Vizualizezi pagina locatiei de activitati Statiunea Stana de Vale din Stana de Vale, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Stana de Vale, Romania precum: adresa Statiunea Stana de Vale, program Statiunea Stana de Vale, preturi Statiunea Stana de Vale, localizare pe harta Statiunea Stana de Vale si alte detalii Statiunea Stana de Vale.

  • Locatie: Stana de Vale, Bihor, Romania

Stana de Vale este una dintre cele mai importante statiuni de odihna din tara, fiind amplasata la o altitudine de 1.100 m, pe Valea Iadului, in judetul Bihor.

Statiunea este importanta nu doar pentru tratarea anumitor afectiuni (respiratorii, boli cardiovasculare, nevroze), ci si pentru recreere. Cadrul natural pitoresc constituie unul dintre principalele puncte de atractie pentru turisti. Pe perioada anotimpului rece aici se pot practica o serie de sporturi de iarna, statiunea beneficiind si de o partie de ski cu teleschi.

De la Stana de Vale se pot face excursii la cascadele Moara Dracului, Saritoarea Iedutului si la pestera Meziad. In apropierea se afla si lacul de acumulare de la Les si Pestera cu Apa din Valea Lesului.

Principala atractie turistica a zonei o reprezinta insa Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor, fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara.

Alte obiective turistice din apropiere: Pestera Ursilor si Pestera Meziad, Cascada Iadolina, Padis si Cetatile Ponorului, Boga, Valea Iadului, Coada Lacului (Lacul Lesu) si Pestera cu apa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Stana de Vale, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statiunea Stana de Vale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.