Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Sacelu din Sacelu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sacelu, Romania precum: adresa Statiunea Sacelu, program Statiunea Sacelu, preturi Statiunea Sacelu, localizare pe harta Statiunea Sacelu si alte detalii Statiunea Sacelu.

  • Locatie: Sacelu, Gorj, Romania

Statiunea Sacelu din zona Subcarpatilor Meridionali se afla in apropiere de Targu Carbunesti, judetul Gorj, la altitudinea de 340 metri, fiind o zona cu grad de poluare aproape de minim. Climatul este submontan si colinar placut, cu regim astenic ce ofera posibilitatea practicarii turismului balnear, curativ-recreativ, dar si climateric, pe tot timpul anului.

Statiunea este renumita prin Baile Sacellum, cunoscute inca din epoca romana. Baile dispun de numeroase izvoare minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, sodice, hipotone si hipertone, cu mare efect terapeutic in cura externa, indicate in tratarea afectiunilor reumatismale, a celor posttraumatice, neurologice, in afectiuni ginecologice, ale tubului digestiv, hepatobiliare si ale cailor urinare, ale sistemului nervos central si periferic.

La Sacelu, izvoarele situate nu departe de bazine sunt indicate pentru afectiuni ale ficatului si ochilor; izvorul Caciulata trateaza afectiuni ale stomacului, pancreasului, colonului. Namolul sapropelic, ce mareste puterea terapeutica a acestor ape, cat si apele minerale cu o concentratie mai scazuta de saruri, folosite in cura interna este de asemenea foarte renumit.

Statiunea Sacelu dispune de o baza de tratament cu instalatii pentru bai in cada cu apa minerala, impachetari cu namol, impachetari cu parafina, electroterapie, bai galvanice, dus subapvat, dus scotian, aerosoli, masaj, sali de gimnastica medicala. De asemenea, se intalnesc si instalatii pentru ungeri cu namol, bai in aer liber in cele patru bazine cu apa minerala rece si strandul pentru aerohelioterapie.

Printre obiectivele turristice intlanite la Sacelu se numara si biserica de lemn, asezarile romane Haiesti si Sacelu, casa Moanga-Plesoianu, arealele naturale protejate: Izvoarele minerale Sacelu, Piatra Buha, Piatra Biserica Dracilor, Muzeul etnografic si istoric, amenajat intr-o casa din secolul XVIII.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sacelu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Sacelu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.