Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Covasna din Covasna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Covasna, Romania precum: adresa Statiunea Covasna, program Statiunea Covasna, preturi Statiunea Covasna, localizare pe harta Statiunea Covasna si alte detalii Statiunea Covasna.

  • Locatie: Covasna, Covasna, Romania

Covasna este o statiune balneoclimaterica de renume international aflata la o altitudine de 550 -600m, la poalele versantului vestic al Muntilor Bretcului. Mineralizarile din perioada post-vulcanica au inzestrat-o cu izvoare, namol mineral si mofete (emanatii de dioxid de carbon). Izvoarele de ape minerale au debite foarte mari (exista peste 1500 astfel de izvoare).

O deosebita valoare terapeutica o au mofetele, raspandite pe o suprafata de 40 ha. Are un climat de depresiune intramontana cu veri racoroase si ierni foarte reci.

Printre instalatiile de tratament de care dispune se numara si cele pentru mofete, cele pentru bai calde cu ape carbogazoase, buvete pentru cura interna cu ape minerale, cele pentru aerosoli si inhalatii, impachetari cu parafina.

De asemenea mai beneficiaza de un spital cu profil cardiologic si doua sanatotii pentru copii (tratamentul sechelelor de reumatism cardiovascular si sechelelor de hepatita).

Obiective turistice:

Ruinele cetatii dacice de pe Dealul Zanelor si ciudata rezervatie geologica „Balta dracului” (in centrul orasului) – ce reprezinta o emanatie de gaz mofetic care a interceptat o panza freatica.

Cai de acces:

feroviare – gara Covasna pe linia Sfantu Gheorghe – Bretcu

rutiere – DN11, Brasov-Bacau cu abatere la Reci, DN 10 Sfantu Gheorghe –Targu Secuiesc prin Reci.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Covasna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Covasna?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.