feroviare –gara Busteni, pe linia Bucuresti-Brasov

rutiere: DN1 (E15) de la Bucuresti sau de la Brasov, DN 71 de la Targoviste pana la Sinaia, apoi DN1 pana in statiune.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Busteni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Busteni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.