Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Buzias din Buzias, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Buzias, Romania precum: adresa Statiunea Buzias, program Statiunea Buzias, preturi Statiunea Buzias, localizare pe harta Statiunea Buzias si alte detalii Statiunea Buzias.

  • Locatie: Buzias, Timis, Romania

Statiunea Balneara Buzias reprezinta una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din judetul Timis. Primele atestari documentare ale localitatii dateaza din anul 1369, sub numele de Buzus sau Bozas. Se apreciaza ca aici a avut loc exploatarea apelor minerale inca din timpul Imperiului Roman.

Devenit oras la inceputul anului 1956, Buziasul este situat in partea de sud-vest a tarii, in Campia Banatului, pe cursul inferior al paraului Valea Salciei, Depresiunea Buziasului. Se afla la o distanta de 25 km (pe DJ 592) si 28 km (pe cale ferata) fata de Lugoj si de 34 km (pe DJ 592) si 37 km (pe cale ferata) fata de Timisoara.

Dezvoltarea statiunii este legata de descoperirea in anul 1903 a stratului acvifer artezian, ce a permis introducerea tratamentului maladiilor cardiovasculare prin cura externa (bai in apa minerala puternic carbogazoasa incalzita).

In 1871 sunt mentionate ca fiind operationale un numar de opt surse de apa, din care trei izvoare cu apa minerala destinata consumului si cinci izvoare cu apa destinata bailor.

In prezent structura de cazare din Buzias este reprezentata de Hotelul Parc si de o serie de pensiuni.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Buzias, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Buzias?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.