Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu din Siriu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Siriu, Romania precum: adresa Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu, program Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu, preturi Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu, localizare pe harta Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu si alte detalii Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu.

  • Locatie: Siriu, Buzau, Romania

Masivul Penteleu se afla intre vaile Basca Mica si Basca Mare, la altitudinea de 1772 metri.

Localitati de acces: Gura Teghii, Siriu.

Traseul Cabana 14 Scaune – Cantonul Silvic Tisa – Varful Penteleu este un traseu scurt si usor accesibil pe timp uscat cu autoturismul (prima parte), dar nu este marcat.

Se pleaca in traseu de la Siriu Cabana 14 Scaune – Muchia Coceanu – Table – Gura Basculitei – Canton Silvic Tisa. Dupa 10 km de la cabana se vede Varful Penteleu. Dupa 25 km se ajunge la Cantonul Silvic Tisa.

Aici paraul Tisa se varsa in Basculita. De aici incepe urcusul, pe partea dreapta a paraului Tisa, urmand drumul pana la intersectia cu drumul auto forestier Tisa (aproximativ 10 minute). Se merge pana la capatul drumului auto forestier unde este inscris pe o piatra km 23.

Se merge la stanga pe un drum de tractor ce strabate o padure de conifere, se traverseaza doua izvoare si continua pe o poteca bine conturata, printr-o padure tanara de foiase si conifere, panta fiind la inceput mai accentuata, apoi mai domoala.

Dupa o ora si un sfert se ajunge in golul alpin. Din acest loc se vede Statia Meteo si Varful Penteleu.

Dupa 2 ore si jumatate de urcus se ajunge la Varful Penteleu.

Dificultate traseu: usor.

Durata traseu: 4 ore

Marcaj: nu existaSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Siriu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseu Cabana 14 Scaune Cantonul Silvic Tisa Varful Penteleu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.