Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Poiana Marului din Poiana Marului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Poiana Marului, Romania precum: adresa Statiunea Poiana Marului, program Statiunea Poiana Marului, preturi Statiunea Poiana Marului, localizare pe harta Statiunea Poiana Marului si alte detalii Statiunea Poiana Marului.

  • Locatie: Poiana Marului, Caras-Severin, Romania

Statiunea Poiana Marului din judetul Caras Severin este asezata la poalele Muntelui Tarcu. Statiunea a fost infiintata in perioada Imperiului Austro-Ungar de catre Primaria Timisoarei ca statiune de vara.

Dezvoltarea zonei Poiana Marului a inceput odata cu Ordonanta de Guvern data in 1936, cu privire la infiintarea celor doua statiuni, Muntele Mic si Poiana Marului.

Zona a prezentat un interes aparte inca din vremea dacilor, aici gasindu-se numeroase vestigii, cel mai important fiind un altar pagan situat la altitudinea de 1200m pe versantul nordic al masivului Muntele Mic. De asemenea zona denumita de localnici „Pietrele Scorile” a fost locul de vanatoare preferat de daci. Exista o legenda care spune ca pe traseul turistic Muntele Mic – Poiana Marului, valea Scorilo ar fi fost ingropat regele dac Scorilo, tatal lui Decebal (la Sarmizegetusa s-a descoperit celebra inscriptie „Decebalus per Scorilo”).

In prezent statiunea Poiana Marului prezinta nu doar importanta istorica, ci si turistica, datorata frumusetii si unicitatii cadrului natural (ansamblul de relief cu un climat favorabil, flora, fauna, padurile de conifere si foioase, raspandite intre Muntele Mic, Nedeia si Varful Pietrii).

Din statiune ni se ofera o perspectiva mai indepartata a muntilor Retezat si Tarcu. De aici pleaca mai multe trasee montane: prin Saua Iepii (1727 m), intre Masivul Bloju si Baicu, spre Gura Apei, unde se afla un mare lac de acumulare pentru hidrocentrala Rau de Mori; prin Valea Sucului, spre culmile Cuntu si Tarcu; pe valea paraului Scorila, spre Muntele Mic; de la pastravarie, pe Culmea Nedeii, spre Varful Nedeii.

Drumul judetean, la cca. 4,5 km spre Muntele Mic, traverseaza padurea de molid pe turba Sucu – Olteana, arie protejata unde se pot admira plante ocrotite prin lege precum angelica (planta erbacee aromatica, a carei radacina se foloseste in farmaceutica), papucul doamnei sau smirdarul (cu flori rosiatice, placut mirositoare) si animale ca ursul, capra neagra, corbul sau acvila regala.

In Statiunea Poiana Marului se poate ajunge pe DN68, Caransebes – Hateg, cu deviere pe langa comuna Zavoi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Poiana Marului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Poiana Marului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Briza de Munte
Bran, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Briza de Munte

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.