Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Geoagiu-Bai din Geoagiu Bai, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Geoagiu Bai, Romania precum: adresa Statiunea Geoagiu-Bai, program Statiunea Geoagiu-Bai, preturi Statiunea Geoagiu-Bai, localizare pe harta Statiunea Geoagiu-Bai si alte detalii Statiunea Geoagiu-Bai.

  • Locatie: Geoagiu Bai, Hunedoara, Romania

Statiunea Geoagiu-Bai este situata in partea central-vestica a Romaniei, judetul Hunedoara, intr-o mica depresiune din Muntii Apuseni, la o altitudine de 350m.

Geoagiu Bai se afla la 46 km nord-est de Municipiul Deva (resedinta Judetului Hunedoara) si la 12 km de orasul Orastie, la confluenta raului Geoagiu cu Muresul.

Statiunea dateaza inca din perioada Daciei romane, cand a purtat numele de Gemisara si ulterior Termele Dodonei. Renumele statiunii este dat de numeroasele izvoare de ape minerale continand bicarbonat, calciu, magneziu, ape usor radioactive si carbogazoase, mezotermale (29-33°C), hipotonice. Acestea sunt recomandate in tratamentul bolilor reumatismale degenerative si al diartrozelor (spondiloza, artroza, poliartroza, tendonita, tendomisita, periartrita scapulohumerala), al bolilor sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele ale poliomielitei, enurit), al bolilor ginecologice ( dereglari minore datorate pubertatii si menopauzei) etc.

Apele mezotermale minerale ale statiunii Geoagiu Bai se folosesc in cura interna si in cura externa. Cura interna benefica pentru bolile gastroduodenale (gastrite si ulcer), boli hepato-biliare, boli renale (microlitiaza, infectii in stadiu incipient) etc.

Tratament: aeroterapie, bai calde in cada sau bazin cu ape minerale, impachetari cu namol cald, hidro, electro-, foto- si termoterapie, bai de ierburi. Pe perioada verii aici functioneaza un bazin in aer liber cu apa termala (30°C).

Obiective turistice din zona: Manastirea Prislop (Hateg – 50 km fata de Municipiul Deva), Biserica de la Densus sau Cetatile Dacice – Costesti (la 18 kml Huniazilor, Manastirea Prislop. Cetatea Alba Iulia (45 km), Cetatea Devei (45 km), Castelul Corvinestilor (45 km), de Orastie), Blidaru (la 22 km de Orastie), Piatra Rosie (la 30 km de Orastie) si Gradistea Muncelului (la 39 km de Orastie).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Geoagiu Bai, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Geoagiu-Bai?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.