Vizualizezi pagina locatiei de activitati Terenul de Golf Paul Tomita din Pianu de Jos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pianu de Jos, Romania precum: adresa Terenul de Golf Paul Tomita, program Terenul de Golf Paul Tomita, preturi Terenul de Golf Paul Tomita, localizare pe harta Terenul de Golf Paul Tomita si alte detalii Terenul de Golf Paul Tomita.

  • Locatie: Pianu de Jos, Alba, Romania

De 17 ani, micul sat Pianu de Jos de pe Valea Pianului, judetul Alba, se afla pe buzele tuturor jucatorilor de golf din tara noastra deoarece detine cel mai mare teren de golf in aer liber din Romania.

Impresionantul teren de golf este asemanat cu vestitul teren de la Augusta, SUA si apartine Clubului de Golf “Paul Tomita”, infiintat in anul 1995 de catre printul Sturdza, de Ioan Bolog (presedinte) si de marele jucator de talie mondiala, Paul Tomita. La momentul infiitarii sale, clubul era singurul club privat de acest gen din tara.

Paul Tomita s-a nascut la 14 iunie 1914, in localitatea Pianu de Jos. Inca din copilarie visul sau a fost acela de-a juca golf, el parasindu-si satul natal la varsta de 15 ani pentru a merge la Bucuresti. Aici reuseste sa se angajeze ca baiat de mingi si ca invatacel al profesorului francez J.B. Lammaison, care preda golful in cadrul cercului diplomatic “Country Club”. In 1932 devine asistentul lui J.T. Baker.

In toamna anului 1937 Asociatia Profesionistilor de Golf de la Londra, prin Lordul Halifax, ii acorda tanarului Paul Tomita titlul de profesor. Din 1938 pana la pensionare, in 1975, Paul Tomiţa a servit cu credinţa, dragoste şi daruire cauza golfului romanesc, fiind profesor titular de golf la Country Club. Regele Mihai, membrii ai marilor familii Cantacuzino, Ghica, Brancoveanu, Stirbei, Bibescu, alte mari personalitaţi ale vremii, precum si ambasadorii si diplomatii care frecventau Country Club au mostenit de la Paul Tomita tehnica si maiestria jocului, dar si simpatia fata de acest extraordinar om.

In ultimii sai ani, Paul Tomita s-a retras in satul sau natal – Pianu de Jos – si si-a petrecut pana si ultimele clipe pe terenul de golf – pe atunci nou infiintat – care a fost numit dupa el.

In prezent, clubul de golf numara aproape 25 de competitii de specialitate, atragand peste 100 de jucatori. Terenul a fost extins la 18 cupe, permitand desfasurarea unor concursuri mari. Un eveniment imporant este Turneul de golf “ANTREC Challenge”, care va avea loc in 21 aprilie 2012.

Pentru mai multe detalii consultati site-ul oficial al clubului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pianu de Jos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Terenul de Golf Paul Tomita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.