Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Paltinis din Paltinis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paltinis, Romania precum: adresa Statiunea Paltinis, program Statiunea Paltinis, preturi Statiunea Paltinis, localizare pe harta Statiunea Paltinis si alte detalii Statiunea Paltinis.

  • Locatie: Paltinis, Sibiu, Romania

Statiunea Paltinis este situata la 32 de kilometri de Sibiu, pe panta nord-estica a Muntilor Cindrel.

Paltinis este cea mai veche statiune turistica din tara, dar si cea aflata la cea mai mare altitudine (1442 m). Aceasta a fost infiintata in anul 1894 de catre Siebenburgische Karpathen Verein (SKV, Societatea Carpatina Transilvaneana).

Centrul actual al statiunii este alcatuit din vile, dintre care unele dintre ele au constituit nucleul de baza al Paltinisului, asa numitul “loc de cura”. Dintre acestea, cateva sunt conservate si declarate monumente istorice: Casa Turistilor (construita in anul 1894), Casa Medicilor (1895) si Sala Monaco (1898).

Factorul terapeutic principal este climatul alpin cu aer pur, fara praf sau particule alergice, puternic ozonizat, bogat in aerosoli ionizati si radiatii ultraviolete. Statiunea este recomandata in tratamentul asteniilor, organismului slabit, suprasolicitarii fizice si intelectuale, anemiilor secundare si dereglarilor de crestere la copii, deregarilor pleuropulmonare (sechele dupa pleurizie si dupa pneumopatii virale sau bacteriale) si bolilor endocrine (hipertiroitism benign).

Paltinis este una din statiunile favorite pentru sporturile de iarna, detinand multe partii de schi de dificultati diferite. Schiorii au la dispozitie un telescaun (pe o distanta de 1025 m si o diferenta de nivel de 241 m), un teleschi (pe o distanta de 410 m si o diferenta de nivel de 138 m) si o instalatie nocturna.

Partii:

Oncesti I – nivel mediu, 1150 metri lungime, cu o diferenta de nivel de 241 metri, dotata cu instalatie nocturna si telescaun;

Oncesti II – nivel usor, 450 metri lungime, cu o diferenta de nivel de 38 metri, dotata cu teleschi.

Pentru schi fond, amatorii au la dispozitie partiile Paltinis – Dealul Poplacii, Paltinis – Santa, Paltinis – Daneasa, Oncesti – Paltinis si Gaujoara – Paltinis.

Obiective turistice din zona: cheile si cascada Cibinului, varful Cindrel – 2.244 metri), Schitul, o biserica de lemn ridicata in deceniul 3 al secolului XX, unde se afla mormantul lui Constantin Noica, Casa memoriala Constantin Noica (Casa de Odihna 12), unde filozoful si-a trait ultimii ani din viata.

Acces:In statiunea Paltinis se poate ajunge cu autobuzul care pleaca din zona Garii Sibiu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paltinis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Paltinis?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.