Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Horezu din Horezu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Horezu, Romania precum: adresa Statiunea Horezu, program Statiunea Horezu, preturi Statiunea Horezu, localizare pe harta Statiunea Horezu si alte detalii Statiunea Horezu.

  • Locatie: Horezu, Valcea, Romania

Horezu este un important obiectiv turistic aflat in partea centrala a judetului Valcea, Romania, la circa 45 km de Ramnicu Valcea si 70 km de municipiul Targu Jiu. Este situat in centrul depresiunii Horezu si marginit la nord de Muntii Capatanii cu vf. Ursu de 2124 m, la sud de Magura Slatioarei cu 767m si dealurile Negrulestilor, Costestilor si Tomsanilor, pe raurile Luncavat, Ramesti si Romani.

Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara, olaritul reprezentand in continuare emblema locului.

Aici are loc Targul anual de olarit “Cocosul de Hurez” destinat tuturor olarilor, cel mai mare de acest gen din Romania. Este organizat pe platoul “Stejari”, in prima saptamana din luna iunie si dureaza trei zile, fiind invitati mesteri populari din toata tara si reprezentanti de seama ai ceramicii de Horezu.

Marea parte a produselor premiate sunt expuse la Galeria de Arta Contemporana, deschisa la Casa de Cultura din Horezu.

Horezu reprezinta punctul de plecare catre binecunoscutele manastiri din nordul Olteniei, incepand cu Manastirea Cozia si pana la Manastirea Tismana.

Turistii ajunsi in zona pot parcurge o serie trasee turistice sau pot desfasura o serie de activitati: vanatoare, pescuit, catarare, speologie, biking, parapanta si observarea florei si faunei in mediul lor natural.

Accesul in oras se face pe D.N. 67, care face legatura intre municipiul Ramnicu Valcea (45km) si municipiul Targu Jiu (70 km). Catre sud se face legatura cu municipiul Craiova (133km) pe DN65C.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Horezu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Horezu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.